Cesta k zmysluplnému životu

Cesta k zmysluplnému životu
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358129/mid_cesta-k-zmysluplnemu-zivotu-jm7-358129.jpg 4 21 21

V publikácii Cesta k zmysluplnému životu ponúka tibetský duchovný vodca dalajláma svoje múdre slová o tom, ako naplniť jedinú túžbu všetkých ľudských bytostí – nájsť šťastie a dosiahnuť zmysluplný život. Schopnosť splniť túto túžbu sa ukrýva v každom z nás. Naučí vás, ako prekonávať pocity hnevu a nedôvery či žiarlivosti a neistoty. Oboznámite sa tiež s hodnotou meditácie, niekoľkými meditačnými technikami a dozviete sa aj o živote Buddhu. Kniha predstavuje praktickú príručku každodenného života a zároveň oplýva nadčasovou múdrosťou. Určená je pre všetkých ľudí hľadajúcich múdrosť, osvietenie a šťastie.... celý text

Přidat komentář

brunettlibrary
01.05.2022 1 z 5

Miluju Jeho Svatost Dalajlamu, jeho myšlenky a názory. Ovšem tohle se nedalo číst. Neúspěch této knihy vidím ve špatném stylu psaní autora Hopkinse. Informace se pořád opakují a čtenář se v textu ztrácí.

Jeronym
30.11.2017 2 z 5

Pokusím se to říct krátce a ne moc negativně.
Nelíbila se mi.
Přesto v ní je spousta pozitivních myšlenek a rad a jak autor sám na konci uvedl: "Jste-li stoupenci jiného náboženství, přizpůsobte si, prosím, cokoli vám může být ku prospěchu. A pokud si nemyslíte, že by to mohlo pomoci, prostě to nechte plavat."


Peleus
25.09.2015

„Chcete štěstí a nechcete trpět, a jestliže projevujete jiným lidem laskavost, lásku a úctu, budou vám odpovídat stejně. Tak bude vaše štěstí vzrůstat. Dáváte-li druhým najevo hněv a nenávist, jsou vůči vám stejní a vy své štěstí ztrácíte. Proto říkám, že když jste sobečtí, měli byste být moudře sobečtí. Jste-li normálně sobečtí, soustřeďujete se jenom na své vlastní potřeby, ale jste-li moudře sobečtí, jednáte s druhými stejně jako jednáte s těmi, kdo jsou vám blízcí. Tato strategie vytvoří nakonec větší uspokojení, víc štěstí.Takže i ze sobeckého hlediska dosáhnete lepších výsledků respektováním druhých, službou druhým a omezováním zaměřenosti na sebe.“

Mia...
01.03.2013 5 z 5

Co je to vlastně inteligence, že? Četla jsem to, když mi bylo šestnáct a myslela si, že tomu z velké části rozumím. Brala jsem to jako vysvětlení, co přesně je Buddhismus a co obsahuje. A pak jsem se začala časem zajímat o spousty nových a zajímavých věcí a číst spousty zajímavých knih a došla jsem k názoru, že je načase si tento skvost přečíst znovu s vyvinutější myslí a rozdílným přístupem. Najednou jsem zjistila, že to nejsou prosté definice, ale úžasná moudra a pravdy života. Líbí se mi, jak obecně je to pojaté. Ale to celkový Buddhismus je takový, nikdy nikoho nenutí k ničemu ... (wow, to byla pěkně negativní věta). Když člověk chce vidět, tak zrovna tady uvidí spousty krásných věcí a rad, které se dají příjemně využít k reálnému životu a vytvořit tak úsměv na našich tvářích.

LordSnape
13.11.2012 5 z 5

Podobně laděná příručka v duchu publikace "Jak šířit lásku" od Jeho svatosti. V této je vše, ale více volně uchopeno a hlavně komplexněji. Na začátku Dalajlama vystětluje určité pojmy a způsoby chování, či řešení různých životních situací. Svým způsobem, je to takový, lehký úvod do buddhismu a představení jeho základních principů a učení. Vše je velmi dobře vysvětleno, takže i laik pochopí o co jde. Cvičení a meditací není tolik a kromě jedné meditace, je vše dosti nenáročné. Ke zklidnění vlastní mysli určitě mohu jen doporučit!