Catherine: Princezna z Walesu: Životopis budoucí královny
Robert Jobson
Skutečnost za bulvárními titulky. Biografická kniha od odborníka na anglickou královskou rodinu. Kate Middletonová se narodila a vyrostla v prostředí anglické střední třídy. Její život byl naprosto obyčejný – až do chvíle, kdy se na University of St. Andrews seznámila s princem Williamem. O deset let později se konala královská svatba. Jak Kate ovlivnil neutuchající zájem médií, složitá zdravotní situace i napjaté vztahy s princem Harrym a Meghan Markleovou? Poznejte celý příběh princezny v podání Roberta Johnsona, který využil svých kontaktů, aby poskytl autentický a co nejúplnější vhled do jejího života.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2024 , XYZ (ČR)Originální název:
Catherine, the Princess of Wales: The Biography, 2024
Velmi se mi líbil životopis budoucí královny britské královské rodiny Kate Middleton, která v současné době působí jako princezna z Walesu. Autor díky své profesi královského zpravodaje, vše popisuje na základě ověřených faktů a ne dohadů bulváru či své fantazie. Velmi mě překvapilo, jak otevřeně je zde popisována nelehká situace v době nemoci princezny. Opět jsem si uvědomila, jak nelehký život tito lidé žijí. Posloucháno jako audio v úžasném přednesu Barbory Goldmannové.
Zaujímavým a čitateľným spôsobom spracovaní životopis princeznej z Walesu. Mam k nemu len dve výtky. Privítala by som v obrazovej prílohe aj iné obrázky ako tie, ktoré vidíme v každom článku na tuto tému. Za druhé. Vymenovavanie organizácii, ktoré Kate podporuje na konci knihy bolo už zbytočné, kedže všetky boli spomenuté v knihe.
Neřadím se mezi přední fanoušky královské rodiny, ale řekla jsem si, že by bylo fajn je poznat. Po Herrym jsem se rozhodla pro Catherine, abych dostala informace i z druhé strany a nelituji. Tuto osobu musíte mít po poslechu této biografie rádi. Její osobnost mi byla krásně naservírovaná a klobouk dolů jak se s její rolí v královské rodině poprala. Až se Kate stane královnou, Anglie nebude určitě zklamaná :o)
Kniha je popsána o budoucí princezně z Walesu jakou cestu urazila od svatby s princem do současnosti. Snad tento svazek dlouho vydrží.
Pro mě jako fanouška královské rodiny tohle byla velká radost, když jsem se dozvěděla, že budu mít ve své knihovně další přírůstek, tentokrát o Kate. A na Slovensku už vyšel od autora i životopis Williama na který se taky moc těším.
Životopis budoucí královny od Roberta Jobsona je biografií, která nabízí podrobný pohled na život Kate Middleton, současné princezny z Walesu, a její cestu od obyčejného života v anglické střední třídě až k členství v britské královské rodině. Autor, uznávaný královský zpravodaj, se zaměřuje nejen na Katein osobní příběh, ale také na její vztah s princem Williamem, mediální tlak, který na ni byl vyvíjen, a její roli v moderní monarchii.
Kniha je založena na ověřených faktech a je psána živým stylem, který ji činí přístupnou i pro čtenáře, kteří se o britskou monarchii běžně nezajímají. Jobson se v textu věnuje i komplikovaným vztahům v rámci královské rodiny a významným událostem, jako je Katein vliv na veřejné mínění a její angažmá v charitativní činnosti.
Vzhledem k Jobsonově pověsti autora schopného zprostředkovat čtivé a zároveň informativní příběhy o britské královské rodině jsem věděla, že kniha bude výborná. Většinu informací jsem již věděla, ale i tak jsem si knihu moc užila a určitě můžu jen a jen doporučit.
Když jsem spatřila obálku této knihy, zastavilo se mi srdce. Královskou rodinu jsem zbožňovala odjakživa, četla jsem většinu známých životopisů, viděla filmy a také miluji seriál The Crown. Čili nevím, co by se muselo stát, aby mě tato kniha minula.
A čtení bylo skvělé. Ačkoliv jsem spoustu věcí ze života princezny znala, hodně mě jich naopak překvapilo. Její láska k rodině, tradicím, dětem, to je něco, co Vás nutí tuto ženu zbožňovat i bez toho, aniž byste ji kdykoliv viděli.
Vždy jsem byla spíš tým William a Kate než Harry a Meghan. A to se mi přečtením této knihy jen potvrdilo. Napjatost jejich vztahu z knihy přímo sršela. Nevím, jak to mezi sebou mají teď, ale věřím, že existují věci, které se nedají tak snadno přejít.
Sečteno, podtrženo, Kate je nádherná, inspirující a statečná žena. Tento životopis jednoznačně doporučuji a věřím, že z něj budete stejně nadšeni jako já.
Dokonce si myslím, že knihu zařadím na jednu z TOP knih za rok 2024.
2011 | William & Kate - Příběh lásky - Svatba století |
2024 | Catherine: Princezna z Walesu: Životopis budoucí královny |
2024 | Princ William: Zrodenie moderného monarchu |
Velmi pěkná, s citem napsaná kniha.