Černá kniha tajemství

Černá kniha tajemství
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47924/cerna-kniha-tajemstvi-47924.jpg 4 49 49

Napínavá kniha odehrávající se v historických kulisách se žánrově nachází na pomezí klasického dobrodružného příběhu, hororu a pochmurné fantasy. Hlavní hrdina, chlapec Ladivoj Flígr, po letech strádání uteče od svých rodičů zlodějů, kteří z něho vychovávali kapsáře a podvodníka, a dostane se do zapadlé vesnice. Ujme se ho zastavárník Joe Zabiddou a udělá z něj svého pomocníka. Jenže Joe nevykupuje běžné zboží, nýbrž tajemství, ta nejtemnější, nejstrašlivější lidská tajemství, a zapisuje je do prastaré Černé knihy. Všechny zápisy jsou samy o sobě krátké napínavé, skoro detektivní příběhy. V mnohých figuruje zlodušský boháč a pán celé vesnice Jeremiáš Krocht. Ale i zastavárník cosi skrývá, a také Ladivoj má svá vlastní temná tajemství.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo

The Black Book of Secrets, 2007

ZÓNA
30.01.2022 4 z 5

Nádherné vyprávění z doby, která by se dala nazvat pohádkou.
Vyskytují se zde jen obyčejní lidé, žádní princové a králové.
Čekají vás nádherně pojmenované postavy, ke kterým si brzy vytvoříte vztah a neobyčejně barvitě vymodelované prostředí. Kniha se čte lehce, je napsána vlídně a velkou devízou jsou kratší kapitoly. Vše umocňuje formát knihy, který slibuje již dopředu tajemství.
Číhá na vás i téměř epický závěr.
Kniha skýtá poměrně hodně poučení a je určena především mladším čtenářům. Ale číst se může napříč generacemi pro svoji přitažlivost a poselství.
Dobro a zlo. Táhne se staletími. Zde se dozvíte i něco navíc...

stepa1230
25.11.2018

Mohla bych se zeptat, zda je tato kniha vhodná pro 16 ti letou dívku, nebo je na to už moc stará ? Děkuji

Suziella
30.07.2017 5 z 5

Název knihy Černá kniha tajemství je dokonale vystihující. Děsivé odhalení společnosti. Kniha je pro čtenáře od 10 let, po přečtení bych ji spíše určila starším, jen ti z ní dostanou vše, co kniha skrývá.

Maitter
01.01.2016 4 z 5

Pro děti, které jsou na to připravené. Černá kniha tajemství je jeden z mála příběhů, kde jsou surové scény opravdu surové a z krutých činů opravdu mrazí. Kniha s působivě odporným úvodem a osobitou atmosférou. V haldě akčnějších, kouzelnějších i krvavějších knih pro děti a mládež jde o parádní výjimku.

Elvien
15.06.2015 5 z 5

Tuto knihu mi dal přečíst dobrý přítel a jsem mu za to dodnes velmi vděčná. Je to jedna z mála knih, kterou jsem četla několikrát. Pokud na ni někdy narazíte, nenechte se odradit jednoduchým nevýrazným obalem a určitě ji svým dětem dejte přečíst (ideálně tak kolem dvanácti let).

Příběh a jeho samotné vyvrcholení se může zdát poněkud drsné, ale způsob vyprávění vyšlape cestu postavám přímo do vašeho srdce i mysli. Netradiční kouzelný příběh plný naděje, který vám pokaždé dá víc, než byste čekali a než si vůbec uvědomíte a je jedno, kolikrát ho přečtete.

renys.b
22.08.2013 4 z 5

Tuto knížku jsem četla jako mladá, dodneška ve mě zanechává zvláštní stopu. Moc se mi líbil námět a pamatuji si, že tenkrát jsem si říkala, že i já budu vykupovat cizí tajemství, než mi došlo, že takhle to nefunguje. Je to neuvěřitelně "jiná knížka" a všem (zvlášť mladším) ročníkům jí doporučuji.

Mrs. Norris
02.06.2013 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla-vřele doporučuji!!!!

Papája17
17.09.2011 5 z 5

Zajímavá knížka, doporučuju ;-)

Autorovy knížky

2009  87%Černá kniha tajemství