Vzkaz v láhvi
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí už dlouho na okenním parapetu zapomenutá láhev. Uvnitř je sotva čitelný lístek. Jisté je jen to, že první slovo je dánsky a znamená POMOC — a že vzkaz je napsán krví. Když se tahle podivná zpráva konečně dostane na stůl kriminálního komisaře...
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , HostOriginální název:
Flaskepost fra P, 2009
Geniálni, excelentní, úchvatné. Je umění napsat knihu tak, že vás osloví hned první stranou a do konce nepustí. Jen nevím, co budu číst teď,neboť laťka je nasazena opravdu vysoko.
Výborná detektivka od které jen tak neodejdete. Napínavá od začátku do konce. U mě Olsen jednoznačně vede před Nesbo. Proto jsem taky při koupi dala přednost "Vzkazu v láhvi" před "Sněhulákem". Ale na něj se taky ještě do Vánoc chystám. Dávám 5*.
Už u mě nic nepředčí Ženu v kleci, ale i Vzkaz v láhvi byl velice napínavý a jsem ráda, že to celkem dobře dopadlo..
Ani ve třetím případu Carl Mørcka z oddělení Q Adler-Olsen nezklamal. Naopak, děsivý příběh ztracených dětí, náboženských sekt je napínavý až do konce a nedá vydechnout. Pocit hrůzy je podobný jako v Ženě v kleci, spád děje naopak připomíná Zabijáky. Pro mě spolu se Sněhulákem dvě nejlepší detektivky roku.
zfilmováno sekty dánská literatura domácí násilí severské krimi severská literatura únosy dětí dánské detektivkyAutorovy další knížky
2012 | Vzkaz v láhvi |
2012 | Žena v kleci |