Prokletý trůn přehled

Prokletý trůn https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384606/bmid_proklety-trun-pWn-384606.jpg 3 135 135

Prokletý trůn série

1. díl >

Dvojčata Carys a Andreus neměla nikdy vládnout Edenu. Díky jejich staršímu bratrovi, dědici trůnu, byla budoucnost království bezpečná. Ale zdání - a soupeři - mohou klamat. Když krále Edenu a korunního prince zabijí vrazi, Eden zoufale potřebuje panovníka, ale posloupnost nástupnictví už není jasná. S vládnoucí radou, která se chystá získat moc, se Carys a Andreus potýkají pouze s jednou možností - účastnit se soudního procesu, který určí, kdo z nich je hoden vládnout království. Jako bratr a sestra se Andreus a Carys vždy vzájemně chránili - před dvorem a před netvory, kteří číhali v horách za královskou zídkou. Střežili svá tajemství. Proces dědictví však zkouší vazby důvěry a rodiny. Se svou zemí a rozdělenými srdci, Carys a Andreus zjistí přesně to, co každý udělá, aby získal korunu. Jak dlouho předtím, než se podezírání ustálí je žízeň síly dovede k nejvyššímu zradě?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Dividing Eden , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokletý trůn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Carol1122
04.11.2023 4 z 5

Příběh má rozhodně potenciál, ale díky své délce je spíše povídku. Škoda, že kniha nebyla rozsáhlejší, přijde mi, že zbytečně vše bylo zrychlené. Postavy byly ale každopádně zajímavé a nápad dobrý.

M.C.SMITH
14.06.2023 3 z 5

Taková průměrná fantasy, která nenadchne a ani neurazí.
Andreas je pitomec, který mne štval snad od samotného začátku.
Carys má dobré úmysly, ale to je asi tak všechno. Dvojčata mi nepřišla ničím sympatická.

Na knihu jsem se těšila, líbila se mi obálka a anotace taky nebyla marná, ale celý příběh mi přišel takový obyčejný.


Thalin
01.12.2022 3 z 5

Myšlenka jako taková je dobrá. Zkrátka dva sourozenci, kteří se musí postavit proti sobě v boji o trůn. Ale provedení pokulhává. Šlo z toho vyždímat hodně, ale autorka toho nijak nevyužila. Už od začátku mi na tom zkrátka něco nesedělo a dvojčata mi nebyla ničím sympatická. Princ údajně ohnul každou sukni, ale působí spíš jako průměrný nudný kluk odvedle, princezna je zase závislá a stejně obyčejná a průměrná jako její bratr. Ani jeden mi nepřipadali jako vládnoucí materiál. Nejzajímavější mi paradoxně přišla Imogen, která tam neměla takový prostor a její osud se mi nezamlouval. Jako bohužel i děj knihy. Začátek je vyložená nuda. Něco se pořádně začne dít až za půlkou, hlavní postavy nám to ze začátku skoro nepředstaví a nedá nám to šanci si někoho víc oblíbit. Přečetla jsem to rychle, ale ne s nějakou velikou chutí. Nechytlo mě to, ani jednomu jsem nefandila. Převrat na konci jsem předvídala a na druhý díl mě to nijak nenalákalo, nehodlám ho číst. Zkrátka jsem čekala něco jiného, lepšího.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Prokletý trůn v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených173x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených6x
v Knihotéce166x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Joelle Charbonneau
americká, 1974
2016  83%Zkouška
2017  79%Stačí jen chtít
2017  80%Zrada
2017  71%Odveta
2018  69%Prokletý trůn