Čas vlků
William Horwood
Pro vlky v Evropě přišel čas, aby opět převzali vládu nad svým dávným Srdcem krajiny, které celá staletí ničili a pustošili Manové a zákeřná maďarská smečka. Teprve pak se mohou zrodit praví bohové a může být obnoven přirozený řád. "Jak se jmenuje to místo, které jsi tak dávno opustil?" zeptal jsem se. Otočil se ke mě, v očích se mu třpytily hvězdy a ve staré srsti světlo bloumajícího měsíce. Netušil jsem, že by vlk mohl vypadat tak zranitelně. "Jmenuje se domov," odpověděl.... celý text
Taková vlčí bible. Závěr jsem čekal napínavější, ale jinak je příběh moc krásný, nedá se přestat číst.
Konečne so tu knihu zohnal , čítal som ju už dávno , len ma zaujíma ako to celé pokračovalo a skončilo . Je tu niekto kto to prelúskal v angličtine ? Ostatne dva pokračovania pokračujú a končia už len v jednej knihe a tá je len v angličtine . Keby si niekto našiel čas a stačí naozaj len v hrubych rysoch a krátkosti žeby opísal jak to pokračovalo a skončilo . Q
Souhlasím, krásná kniha, tím spíš, že jsem vlčí člověk tělem i duší, je tak strašná škoda, že u nás nevyšel ten druhý díl v češtině...!
Krásný a dojemný příběh a celkově se mi kniha moc líbila - co mi tam však nesedělo byla mnohdy přílišná brutalita (umírající vlk s urvanýma ušima, muži namáčení v kyselině,štěně,ze kterého matka trhá kusy masa zaživa atd...) a také vulgarita hlavní záporácké vlčice.I přesto mě mrzí, že u nás nevyšel druhý díl, který bych si přečetla už jen ze zvědavosti,jak se bude příběh Věčných vlků odvíjet dál.
Skutečně úchvatná fantasy, se kterou jsem měl kdy tu čest! Jak ale již bylo zmíněno níže, má jednu nezvyklou vadu. Autor chtěl původně vydat o strastech evropských vlků trilogii, ta pak byla nakonec zredukována pouze na dva díly. To by ještě tak nevadilo, až na to, že u nás druhý díl nikdy nevyšel. Kdo tedy bude chtít toto skvělé dílko dočíst celé, bude muset sáhnout po zahraniční verzi (např. Wolf of Time: Seekers at the Wulfrock). A to je pro ty z nás, kteří knihy louskáme pouze v češtině, neskutečná škoda!
Krásná kniha, kterou jsem nerad zavíral, když skončila. Tak mě vtáhla do lesů... Jen je mi líto maďarských vlků (jsou-li tam ještě nějací). Prostě věřím, že i Maďar je dobrý vlk..
Jedna z nejkrásnějších knížek, co jsem kdy měla tu čest číst. Neskutečným způsobem mě chytla za srdce a z mých nejoblíbenějších ji jen tak už nevyřadím.
Jen škoda, že u nás nevyšla celá trilogie, hned bych utíkala pro další díly.
Na rozdíl od většiny komentářů zde musím říci, že mě kniha vůbec nenadchla a minimálně oslovila, byť jsem také přírodní člověk a mám zvířata rád. O knize bych řekl, že by možná byla zajímavější, kdyby měla o dvě stě stran méně neboť by tam nebylo tolik zbytečných slov, bla bla. Dost se o vlky (v reálu) zajímám a mnoho jsem o nich přečetl, ale tahle rádoby fantasy s nimi má společného akorát jedno a to slovo vlk. Kdesi, snad na záložce knihy jsem četl přirovnání ke knihám pana Tolkiena, což je tedy jako by člověk přirovnával fantasy román nejvyšší extra třídy k povídce, co píše pro sebe sotva desetileté děcko. Howgh.