Cesta čaje Dilmah
Edwin Soon
Slovo čaj v sobě skrývá mnohé. Pro většinu z nás označuje pouze rostlinu, z níž získáme nápoj, který je zdravý, má různé chutě a může se pít i s mlékem. Ovšem za spektrem barev, textur a vůní leží dar přírody, posvěcený králi a císaři, oslavovaný literáty a obdařený komplexností, rozmanitostí a tradicí. Poznáme jeho historii, pěstování, výrobu, naučíme se kombinovat různé druhy čajů s doutníky, sýrem a čokoládou. Dozvíme se, jak profesionálové ochutnávají čaj, a seznámíme se s profily čajů Dilmah.... celý text
Přidat komentář
Doporučuji čajovým "začátečníkům", kteří se chtějí dozvědět o čaji něco více srozumitelným jazykem a ne do velkých podrobností ... a nenechte se odradit, že je to Dilmah. Většina knihy je o tomto nápoji obecně ... Nahlédnete do jeho historie, poodhalíte tajemství zpracování, ale např. i hodnocení kvality. Stručně se dočtete také o kombinaci čajů se sýry, deserty nebo třeba s doutníky. Pro mě osobně však tato kniha byla trochu nepřehledná, nabízející "od každého trochu, ale pořádně vlastně nic". Vím o čaji už dost na to, abych mohl říci, že mně bohužel nestačí ... a četl jsem už i lepší.