Candy

Candy
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/553571/bmid_candy.jpg 4 161 161

Habibi série

Vítejte ve vylepšeném klubu LocalX a ponořte se do jeho hříšných hlubin. Pozor! Vstup je možný pouze na vlastní riziko. Do podniku neřestí zavane čerstvý, sladký vánek nový majitel Dorian, kterého přezdívají Candy. Nepočítal však s tím, že část podniku patří bývalé společnici Virginii. Nejdřív je odhodlaný zlomit ji, ale po jejich prvním setkání se zlomí pouze jeho odhodlání. Získat vstupenku do osobního pekla přes přitažlivou blondýnku by mohlo být jednodušší... A příjemnější. Jenže co když se Dorianova vášnivá hra vymkne kontrole? A hřích získá tu nejsladší příchuť? Co když ho raněné modré oči svléknou donaha nejen v soukromí pokoje, ale rovnou před celým jeho světem? Autorka Baja Dolce vám přináší pokračování bestsellerové dark romance série Habibi. Mladší knižní bratr Candy vás pohltí v neonovém světě plném svůdného tance, hříchu a vášně.... celý text

Pro ženy Literatura slovenská Erotika
Vydáno: ekniha , Venupress

Candy, 2022

kristy.books
11.11.2022 5 z 5

Habibi si ma, podobne ako stovky ďalších čitateliek, úplne získal, preto bol pre mňa Candy must have. Bola som zvedavá, čo si pre nás autorka tentokrát pripravila... a opäť nás teda vôbec nešetrila.

Druhý diel série Habibi sa viac orientoval na fungovanie nočného klubu, na jeho zákulisie, zamestnancov, ich životné osudy, drogy, alkohol a iné neresti. Myslím, že autorka nám klub LocalX priblížila naozaj autenticky a oceňujem, že nič neprikrášlila. Nechýbajú tu vulgarizmy, slang, prezývky, pikantné (ba až tabu) scény. Páčilo sa mi, že sme mali možnosť spoznať tanečníčky aj z iného uhľa pohľadu a mohli sme nahliadnuť aj do ich súkromia, túžob, sklamaní, bolestí i radostí. Tiež ma potešilo, že do príbehu pribudli aj mužskí tanečníci, ktorí spestrili choreografie a výborne zapadli do kolektívu. V klube pracovala naozaj rozmanitá zmes ľudí, no navzájom sa rešpektovali, nemuseli sa medzi sebou na nič hrať a mohli byť sami sebou. Táto skupinka si bola blízka a neraz ma svojim vtipkovaním a doberaním rozosmiala.

Dorian (alias Candy) mi neprišiel ako taký hajzlík, akým bol Harry (Habibi)... tým však nechcem povedať, že to bolo neviniatko, to vôbec nie. Párkrát ma pekne vytočil, no získal si u mňa plusové body (nielen) za to, ako sa staral o dievčatá v klube. Bolo okolo neho celkom dosť tajomstiev, postupne, vďaka návratom do minulosti, sme si vytvárali obraz o tom, čím všetkým si musel prejsť a čo z neho vytvorilo človeka, akým je dnes. Eso z rukáva však vytiahol až v úplnom závere.

Virginiu (Giu) sme už tak trochu poznali z predchádzajúcej časti, no prevažne z pracovného hľadiska, teraz sme sa dozvedeli niečo viac aj o jej osobnom živote. Stále však zostali mnohé veci nevypovedané a ešte nám chýbajú určité kúsky, aby bola celá skladačka kompletná. Ani ona nemala jednoduchý život, no nebola to žiadna krehká kvetinka, ktorá by sa o seba nedokázala postarať. Nebála sa povedať svoj názor a za svojich blízkych sa bila ako levica.

Romantická linka ma bavila, zbožňujem enemies to lovers príbehy. Medzi Dorianom a Giou to iskrilo od samého začiatku, no autorka dopriala ich vzťahu čas, nič neunáhlila. Dorian bol miestami naozaj taký cukrík, ako naznačuje jeho prezývka, páčili sa mi tie jeho sladké prirovnania a lichôtky pre Giu. Veľmi ma potešilo, keď sa v príbehu objavili aj Harry a Cassie, keďže túto dvojicu zbožňujem.

Koniec bol... sama neviem, čo mám povedať, lebo stále som ho nespracovala. Pripravte sa na to, že posledné kapitoly vás úplne dostanú a na konci zostanete stáť s otvorenými ústami. Už aby vyšiel záverečný diel trilógie, lebo nutne potrebujem svoje odpovede. Snáď sa ho dočkáme čo najskôr.

