Dotkni se temnoty

Dotkni se temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127569/mid_dotkni-se-temnoty-yLu-127569.jpg 3 196 196

Cassandra Palmerová série

1. díl >

Cassandra Palmerová dokáže vidět budoucnost a komunikovat s duchy — což je vlastnost, díky níž po ní touží mrtví i nemrtví. Duchové mrtvých obvykle nebezpeční nejsou; ti si jenom rádi povídají... pořád. Zato nemrtví, to je jiná kapitola. Stejně jako každá jiná rozumná dívka se i Cassie snaží upírům vyhýbat. Když však krvežíznivý mafioso, od něhož před třemi lety utekla, Cassii znovu našel a jde mu jen o pomstu, musí o pomoc požádat Senát upírů. Nemrtví senátoři jí však nechtějí pomoci zadarmo – a tak Cassie musí spolupracovat s jedním z jejich nejmocnějších členů, nebezpečně svůdným upírským mistrem — a cena, kterou požaduje, může být vyšší, než jakou je Cassie ochotna zaplatit...... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet

Touch the Dark, 2010

Dandulka
21.02.2015 5 z 5

Pro mne jsou tyhle knihy relaxační a moc ráda je čtu . Perfektní na vyčištění myšlenek.

1v8na
23.12.2014 1 z 5

tahle kniha se mi moc nelíbila, odložila jsem ji po pár stránkách

Nause
01.09.2014 3 z 5

Kniha se odehrává ve světě, který je mi blízký, takže jsem se do ni pořádně zakousla.
Začátek mi přišel originální, bohužel jsem pak ale nabyla dojmu, že autorka chce, aby kniha byla co nejvíce akční a popisná. Sáhodlouhé popisy místnosti, prostředí sloužily asi k tomu, aby se pak odehrál rychlý útok, u kterého jsem si ani nestihla uvědomit PROČ a byl konec. Neměla jsem moc představu o tom, kdo stojí na které straně a najednou byli všude mrtvoly. To mě trochu zklamalo. Pak jsem pořád nějak čekala kdy se vlastně dozvím, kdo že jí chce zabít, protože jsem souhlasila s hrdinkou, že Tony na to nemá (mimochodem, ten mail byl originální), ALE Tony se k tomu nehlásil, a ke konci jsem měla pocit, že jí vlastně chtějí zabít téměř všichni a nikdo jí nechce říct, co se po ní vlastně chce. A když už jí to řeknou, tak je konec knihy. Potom, co jsem se pustila do čtení druhého dílu mám pocit, že tu zajímavou část, která mohla být na konci prvního/začátku druhého dílu prostě autorka vystřihla.

Laf
20.04.2014 4 z 5

Zase zajímavá změna z fantasy žánru. Začátek knihy se mi libíl, ale jak postupně se začali objevovat nové a nové postavy, rychle jsem se v tom začínala ztrácet. Občas jsou tam dlouhé odstavce, které kazí zážitek, ale v celkovém hodnocení příběhu se mi to líbilo.

Lira
30.03.2014 4 z 5

Pamatuji se, že jsem přečetla první kapitolu jako e-knihu. Tehdy mě to až tak nezaujalo a neměla jsem náladu číst dál. Až před pár týdny jsem jí asi z marnivosti koupila a začala jí číst znovu. To mě už zaujala, bohužel Tomas nebyl ten, s kým by Cassie byla. Trochu jsem se zarážela u těch víl a Pohádkové říše, to je trochu ujetý. Kniha se mi líbila, ale upřímně nemám chuť číst pokračování.
Někdy jsem si s hl. postavou nebyla za jedno v některých situacích a to mě trochu dráždilo ve čtení.

N10Tikky
20.12.2013 4 z 5

Příjemné překvapení. Svižná akční urban fantasy. Ono jde hlavně o to, že i když je hlavním hrdinou žena, tak je to čtení spíše pro muže. Sry, ale na city a pocity se tady prakticky nehraje, takže máte holky smůlu. ;)

Domika
17.07.2013 1 z 5

Zopakuji to, co všichni přede mnou - nudné, zmatené a přeplácané.

Zdenka1996
27.06.2013 5 z 5

je to krásná knížka, ale je tam na můj vkus moc jmen a člověk se do toho zamotá , ale když si na to zvyknete, je to super knížka.

rozetka
07.05.2013 1 z 5

Přečetla jsem pár stánek (asi 20) a vůbec mě ta knížka nezaujala,takže to kašlu, vypadá že je o ničem :-(

Lea
24.02.2013 2 z 5

Zklamání. Začátek mě ihned vtáhl do čtení, jenže nadšení nevydrželo dlouho. Zmatky, nijak originální postavy a víc než opravdový vtip spíš pokusy o něj. Autorka si neschopnost mystifikovat čtenáře kompenzuje chaotickým prokládáním informací, kterých je až moc a těžko se v nich vyznat. Patrně to mělo za úkol donutit mě bažit přijít všemu na kloub, pravdou ale je, že mě tímhle stylem spíš vystrčila z děje, takže mě osud a problémy Cassie přestaly úplně zajímat. Ani žhavý mocný upír nepřinesl do světa paranormálních romancí nic nového, ačkoliv pasáže s Mirceou se mně osobně četly nejlíp. Každopádně dál do série se asi nepustím.

sisulisa
04.01.2013 5 z 5

Kniha strašne chaotická, človek sa v nej úplne strácal. Súhlasím so všetkým, čo tu už v komentároch bolo povedané.

greetchen
14.10.2012 2 z 5

Začalo to dobře a zajímavě, ale brzy se to pokazilo. Na jednu knihu až moc postav. Mafiáni, upíři, duchové, jasnovidky, mágové... S každým nové příběhy, zápletky... Po chvíli nevíte, kdo je kdo, obzvlášť, když postava na pár (desítek) stránek zmizí ze zřetele, a najednou se objeví a hraje důležitou roli, jenže vy si nedokážete vzpomenout, kdo že to má být. Námět jako takový není špatný, když už ale autorka od začátku zamýšlí knižní sérii, mohla tento díl klidně rozdělit na dva nebo tři. Myslím, že by šlo o knihy neméně zajímavé, ale čtivější. Možná ale dám Cassie Palmerové ještě šanci a počkám si na další díl.

psirena
15.09.2012 2 z 5

Kniha začne svižně hned v prvním odstavci. Bohužel pak autorka začne zaplavovat čtenáře spoustou vysvětlení o světě, ve kterém hrdinka žije. Ty vysvětlujcí komentáře by si zasloužili samostatnou knihu. Jsou nám poskytovány trošku těžkopádně, a často tím spád knihy ztrácí svůj spád.

2012  69%Dotkni se temnoty
2012  75%Unesena stínem