Byly tady, a už nejsou

Byly tady, a už nejsou
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347656/bmid_byly-tady-a-uz-nejsou-56h-347656.jpg 4 519 519

Audra v sobě konečně našla dost odvahy, aby utekla od násilnického manžela. Teď sedí v autě, na zadních sedačkách jsou připoutány její malé děti, a společně jedou vstříc své šanci na nový, lepší život. Volí trasu po okresních silnicích, aby se vyhnuli nežádoucí pozornosti. A právě když projíždí po pusté cestě kdesi v Arizoně, už velmi daleko od bývalého domova, postřehne ve zpětném zrcátku jakýsi pohyb. Pozornější pohled jí ukáže policejní vůz, který je sleduje se zapnutým majákem. Audra zastaví u krajnice. Je si až bolestně vědoma faktu, na jak odlehlém místě se ona a její děti nachází. Vystoupí z auta – a tím okamžikem se její šťastný útěk mění na nejhorší noční můru, která vysoce předčí veškeré představitelné obavy: netuší, proč ji místní šerif zatkl. Ví jen to, že když se v jeho doprovodu dostala na stanici, policisté jí tvrdí, že v autě žádné děti nebyly...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino

Here and Gone, 2017

Matita310
27.11.2018 5 z 5

Tuto knihu jsem měla na svém seznamu docela dlouho a konečně na ni přišla řada. Musím říct, že jsem se začetla a nemohla jsem přestat. Kniha mě moc bavila. Doporučuji

kaja3190
30.10.2018 5 z 5

Při čtení této knihy jsem se absolutně nedokázala odtrhnout. Autor tuto knihu napsal velice poutavě a bavila mě každá stránka. Nakonec mi bylo líto, když jsem knihu dočetla, ale určitě si ji někdy přečtu znovu.

RADOST
03.10.2018 5 z 5

Při četbě mě opanoval silný pocit bezmoci, dějová linka i zaslepenost vyšetřovatelů ho stupňovala. Rozčilovalo mě to, četba mě stresovala. A i když jsem si říkala,že to se přece nemohlo stát, je to napsáno jednostranně, je to jen strašidelný příběh pro dospělé... přesto připouštím, že něco podobného se stát může a asi i děje. A atmosféru vystihl autor skvěle.

MortRainey
13.09.2018 5 z 5

Je to jako když si pustíte film. Doslova. Čekáte napětí i kýžené leknutí, které stále nepřichází. Pak přijde šok. Jste newyorská matka na útěku, in the middle of nowhere v Arizoně, všude samá poušť a vás uštknul had. Obrazně. Kdo vám pomůže? Nemáte se na koho obrátit, a děti, které jste měla na cestě za lepším životem sebou, s vámi nejsou a "nikdy nebyli". Hadí jed vás začíná dusit, pouštní slunce vás peče zaživa a thrillerová jízda pouští se mění ve zběsilou honičku...https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/thrillerove-ustknuti-arizonskym-hadem-10535

Beky
11.09.2018 5 z 5

Neuvěřitelně strhující a napínavé !
Dokonale vás pohltí celý příběh, atmosféra a veškeré dění v knize vás nenechá chladnými... V podstatě vše prožíváte s Audrou ... a není to žádný med.
Vše dává dokonalý smysl, jedno navazuje na druhé a ve finále - satisfakce, protože jinak si ani konec neumím představit ... :-)
Hrůzu nahánějící pro mne zůstává fakt, že někde ve světě se tato zrůdnost děje běžně ... a málokdy s dobrým koncem ... :-(( Nehledě na zaslepenost úřadů, které se nesnaží hledat pravdu a bojovat za zdárné vyřešení případu.

pakoshka
31.08.2018 4 z 5

Dobrý. Dost dobrý, i když jsem asi čekala ještě malinko víc atmosféry nebo čeho.

Téma pro mě jako bezdětnou není moc aktuální, i tak mě ale příběh pohltil. Palec hore za téma darknetu.

A jde vidět, že mám v hlavě stereotypy, o autorovi jsem nikdy neslyšela a automaticky jsem předpokládala, že je to žena.

Jane417
29.08.2018 5 z 5

"Byly tady a už nejsou" je thriller, který mohu jedině doporučit! Příběh nešťastné Audry, která se rozhodne, že se svými dvěma dětmi uteče od manžela. Bohužel její cesta pryč z nešťastného života nabere děsivé obrátky ve chvíli, kdy ji zastaví policista, protože má prý přetížené auto... Její děti totiž v jednu chvíli v autě jsou a pak jsou pryč... Jenže to říká jen ona! V tu chvíli je Audra zatčena a nemůže nic dělat... Dokonale napínavý děj, zmizení dětí, ale zpracované zase trochu jinak, téma darknetu, prohnilost policie a vyšetřovacích složek, zoufalství matky i dětí, tíživá atmosféra knihy hned od samého začátku, gradování děje a zločiny páchané na dětech. To všechno a ještě víc má v sobě toto skvělé čtení, které ale není pro slabší povahy.

