Cesta Rusů k válce

Cesta Rusů k válce
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537728/bmid_cesta-rusu-k-valce-6634f59e17d84.jpg 5 10 10

Má dnes ještě smysl mluvit s Rusy? Kniha rozhovorů Petry Procházkové s Rusy – s těmi v Rusku, kteří znají Rusy a vědí, co si myslí; s těmi, kteří svému vůdci stále bezmezně věří; i s těmi, kteří před Putinovým režimem uprchli ze země, ale mohou nám podat pomocnou ruku ve snaze pochopit, kdo za současnou situaci může a proč se Rusové vrátili na cestu války se Západem.... celý text

Přidat komentář

lencin
včera 5 z 5

Velmi těžká kniha rozhovorů. S Rusy o válce na Ukrajině. Je to tak,hlavní vina a odpovědnost leží na Rusku a jeho představitelích. Ale bohužel i kolektivní Západ se dopustil chyb, za které teď tvrdě platíme. Ukrajina nejvíc, ale i ostatní Evropa..... K zamyšlení.

Metroušek
06.08.2024 5 z 5

Postoj k probíhající válce na Ukrajině je jistým testem naší osobnosti, který bychom papírově měli téměř všichni dát. Je to přece tak jednoduché, po třech desetiletích svobodných informací! Nebo snad není, jak soudím podle některých ohlasů z okolí?! Toto je každopádně podnětná kniha rozhovorů s Rusy po vypuknutí "třídenní" "speciální vojenské operace." Otázky jsou možná trochu návodné, případně dotíravé, ale jinak by se možná ti dotazovaní nevyjádřili tak, jak se vyjádřili. Některým za jejich názory hrozí několik let vězení v ruském samoděržaví, a jiným zase kyne kýžené malé, bezvýznamné plus v očích mafiánské věrchušky. Najdeme tady prolhaný, falešný newspeak, zamlžená sdělení mezi řádky jako v hlubokém komunismu i upřímné výpovědi, mezi nimiž mě mimo jiné zaujala socioložka Jelena Koněva. Někoho potěší, že Homo Sovieticus stále žije a že brainwashing funguje. Někoho zaujme, jak živoucí a flexibilní může být fašismus a nacismus. A někoho zase ne. Podle toho, co zrcadlíme. Máme prostě o čem přemýšlet. K čemuž nás ostatně veškeré krize ponoukají. Aby nám v hlavě nestrašili zombie. Příhodná skladba: Miley Cyrus - Zombie (The Cranberries Cover).