Čas něhy
Lenka Lanczová
Která dívka by si nepřála, aby se do ní zamiloval a kvůli ní se dokonce změnil dlouho obdivovaný, krásný a oblíbený kluk? Petra je na tom stejně. Tráví třináct horkých prázdninových dní na chalupě ve společnosti staršího brášky a jeho spolužáků z gymplu i vysoké školy a do toho nejhezčího z nich se bezhlavě zamiluje. Nejprve to vypadá, že letošní prázdniny budou skvělé a ona má šanci prožít voňavou letní lásku, jenomže Ted, jak všichni říkají Tadeášovi, není právě svatoušek a dlouhými vztahy, natož pak láskou, si život rozhodně nekomplikuje. Motá se kolem něj spousta dívek, může si vybírat - a on si vybírá a užívá života plnými doušky. Kvůli nějaké holce přece jen tak nevyměkne! Petra se pouští do nerovného boje a tyhle prázdniny jsou nejen plné nových silných zážitků, ale také důležitým krokem k dospělosti. ... celý text
Příběh Petry a Teda se mi líbil :) jen ten konec říkám si napsal nebo nenapsal, ach chtělo by to pokračování:)
Ou, tam byla úžasná! Tu si musím brzy zase přečíst. Miluji tyhle letní příběhy o lásce. :))
Tuto knížku mám VELMI ráda .. A musím nesouhlasit s tím, že děvkař se nedá vyléčit - dá :) Právě proto mám tu knížku ráda, protože hlavní hrdinka se se mnou velmi ztotožňuje a situaci jsem si tak nějak sama zažila :)
Jedna z mých nejoblíbenějších knížek od Lanczové, a nemá to nic co dělat s tím, že se hlavní hrdinka jmenuje stejně jako já. Tadeáš se nakonec ukáže jako dobrý kluk...
Je to příjemná oddychovka, při níž budete nostalgicky vzpomínat na všechny letní radovánky, teplé noci, příjemné letní deštíčky, zkrátka všechna dobrodružství, která k prázdninám patří. Lovestory mi přijde až moc přitažená za vlasy, opravdu nevěřím, že by se vysoškolák (a ještě k tomu děvkař!) zamiloval a změnil kvůli patnáctileté dívence ... Víc než lovestory mě zaujal přerod hlavní hrdinky v dospělejší a vyzrálejší.
Jako oddechovka opět velmi hezká kniha, jako tomu je u většiny ostatních titulů od autorky dívčích románů Lenky Lanczové, u jejíž knihách člověk vypne a soustředí se vlastně jen na příběh, jest je psán sám životem.
Tento příběh se vážně vydařil, letní čtení jako vyšité. :-) Nejlepší na tom všem je samozřejmě, že Ted zůstane s Petrou.. I když je konec dosti otevřený a mohl být více přímý, spíše více happy, kniha se mi líbila. Sice vážně postrádám ještě kýčovitější romantičtější a šťastnější konec, jelikož patřím mezi strašné citlivky a blázny, jenž vyhledávají šťastné konce, ale když to vezmu trochu oklikou, domyslím si to dle svého a kniha je vážně povedená. :-))
Zkrátka čtení na jedno odpoledne, když potřebujete nabrat sílu, odpočinout si a na chvilku vypnout. Nic světoborného a už vůbec ne k zamyšlení nečekejte.
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Božínku! Krásná kniha! Romantická, dojemná, plná lásky, ale i pochyb. Tyhle letní "lanczovky" miluju. :)) Kniha, kterou nemůžete nepřečíst. Byla by to chyba! :))