Cesta šamana
Hernán Huarache Mamani
Životopisný příběh autora úspěšné série duchovních románů přináší poselství peruánských Inků o probuzení ženské energie. Hernán Mamani prožil velkou část života jako obchodník v peruánské Limě. Když však vážně onemocněl a tradiční medicína mu nedokázala pomoci, vrátil se do rodné vesnice v Andách. Díky svému otci absolvoval rituály, které ho uzdravily a přiměly ho naslouchat Matce Přírodě. Co dál objeví na své spirituální cestě? Dědictví starověkých šamanských tradic ožívá pod vedením kurander - žen zasvěcujících nás do tajemství síly, která je podstatou všeho a všech.... celý text
Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: 2022 , MottoOriginální název:
Pachamama te Habla, 1999
Zajímavá kniha, příjemně se četla. Očekávala jsem sice malinko něco jiného, ale zklamaná nejsem, je dobré si připomínat, že Země je naší matkou a bez ní jsme opravdu v háji.
Autobiografický příběh naplněný láskou k zemi a přírodě. Přiblížil se mi život v Peru a hlavně staré zvyky a tradice této země.
Tím, že kniha je částečně autobiografií, byla ze všech tří asi nejzajímavější a nejčtivější. Pohled na Zemi a na lidstvo je zde velmi přesný a trefný, z některých myšlenek až mrazí, jak jsou výstižné. Určitě podnětná a zajímavá kniha, která může čtenáře velmi obohatit. Autor byl určitě velmi zajímavou osobností.
„…člověk se cítí v životě opravdu naplněn, jen když pochopí, kdo opravdu je, co je jeho úkolem na zemi, jaký je smysl jeho života a jakou cestou se má vydat, aby se mohl stát Runou“ str. 38
Runa – člověk, který dosáhl harmonie mezi svými myšlenkami a city
Už ten úvod od překladatelky mě dostal:) a spousta dalších věcí, ale já jsem to čekala, už jak jsem chodila okolo té knihy a hlavně se mi zdál sen o jiné knize, na kterou ještě čekám, ale tak mi ji připomněl. I když nevím, jestli těch knih už nemám moc a v hlavě mám stejmě maglajs.
Btw ty sny:). Prý existují tři druhy snů. Ty, které živí naše strachy a přání, ty, které nás inspirují a ty, které nás vedou a učí. Sen, který tě vede musí být asný a musí mít pro tvůj život přesný smysl.
Zajímavá kniha, shrnuje tak nějak všechno, co už vím. Hlavně by mě zajímalo, co jsem četla tu knihu o historii říše Inků, jak moc je pravdivá? Hlavně ty zvyky? A tak… Nebo máme opravdu všechno špatně?
Taky nedokážu pochopit, že tenhle čas by měl být teď nějaký lepší? Mám pocit, že je to horší a horší, ale možná za to může covid a nebo, že jsem se narodila až teď, nevím, asi 60, 70 a 80 a 90 léta byla opravdu špatná… byla jsem dítě, měla jsem jiné problémy:).
Za mě je tato z těch tři nejlepší. Jen pasáž učení na hoře je trochu zdlouhavá (možná až otravná :-D). Ve všech jsem našla něco nového, co mě posunulo nebo něco připomnělo. Díky.
Na knize oceňuji zejména praktické zmínky o výcviku mysli jako je dýchání a meditace. Omáčka kolem jako stav Matky Země je taky dobrá, ale to už ti vědomější dávno ví. Zbytek mě nebavil a zklamalo mě i to, jak kniha skončila, právě tam to pokračování transformace by mě taky zajímalo. Myslím, že Hadí žena byla pro mě mnohem přínosnější.
Duchovní literaturu mám poměrně ráda, ale její nevýhodou je, že z lidí dělá často blbce. Tahle kniha je ale poměrně kvalitně napsaná, autor čtenáři nic necpe a neuráží lidi, kteří chtějí žít jinak, například konzumním způsobem života. Takže jsem byla po jejím přečtení spokojená.
Velmi obohacující kniha plná spousty důležitých myšlenek, nutí k zamyšlení se nad sebou, nad stavem naší Matky Země a celkově nad vztahy mezi lidmi, ve společnosti. Skvělé a čtivé vyprávění cesty Mamaniho - o jeho návratu ke ztraceným kořenům indiánské kultury. Duchovně velmi inspirativní kniha, kterou si po nějaké době ráda opět znovu přečtu. Rozhodně doporučuji.
Příbĕh ze života autora.Po mnoho staletí byly hluboké znalosti a učení drženy v utajení,aby se předešlo jejich špatnému pochopení nebo zneužití.Autor knihy je jedním z tech kteří se probouzejí a aktivují svůj úkol na planetĕ zemi.
šamanismus Inkové Peru přírodní léčitelství autobiografie Kečuové esoterismus, ezoterika
2012 | Kurandera |
2015 | Hadí žena |
2020 | Cesta šamana |
Zajímavá kniha, ve které jsem si našla něco pro sebe. Jedinou výhradu mám snad jen k názvu v češtině, který mi přijde trochu zavádějící. Já čekala opravdu cestu šamana, ale v knize se vlastně píše o tom, co se dělo před "cestou". O přijetí této role a učení se od základu práci s energii atd. A o hledání podstaty ženské síly tam bylo pár stránek, takže pokud by tam někdo hledal čistě toto téma, tak možná bude zklamán.