Červené dlaždice

Červené dlaždice
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45475/cervene-dlazdice-U94-45475.jpg 4 20 20

Erotická novela vypráví na pomezí reality a fantazie příběh kněze, pohlavně zneužívaného nezletilým prostitutem.

jankor
08.05.2020 3 z 5

přečetla jsem.....posléze jsem zjistila, že je zařazena mezi literaturu pro homosexuální menšinu a takový pocit jsem z ní taky měla, na pomezí mezi pornem a literaturou pro gaye. Poslala jsem dál zdarma a koukám, že jsem udělala chybu (podle hodnocení níže)? :):)
Je to příběh homosexuálně zaměřeného kněze.

aktijnov
25.06.2019 5 z 5

Kniha, která rozhodně stojí za přečtení. Člověk je nadšený i znechucený zároveň.

ondras666
12.05.2018 4 z 5

Zajímavá kniha v podání jednoho mladého českého autora.
Z počátku jsem měl dojem, že autor nenávidí Ostravu a okolí, vzhledem k popisu míst, která jako by snad po válce zůstala zničená a neobydlená. A zároveň ten pocit zvyšuje líčení krádeží, drogové závislosti a korupce Policie. Ale to je možná autorův záměr, šokovat čtenáře.
Pro mě zajímavý počin, který je ale pro mě trochu kombinací filmu Mandragora, částečně v zaujetí a popisu sexuálních scén Welsh a v neposlední řadě Palahniuk.
Ve výsledku je to vcelku dobrá kniha, autor má jistě dobře našlapnuto, ale bohužel nic dalšího už nenapíše.
PS: obálka je hodně dobrá, jen škoda, že kniha neobsahuje více fotografií paní Saudkové.

bukiet
16.03.2013 5 z 5

Vynikající studie lidských povah na pozadí poněkud neskutečné Ostravy, kterou asi autor moc rád neměl. Každopádně je třeba litovat jeho tak brzkého odchodu. Rád bych si přečetl Sklenářovy další knihy, které už nebudou.

kwido
18.12.2011 4 z 5

Co dodat, kniha si stihla najít mnoho nepřátel i příznivců a v dnešní době je také uměním si tento skvost sehnat do knihovny. Nedokázal jsem od stránek odtrhnout oči a v jaké poloze mi byla dána v také jsem ji odevzdal. Můj konečný názor zní, že kniha je HRUBĚ podceňovaná a zaslouží si více pozornosti.

Autorovy knížky

Filip Sklenář