Byly tady, a už nejsou

Byly tady, a už nejsou
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347656/bmid_byly-tady-a-uz-nejsou-56h-347656.jpg 4 519 519

Audra v sobě konečně našla dost odvahy, aby utekla od násilnického manžela. Teď sedí v autě, na zadních sedačkách jsou připoutány její malé děti, a společně jedou vstříc své šanci na nový, lepší život. Volí trasu po okresních silnicích, aby se vyhnuli nežádoucí pozornosti. A právě když projíždí po pusté cestě kdesi v Arizoně, už velmi daleko od bývalého domova, postřehne ve zpětném zrcátku jakýsi pohyb. Pozornější pohled jí ukáže policejní vůz, který je sleduje se zapnutým majákem. Audra zastaví u krajnice. Je si až bolestně vědoma faktu, na jak odlehlém místě se ona a její děti nachází. Vystoupí z auta – a tím okamžikem se její šťastný útěk mění na nejhorší noční můru, která vysoce předčí veškeré představitelné obavy: netuší, proč ji místní šerif zatkl. Ví jen to, že když se v jeho doprovodu dostala na stanici, policisté jí tvrdí, že v autě žádné děti nebyly...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

Here and Gone, 2017

Jupijow
20.05.2018 3 z 5

Bez napětí, žádný twist, celý děj je od začátku nalinkovaný.

Linda007
16.05.2018 2 z 5

Tohle jsem četla asi měsíc. Četlo se to sice dobře, ale děj mě vůbec nebavil. Poslední čtvrtku knihy už jsem přeskakovala. Popravdě jsem čekala od knihy něco daleko jiného. Myslela jsem si, že nebudeme vědět, zda matka dětem ublížila nebo policie atd... Ale tady od začátku víte, co se stalo a konec je americký. Řekla bych, že kniha je pro nenáročné čtenáře, kterým se to bude číst dobře, ale zároveň nemají moc načteno. U knihy jsem nebyla napnutá, ani jsem se nebála, žádné emoce to nevyvolalo.

Missynka
15.05.2018 5 z 5

Velmi napínavá kniha, popisující naprostou bezmoc matky při ztrátě dětí. Neumím si ani představit jak se musela Audra cítit, když ji celý svět obviňoval z něčeho, co přece nemohla jako matka spáchat. Nebo ano?
Co všechno je člověk, který má chránit lidi kolem sebe schopen udělat pro peníze? Velmi čtivé a originální čtení. Doporučuji.

L.Helena
12.05.2018 5 z 5

Opravdový thriller, napínavý od začátku až do konce. Kniha, která vás celou dobu udržuje v napětí a nenechá ani na chvilku vydechnout. A vůbec nevadí, že už od začátku víte, kdo je ten zlý a prolhaný padouch, a kdo naopak mluví pravdu.

Zlatinka.Emilly
03.05.2018 5 z 5

Mě se knížka moc líbila a docela mě překvapil konec. Jak se nakonec vše rozuzlilo a dobře dopadlo. Vím, že v životě to tak vždy nebývá, ale je dobré myslet pozitivně - no co kdyby jsme byli v Audřině kůži my? Taky bychom si přály šťastný konec, ne? Akorát mi bylo líto toho pejska a jeho páníčka :(
A poučení? Jak jednoho neštěstí může pomoci druhému ke štěstí.

MikeDV3
02.05.2018 5 z 5

Úžasná kniha. Téma Darkwebu není v knihách příliš časté a jsem velmi rád, že se do toho autor pustil. Navíc se v podstatě pořád něco dělo, takže jsem litoval každé chvíle, kdy jsem musel čtečku odložit z ruky. Vřele doporučuji.

