Češi a jejich samičky aneb Češky a jejich samci
František Ringo Čech
Češi a jejich samičky aneb Češky a jejich samci jsou prvním souborným vydáním dvou knih známého hudebníka, zpěváka, herce, politika, spisovatele a malíře Františka Ringo Čecha o intimním životě Čechů a Češek. Sběr materiálu trval přes padesát let a výsledek autorova celoživotního úsilí zrcadlí tisíce, ba miliardy hodin prokecaných s přáteli na toto téma. Vydání nově doprovázejí autorovy malby a komentovaný jmenný rejstřík zahrnuje všechny známé i neznámé osoby vystupující v popisovaných příbězích a historkách. Sám autor charakterizuje v předmluvě knihu, psanou v dobré víře pomoci méně zkušeným, takto: Perla, kterou držíš v ruce, je kritickým přepracováním textů, které původně vyšly samostatně. Spojili jsme je v jednu knihu, zbavenou literární vaty a fakt, která byla v době vzniku zajímavá, ale dnes po nich pes neštěkne. Nelekejte se! Čuňárny zůstaly zachovány!... celý text
Velice hezká kniha, ocení fandové Ringo Čecha. Pro zasvěcené je jahůdkou na dortu příběh divadelní děvy, která si vzala nakonec opraváře výtahů a dala košem mistrovi
Ono by to bylo celkem zábavné, kdyby se pan Ringo Čech držel tématu. Jenže kromě peprných historek z českých ložnic se dovídáme spoustu politických žvástů, o jeho působení v ČSSD a tak a to je nuda a opruz... Jó, Dívčí válka, to je něco jiného.
1990 | Ruský týden |
1990 | Dívčí válka |
1983 | Z mého života |
2012 | Generace Beatles, aneb, Rok stárnoucího rockera |
2007 | Češi a jejich samičky aneb Češky a jejich samci |
Jako u řady dalších knih, přečetl jsem a poslal dál do světa. Zrovna toto není jeden z těch svazků, který bych chtěl nechat nastálo zabírat místo v knihovně.