Podivuhodný křeček Harry
Katja Frixe

Čarokrásné knihkupectví série
Divoké cirkusové kousky a bláznivá umělecká čísla, pohodová pyžamová párty a spousta čokoládových dortíků – připoj se Klárčině druhému dobrodružství v Čarokrásném knihkupectví! V Čarokrásném knihkupectví paní Sovové se koná talentová soutěž! Klárka už se nemůže dočkat a ani kocour Gustaf a kouzelné zrcadlo pan Král nedokážou mluvit o ničem jiném. Jen Klárčin nejlepší přítel Leo má pořád náladu pod psa. Co se s ním stalo? A odkud se vzal Klárčin nový kamarád – křeček Harry, který provádí opravdu podivuhodné kousky? Kniha je určena pro čtenáře od 8 let.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , PikolaOriginální název:
Der zauberhafte Wunschbuchladen - Der hamsterstarke Harry, 2017

Emmmmmmmmmm……
Vlastně nevím jestli mě kniha tak moc nadchla nebo ne, ale nicméně dávám čtyři hvězdičky, protože z knihy mám trochu smíšené pocity.
První díl byl možná lepší.
Ale sérii doporučuji!

Synovi se líbilo, jen mu přišlo, že jsou tam hodně dlouhé kapitoly. Líbily se mu ilustrace. Já to měla přečtené za chvilku. Toto knihkupectví je rozhodně krásné místo.

Rada som sa zase vrátila do kníhkupectva paní Sovové, kiežby také miesto naozaj existovalo :)
Zase krásne ilustrácie a príbeh roztomilý, s presahom, ktorý u detských kníh mám naozaj veľmi rada.
Zaujímavé originálne postavy, príbeh pekne rozvetvený, zase sa tu rieši aj vážnejšia téma veľmi láskavým spôsobom a samozrejme príbeh je prepletený úsmevnými situáciami.
Teším sa na pokračovanie, ktoré mám už doma nachystané v poličke :)

Nejlepší díl z celé série. (Teda, z těch tří, které jsem četla..) Jistojistě doporučuji!

Milý příběh, co pohladí po duši a s pěknou grafikou. Pro dospěláka opakující se a lehce rozvláčné, ale děti to budou vnímat jinak. Spíše holčičí čtení díky hlavní hrdince, ale důležitý je také klučičí kamarád…. V každém případě se tady objevují malé záhady v reálném světě, kdy hraje roli přátelství, a to i ke zvířátkům, respekt k dospělým, porozumění dětem a samozřejmě knihy! Nejen děti co rády čtou knížku zhltají…. prostě neodolatelné čokoládové dortíky :o))

Kouzelné :-) nádherné obrázky a jako vždy báječné dobrodružství a heslo paní Sovové: "Lidičky, dnešek není den na špatnou náladu. Je mi jasné, že hvězdy nejsou dobré náladě nakloněny, ale musíme udělat, co se dá."

I druhy dil byl krasnym pribehem, laskavym a poutavym, zabavnym a plnym milovanych postav :) Mala knihomolka ve me se teteli blahem, nedockave vyhlizejic dalsi dil :)

Máme zde už druhý díl této krásné dětské série z kouzelného knihkupectví. Opět se zde setkáváme s našimi starými známými z prvního dílu - s hlavní hrdinkou Klárkou, majitelkou knihkupectví paní Sovovou, kocourem Gustafem, kouzelným zrcadlem panem Králem a mnoha dalšími. Tentokrát bude dělat Klárce starosti její nejlepší kamarád Leo, který je najednou jako vyměněný. A jak náš příběh zamotá podivuhodný křeček Harry? To si již děti musí přečíst samy.
Tuto sérii mohu opravdu vřele doporučit, vždyť okouzlila i mě, a to již zdaleka nejsem cílovou skupinou.
knihkupectvíAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2022 | ![]() |
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2020 | ![]() |
Moc se mi líbil (nám), i druhý díl,a nyní jsme dočetli třetí. Také se povedl. Jdu na další.