Candy (i Habibi) nie sú pre každého. Sú tu veci, ktoré niektorým čitateľom nemusia sadnúť, prípadne pre nich môžu byť už cez čiaru (preto si radšej vopred prečítajte varovanie na začiatku knihy). Za seba vám však môžem obe knihy len odporučiť. Keby som si mala vybrať, či som team Habibi, alebo team Candy, vybrala by som si Habibiho, pretože sa mi páčil o trochu viac.

Karin94
09.11.2022 5 z 5

„V tomto storočí ženy nepotrebujú princov. Zachraňujeme sa samy.”

„Každý sa bojí prízrakov v tme, no tie najhoršie
monštrá sa skrývajú hlboko v nás.”

Po dočítaní Habibiho mi tak celkom nedocvaklo, že by kniha mohla mať aj pokračovanie. Keď som sa to na autorkinom Instagrame dozvedela, tak som sa napriek mne nie veľmi obľúbenej téme tejto informácii potešila. LENŽE….seriem na to, že to nie je moja obľúbená téma, lebo čím dlhšie čítam o hlavných postavách tejto série, tým viac si uvedomujem, že tie knihy úplne zbožňujem a že Habibi a Candy sú proste miláčikovia, ktorých musíte milovať. Baja môže napísať hocičo a ja si to od nej s radosťou prečítam vďaka jej úžasne ľahko pútavemu a vtipnému štýlu písania. Za mňa patrí Baja jednoznačne k najlepším slovenským autorkám.

Tentoraz sa v príbehu zoznamujeme s Dorianom alias Candym, ktorý sa svojou povahou snaží všetkých upútať, ale keď ho spoznáte, tak zistíte, že taký nie je a že za tým bude oveľa viac, než sa zdalo. Hlavná hrdinka Virginia je obchodnou partnerkou Candyho a bola mi veľmi sympatická. Napriek všetkému, čím si v živote prešla, zostala nohami pevne na zemi a odhodlanosť jej vôbec nechýbala.

V príbehu taktiež uvidíme spomenuté hlavné postavy z prvej časti série Habibiho a Cassie. Autorka nám zábudlivým vďaka niektorým kapitolám šikovne pripomenie čo sa odohrávalo v prvej časti. Kniha mala dosť pomalé tempo a za mňa sa dosť naťahovala, kým sa tam niečo poriadne udialo, ale nebola vôbec zlá. Kniha je plná tajomstiev a temnoty. V príbehu taktiež autorka spomína témy ako je femenistické porno, gender, fluiditia a pod, čo na jednej strane absolútne nemusím, ale opis od Baji bol nielenže dosť poučný, ale aj zaujímavý, keďže som sa s takým niečím v slovenskej tvorbe zatiaľ nestretla.

Koniec ma úplne odrovnal a ja sa už neviem dočkať pokračovania.

LilluLong
07.11.2022 4 z 5

Páčilo sa mi i ked dej nebol nijak strhujúci , co dufam v tretej časti sa vykompenzuje . Za mna 4*

E_N
06.11.2022 2 z 5

Bohužiaľ ma tentokrát kniha sklamala. Očakávala som niečo viac, ako prvá časť Habibi, ktorá bola úžasná. Pri Candy sa žiadny “vau efekt” nedial. 85% knihy bolo na mňa príliš sladkých, ako názov knihy. Jednoducho to nebol Harry. Na konci knihy sa začalo diať niečo zaujímavé, avšak istá vec ma dosť nahnevala (nechcem prezrádzať viac). Som však zvedavá na ďalšiu časť, ale ak nedopadne “dobre” budem sa tváriť, že Habibi pokračovanie nemá.
Táto veta dokonalo vystihuje rozdiel medzi knihami Habibi a Candy: “Kým ja som sa nahodil do gala a nezabudol na svoj povestný motýlik, Harry si vykračoval v koženej bunde a v roztrhaných rifliach”.

terikus
04.11.2022 5 z 5

Jakože asi takhle. Ten děj se tak nějak táhl, občas jsem se musela do čtení nutit. Ke konci to začalo mít grády a epilog to úplně odpálil, takže i přes pomalejší začátek dávám 5* a těším se na pokračování!

evineckY
04.11.2022 5 z 5

Ty brďo, já jsem v šoku !!!!
Líbí se mi pokračování a průběh, kam děj spěje ( jen si to myslím )
POTŘEBUJU POKRAČOVÁNÍ !!!!
Skvělé a doporučuji :-)