Šmoulinka1980
30.07.2018 5 z 5

Velmi povedený příběh. Téma knihy je děsivé, ještě o to víc, že sama jsem maminkou a dokázala jsem si představit to zoufalství a bezmoc hlavní hrdinky. Prožívala jsem to tedy všechno tak trochu s ní. Při představě, že se někde toto skutečně může stát, mi běhá mráz po zádech. A ano souhlasím s tím, že je to dost americké, ale mně to vůbec nevadilo a kniha mě dokázala vtáhnout do děje a po celu dobu čtení jsem doufala ve spravedlnost a dobrý konec.

intelektuálka
27.07.2018 4 z 5

Takové knihy nečtu ráda - únosy dětí...

Audra utíká před agresivním manželem a dostává se do situace, kdy zmizí i její děti..

Zůstává sama proti všem - presumpce neviny tu neplatí - naopak jí přitěžují stigmata z mládí...

Podaří se jí získat na svou stranu agentku z týmu pro únosy ?
A možná se najde ještě někdo, kdo je v případu zainteresován..

Je to napínavé čtení, doporučím.

petrzel
24.07.2018 5 z 5

Kniha mě úplně pohltila. Skvělé téma,skvěle napsané.

barusak1
20.07.2018 5 z 5

Skvělá kniha, jen to téma je pro mě mrazivé.

Evaho73
06.07.2018 4 z 5

Kniha je napísaná z trochu iného pohľadu, kedy sa čitateľ hneď na začiatku dozvie, čo sa stalo a kto je páchateľom. Osobne mi to vôbec nevadilo, lebo vývoj príbehu bol dobre prepracovaný, kde nechybala akcia, dobrodružstvo a stupňujúce sa napätie.
Záver bol síce trochu "hodený do autu", ale i napriek tomu knihu odporúčam ako jednu z možností pre dovolenkové čítanie.

Dela111
01.07.2018 5 z 5

Většinou nemám ráda, když od začátku vím, co se stalo, ale tady to vůbec nevadilo. Kniha je napínavá, má spád, naprosto udrží vaši pozornost a stále vás nutí číst dál a dál až do konce. Doporučuji.

Dija
01.07.2018 2 z 5

Bohužel se nepřidám k většině, která je z knihy nadšená. Téma únosu, nebo věznění dětí už bylo zpracováno několikrát a mnohem lépe. Tento příběh ve mně žádné emoce nevyvolal, bohužel. Věřím, že si najde svoje nadšence, já jsem spíše zklamaná.

Beily
20.06.2018 4 z 5

Kniha mě úplně pohltila, byla neuvěřitelně čtivá a nemohla jsem přestat číst. Dokázala jsem se vžít do hlavní postavy a v podstatě jsem trpěla s ní. Konec mi ale připadal trochu průměrný a hodně nedotažený.

hruskovalucie93
18.06.2018 4 z 5

Líbilo. 4 hvězdy davam jen proto, že jsem od začátku věděla, jak to dopadne a nebylo to pro mě tudíž žádné překvapení. Každopádně doporučuji :) Určitě stojí za přečtení

orinka3
16.06.2018 5 z 5

Dokonalé! Naprostá pecka. Tak napínavou knížku jsem dlouho v ruce nedržela. Nedalo se od ní odejít. Umím si představit zoufalství hlavní hrdinky, která je zákeřně vmanipulovaná do situace, kdy stojí sama proti všem. A nedokáže přesvědčit o své pravdě skoro nikoho. Přesto se nedá zlomit. S velkým potěšením jsem došla do konce thrilleru, kde oproti očekávání zlo přece jenom nevítězí, ale je po zásluze důkladně potrestáno. Kéž by to tak fungovalo v životě vždycky!

anája
21.05.2018 5 z 5

Mě se kniha moc líbila ,měla spád a byla napínavá ,přečetla jsem za pár hodin,rozhodně doporučuji.U této knihy se mi líbilo,že se nezacházelo do zbytečných nedůležitých věcí,které pak nutí přeskakovat dál.

hanicka5541
21.05.2018 5 z 5

Výborná! Se zatajeným dechem jsem četla dál a dál a nemohla přestat. Příběh skvěle napsaný, čtivý. Doporučuji.

morava
20.05.2018 4 z 5

Zajimave tema, ktere by nikdo nechtel zazit ve skutecnosti, nocni mura kazdeho rodice. Napeti rozhodne nechybelo, ale mozna si s tim autor mohl vice vyhrat, nekdy se mi zdaly nektere pasaze trosku rychle useknute. Ale rozhodne to nebylo spatne cteni.

Haylen Beck (p)
americká, 1972