Čarodějnice na útěku
Celia Rees
Čarodějnice série
1. díl >
Dramatický příběh o "opravdové" čarodějnici je zasazen do druhé poloviny 17. století. Babička hlavní hrdinky Mary Newburyové je obviněna z čarodějnictví a popravena. Stín podezření padá i na její vnučku. Mary dlouho neváhá a dává se na útěk. Cesta, jež ji čeká, je mnohem těžší, než se zpočátku zdálo.
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2002 , Knižní klubOriginální název:
Witch child, 2000
Knížka se mi velmi líbila, jedná se o mou první knihu s touto tématikou a opravdu se velice povedla. Přečetl jsem ji jedním dechem a těším se na druhý díl.
Taková rychlá jednohubka. Neurazí, ale ani nijak extra neuchvátí. Knih, točících se kolem Salemu, už jsem pár četla. Jsou si dějově hodně podobné. Téma indiánů bych více rozvinula, ale snad se dočkáme v dalším díle.
Ona ta knížka není až tak špatná. Ale celkově mě to nějak na víc hvězd nepřesvědčilo...
Ne, že by se kniha nedala číst, slouskala jsem ji tenkrát za dva dny, bohužel pro mne je napsaná až příliš realisticky...
Knížka se mi vážně moc líbila.Na začátku to bylo vážně smutné.Ale když to vemu kolem a kolem tak ta knížka moc veselá nebila.
Ale četla se hezky ráda by jsem si ji někdy znova přečetla je vážně hezká doporučuji!!!
Opravdu krásná kniha,na žačátku trochu smutná, vžila jsem se do ní a přečetla jsem ji několikrát a jěště mnohokrát přečtu.
Tohle byla moje nejoblíbenější knížka dětství. Jako malá jsem ji četla několikrát a moc mě bavila. Hlavní hrdinku mladou čarodějnici Mary jsem si naprosto zamilovala a vžívala se do jejích dobrodružstvích a pocitů.
Knížky psané formou deníků jsou skvělé, u téhle tomu nebylo jinak. O tom, jestli se jedná o pravdivý příběh nebo ne, se sice můžeme jen dohadovat, ale po celou dobu jsem se naplno vžívala do příběhu Marie, představovala jsem si, jak bych se asi cítila na jejím místě, jak bych jednala... Děj se odéhrává v 17. století a vše je krásně popsané. Odchod puritánů do Ameriky, Marie hledá své místo mezi úplně cizými lidmi, rozbroje s dívkami stejného věku, láska...
čarodějnice dobrodružné romány
2002 | Čarodějnice na útěku |
2009 | Krásná loupežnice |
2002 | Čarodějnice se vrací |
2011 | Šašek a vévodkyně |
Kniha psaná formou deníku- nikde nezadrhává, je čtivá, do Marie se člověk lehko vžije. Hrdinka nepůsobí nijak dětinsky přestože jí je asi 15. Neobjevují se v ní žádné extrémní čáry máry pasáže, které by mohli odrazovat, naopak mi kniha připadá vcelku realistická.