Černé moře

Černé moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19941/bmid_cerne-more-Ir5-19941.jpg 4 4 4

Historie Černého moře. Napínavé líčení neustále se měnících kontaktů mezi národy a mocnostmi kolem této nesmírně důležité vodní cesty. Země kolem Černého moře sdílejí pestrou minulost. I když v posledních desetiletích zažily etnické konflikty, hospodářský kolaps a vzájemnou rivalitu, jejich společné dědictví je veliké a jejich společné zájmy hluboké. Nyní má Černé moře a oblast kolem něj, v níž se stýkají Balkán, střední Asie a Blízký východ, větší důležitost než kdykoli předtím. Charles King v této zajímavé a čtivé knize založené na rozsáhlém studiu řady materiálů rozkrývá tisíce a tisíce vazeb, které činily z Černého moře vždy více most než hranici a spojovaly náboženské komunity, jazykové skupiny, říše a později národy a státy.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , BB art

Black Sea, 2005

alHansal
21.09.2022

Výborná kniha popisující pravděpodobný vznik moře zalitím sladkého jezera vlnou ze Středomoří. Od antiky až po ekologickou současnost Černomoří, King popisuje vazby a vztahy mezi národy, státy v průběhu dějin. Obohacující čtení, nákup z Levných knih.

ULtraAktuar
22.04.2021

Koupil jsem si, celý natěšený, po dovolené v Bulharsku, ale příliš mě kniha nezaujala.

Autorovy knížky

Charles King