mario.nette
01.05.2018 1 z 5

Tak teda nevím :( četlo se to dobře, o tom žádná. Ale vadilo mi, že hned skoro na začátku člověk ví o co jde. A zklamal mě konec, moc! Myslela jsem, že to dopadne úplně naopak, než to dopadlo ;) pardon, ale já jsem prostě jiná, no :D Rodiče tohle vidí jinak, já rodič nejsem a nikdy nebudu, tak si toto můžu dovolit říct. Ale jinak celkem dobrý. Podruhé bych jí už nečetla a od pana spisovatele už nic číst nebudu, takže asi tak ;)

sioux
23.04.2018 5 z 5

Výborný thriller, přečteno velice rychle. Dobrá atmosféra vyprahlé části Arizony, psáno z pohledu více lidí a každý je něčím zajímavý, dobře stupňované napětí. Hlavní pointa únosu dětí je trochu přitažená za vlasy, ale když se od toho člověk oprostí, tak jeden z mála thrillerů poslední doby, který mě bavil.

Adriana.82
18.04.2018 4 z 5

v Americe je možné asi vše :)
Každopádně čtivé :)

Lotka
11.04.2018 3 z 5

Napínavé, čtivé, ale cosi tomu chybělo. Jako odpočinková četba na dovolenou fajn.

Kekik
08.04.2018 5 z 5

Byly tady, a už nejsou- tak to byla lahůdka. Tak čtivé, že jsem ji dala na jeden zátah. Naprosto dokonalé. Šíleně děsivé, smutné (Constance), napínavé, hrůzostrašné. Doufám, že vydají i další knihy od autora.
Je to hrozné, co se děje ve světě a člověk o tom nemá ani tuchy. I když ono je to asi lepší nevědět. (Darknet-hrůza).
Doporučuji !!!

ptoček
03.04.2018 5 z 5

Tak tohle bylo něco!!! Svírá se mi hrudník po dočtení. Téma "darknetu" trefa do černého, přidejte děti, zoufalství, napětí a máte tuhle knihu. Za mě plný počet, tleskám.

marketa8548
29.03.2018 4 z 5

Kniha mela spad, cetla se sama. Trosku me zklamalo, ze hned ze zacatku bylo vlastne jasne, jak pribeh skonci a kdo je unoscem. Kniha byla trosku moc ,,americka,, . Trosku jsem nechapala zatazeni cinskeho Americana do deje, ktery byl sice moc sympaticky, ale jeho postave bylo venovano minimum. Za me takova oddychovka, slabsi 4 hvezdy.

St.Evelin
27.03.2018 5 z 5

Naprosto strhující příběh, od kterého jsem se nemohla skoro vůbec odtrhnout! Hltala jsem každou stránku! Nejhorší můra každého rodiče -. "byly tady....a už nejsou..."... Brrrr.

Coucouha
26.03.2018 5 z 5

Nemohla jsem se od této knihy odtrhnout. Napínavá od začátku dokonce! ...přečteno za den a půl, proto 5* :)

Urbana
26.03.2018 5 z 5

Fantastický thriller, napínavý od počátku až do konce, doporučuji.

certik003
23.03.2018 5 z 5

Pro mě hodně napínavé čtení, přestože od začátku víme, kdo za vším stojí. I tak jsem hltala stránky, abych věděla, jak to dopadne.

perpe2a
19.03.2018 5 z 5

Naprosto strhující thriller. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout a za dva dny jsem jej přečetla. Neustále jsem potřebovala vědět, jak se to bude dál vyvíjet. Možná, že zakončení druhé dějové linky bylo už tak trochu nadbytečné- (pomsta a odplata za minulost), ale vzhledem ke kvalitě příběhu to autorovi odpouštím. Rozhodně stojí za přečtení.

Ráčkajda
13.03.2018 3 z 5

Ano, celkem se to četlo dobře, stránky ubíhaly, ale pro mne žádné wow se nekonalo:-(

dom.ini
09.03.2018 4 z 5

Bříběh byl zajímavý, jenom byla trošku škoda, že téměř od úplného začátku víte, co se stalo, proč se to stalo a kdo za tím stojí a nezůstává tak místo pro nějaké pochybnosti a větší napětí. Celkově mám pocit, že kolem knihy je zbytečně moc povyku a potenciál příběhu mohl být využitý o trochu lépe. Ale celkově se knížka četla dobře a líbila se mi, i přes určité výhrady.

Haylen Beck (p)
americká, 1972