Cesta na svet

Cesta na svet
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310506/bmid_cesta-na-svet-Dnh-310506.jpg 4 12 12

Táto detská kniha bola spolu s ďalšími detskými knižnými titulmi ocenená ako Najkrajšia detská kniha jesene 2015. Cesta na svet je knižka pre zvedavé deti a ich rodičov, ktorí chcú citlivo a pravdivo odpovedať na detské otázky. Aby ju rodičia mali poruke, keď sa deti opýtajú, ako prišli na svet. Zámerom je spoločné čítanie, aby sa rodičom a deťom ľahšie rozprávalo o veciach, o ktorých možno nie je vždy úplne ľahké rozprávať. Príbehom čitateľov sprevádza malý predškolák, ktorý zisťuje, ako prišiel na svet on, a ako sa čoskoro narodí jeho súrodenec. Chce vedieť, čo robia bábätká v brušku, ako sa tam dostali, a prečo sú tam tak dlho, ako napokon vylezú von, a prečo aj tatinkovia nemôžu mať deti, a prečo a ako to a tamto… a mama s tatom vysvetľujú a kreslia… a malý Edo rozpráva deťom, čo už vie… Knižka skúša odpovedať na detské otázky otvorene, ale citlivo. Autorke s tým pomohla pani psychologička Doc. PhDr. Eva Poliaková Csc., ktorá sa téme výchovy detí venuje už dlhé roky a pani doktorka, gynekologička, MUDr. Zuzana Šebíková. Obe sú odbornými garantkami knižky. Cesta na svet je vekovo určená pre deti, ktoré sa začnú vypytovať, ako prišli na svet. U každého je individuálne, kedy sa tak stane. Môžu to byť škôlkári, ale aj malí školáci. Knihu ilustrovala Petra Lukovicsová.... celý text

Přidat komentář

AmeQ
29.06.2022 5 z 5

je to dobrá knížka pro děti i pro dospělé to se mi na ní líbí

Mothermoth
12.10.2021 5 z 5

Čteno s desetiletou, velmi citlivé a srozumitelné, krásné ilustrace.


muchomurka
25.04.2021 4 z 5

Jedna z nejlepších knížek pro děti o tom, jak se děti dostanou do a z bříška. Příběh byl laskavý a obešel se bez příšerných označení těla. I ilustrace byly pěkné. A moc se mi zamlouvá přístup, jaký kniha pojala např. k tomu, že se mají rádi dva lidé stejného pohlaví. Máme v knihovničce a až na ni přijde řada, určitě hojně využijeme.

lushi
22.01.2019 5 z 5

Perfektní. Opravdu vkusně a srozumitelně popsané téma sexu, pohlaví a těhotenství. Kromě toho se kniha lehce zabývá i otázkou rodiny, vztahů, adopce, zneužívání dětí atd. Předkládá moderní, zdravý a střízlivý pohled na věc.

petramac
24.01.2018 5 z 5

Je fajn, že takové knížky existují. Pro nás rodiče, kteří nemají takový dar vyprávění, ideální pomůcka pro představení a vysvětlení tématu sexu a všeho kolem. Díky .)

Štítky knihy

sex děti

Autorovy další knížky

Jana H. Hoffstädter
slovenská, 1980
2016  88%Cesta na svět
2020  0%To sme my
2021  %Teporingo
Skrýt reklamy