Černý rytíř
Laurel O'Donnell
Když je otec Foxe Mercera obviněn králem ze zrady, lady Jordan Ruvaneová se s mladíkem již nesmí stýkat. Avšak ani o mnoho let později nedokáže na svou dětskou lásku zapomenout, přestože se má již brzy provdat za jiného muže - vítěze rytířského turnaje, pořádaného jejím otcem. Tajemného černého rytíře, který turnaj vyhrál, však nevede touha po krásné lady Jordan - ale touha po pomstě. Foxi Mercerovi záleží jen na tom, aby znovu pozvedl čest své rodiny, nespravedlivě připravené o titul i majetek. K tomu mu má pomoci právě Jordan. V žádném případě však neočekává, že by se Jordan mohla stát jeho spojencem. Podaří se Foxovi vypořádat se s tajemstvím minulosti a stane se opravdovým rytířem srdce své dámy?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2005 , OldagOriginální název:
Champion of the Heart, 2001

Od knihy jsem toho moc neočekávala, ale byla to bomba. Nemůžu tomu nic vytknout. Byl to krásný příběh o středověkých rytířích.
Oba hrdinové byli úžasní, ale to tak většinou bývá. Sice u nich panovala trocha nedůvěry, zrady a pomsty, ale řekla bych, že takhle to ve většině párů z historických romancí začíná, potom přijde překvapující rozuzlení a odhalení pravého viníka. Princip bývá prostý a většinou stejný, ale mě se to bude líbit vždycky.
Kniha se mi moc líbila. Sice tam byly popisovány i ne zrovna pěkné a příjemné věci, ale k té době bojů a středověku to zkrátka patří.

Miluju knížky o rytířích a tahle splnila všechna moje očekávání. Láska, drama - vše v naprosté rovnováze.

Moc povedené :-) Rytíře tolik nevyhledávám jako 19. století, ale ta knížka se četla úplně sama. Děj hezky plynul, postavy nebyly zbytečně zabedněné a dokonce i zápletka byla povedená.
Sice bych za normálních okolností dala 4 hvězdičky, 5. je za nečekaně dobrý zážitek z četby ;-)

Mně se tedy knížka moc líbila, je tam zajímavá zápletka, i na tehdejší dobu dost drsný zločin,potažmo motiv a hlavní hrdinové splňují moje představy o romantické lásce, která po několika prudkých konfrontacích nakonec dojde naplnění.

Lady Jordan Ruvaneová mě jako hlavní hrdinka tedy vůbec neoslnila. Spisovatelka jí popisuje jako charismatickou osobu, což podle mě tedy rozhodně není. Příběh je velice předvídatelný, zápletka není moc zajímavá a postavy nejsou nic moc. No, abych to shrnula, od tohohle románu jsem nic moc nečekala a je dobře, že ne. Jinak bych se zřejmě nevyhnula velkému zklamání. Dvě horší hvězdičky.
Tak tohle bylo krásné a nádherné. Moc povedená knížka. Miluju rytíře. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku