Časovaná bomba
Joelle Charbonneau
Kongresmanova dokonalá dcera. Hvězdný zadák s tajemstvím. Kluk, kterého všichni přehlížejí. Klarinetistka, co se přestala snažit zapadnout. Osiřelý rebel, jenž chce někomu udělit lekci. Mladík, který si přeje, aby lidé vnímali jeho osobnost, ne náboženské vyznání. Nemohou být odlišnější, nicméně jedna událost je osudově spojí. Zůstanou společně zavření v budově školy, v níž právě vybuchla bomba. Atentátník je stále uvnitř a nikdo neví, co bude dál...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2019 , Fragment (ČR)Originální název:
Time Bomb, 2018
Časovaná bomba není jednoduše jen knížka o tom, jak na nějaké střední škole vybuchne bomba. Autorka se s vámi snaží tak trochu manipulovat, hrát si s tím, kterého z hlavních hrdinů vnímáte jako nejvíce podezřelého. Hází nápovědy, ale i vodítka, která vedou do slepých uliček a na tom buduje celou zápletku.
A za mě proč ne, jen bych asi zvládla méně postav a tím pádem i menší rozsah knížky. Ale můžu s jistotou říct, že být to seriál, tak to miluju!
Velice napinavy pribeh, tedy jeho prvni 3/4. Pak trochu zacal ztracet dech, kdyz jednotlive postavy zacaly priznavat svoje vlastni problemy a trapeni a zacaly hadky. Do te situace mi to nejak nesedlo.
Neznámá totožnost útočníka přidává knize na čtivosti. Čtete, proto vás zajímá, kdo to je a kniha rychle ubíhá. Ale osudy postav jsou jaksi neuvěřitelné, neztotožnitelné. Ani na jednom z nich mi vlastně nezáleželo a chyběl mi tam někdo "normální" a obyčejný.
Kniha mě na začátku zaujala svojí obálkou, ale nečekala jsem že samotný děj bude taková BOMBA!
Kniha je neskutečně čtivá a napínavá. Už dlouho jsem nečetla tak dobrou knížku. DOPORUČUJU
Docela mě překvapuje , že tato kniha nemá větší dosah . Rozhodně jsem se nenudil . Za mě 4,5/5 *
Super Young-adult thriller s překvapivým koncem. Příběh sledujeme pohledem 6 postav. Přečetla jsem za 2 dny:) určitě doporučuju:)
Zajímavá kniha, s ohledem na oběti a konec i relativně smutná, která začíná odstavcem ze dne exploze, kde se studenti po zapnutí rádia doslechnou, že byl zadržen komplic teroristy. Ten se nachází stále uvnitř školy a je to někdo z nich (ze 3 dívek: Diana, Cas, Kaitlin nebo 4 chlapců: Rašíd, Zed, Tad a Frankie). Chytře je to psáno tak, aby od začátku nebyl pachatel jasný. Po prvních kapitolách to mohl být každý a s ohledem na počet bomb jich může být i více, ale cca v polovině knihy většinu z této skupiny vyloučíte. Knihu jsem četla hlavně v rámci výzvy (jako 13. :) ), ale i tak jsem si ji chtěla přečíst, protože mě zaujala anotace. Spolupachatele jsem odhalila ještě před odchodem "Alexe". I když je kniha ukončena, nebránila bych se pokračování. Doporučuji.
Za mě jedna z nejlepších knih za tenhle rok. A rozhodně by si zasloužila více pozornosti. Doporučuji :)
Na tuhle knihu jsem se těšila už od doby, co o ní Joelle mluvila na druhém ročníku Humbooku. Ostatní knížky jsem od ní nečetla, ale tahle mě tolik zaujala svým tématem, že když vyšla, musela jsem se do ní pustit. Autorka si skvěle pohrála s psychologií postav. Každé ze šesti postav vymyslela výborný příběh a i důvod, proč zrovna oni by chtěli odbouchnout školu. Sice mi ze začátku vadilo, že těch postav je tolik, protože jejich pohledy se rychle střídaly a postavy mi ze začátku splývaly, ale pak jsem si už zvykla. Čtení jsem si moc užívala a tolik mě zajímalo, kdo za tím vším stojí, ale asi od strany 100 to začalo být hrozně nudné, protože se skoro nic nedělo a děj tím pádem stagnoval. Pořádné grády to nabralo až 30 stránek před koncem, kdy byl jeden zvrat za druhým a ten samotný konec mě hodně překvapil. Škoda, že to přišlo tak moc pozdě... Takže pokud se prokoušete tím nudným prostředkem, tak se vám to líbit bude, ale jak říkám, těch 100 stran uprostřed bylo fakt nudných. Ale jinak fajn počtení :-)
4⭐️/5⭐️ - Čekala jsem malinko víc, ale za ten super konec si to tohle hodnocení zaslouží, takže doporučuji
Za knihu děkuji Albatros Media