Cestování za jídlem
Jitka Rákosníková
Nejzajímavější recepty z celého světa v edici F.O.O.D. Základem publikace se stala oblíbená rubrika časopisu F.O.O.D. Cestování za jídlem. Představují se v ní zajímavé předpisy z nejrůznějších zemí Evropy i světa. Některé jsou všeobecně známé a oblíbené, jiné objevné. Tyto tématické recepty byly vždy koncipovány tak, aby se daly snadno připravit i v našich podmínkách a přitom neztratily nic ze své autenticity. Každá z pětadvaceti kapitol je uvedena uceleným textem, který stručně vystihuje kuchyni té které země nebo regionu. V knize tak například najdete recepty na jídla z Andalusie i Argentiny, Švábska i Švýcarska a dozvíte se leccos zajímavého o tamní gastronomii. Výpravná publikace vyniká nejen zajímavými recepty a relevantními informacemi, ale také nádhernými fotografiemi. Je proto jak hodnotným příspěvkem do vaší sbírky kuchařek, tak i krásným dárkem všem, kdo rádi jedí i očima – a rádi cestují prostřednictvím jídla!... celý text
Přidat komentář
Pár zajímavých receptů jsem zde našla a oceňuji, že se v knize nevyskytují dochucovadla ve stylu masoxu či podravky :)
Poměrně hezké fotky, ačkoli místy přepálené. Nicméně o jednotlivých zemích se dozvíme informace dosti povrchní a některé recepty jsou napsány tak zkráceně a zkratkovitě, že to někdo, kdo vařit příliš neumí, nemůže nikdy pochopit. O zařazení jednotlivých receptů k zemím by se taktéž dalo polemizovat... Nicméně nepoužívají se zde žádná šílená dochucovadla, což oceňuji.
Líbilo se mi, pár receptů určitě vyzkouším. Zajímavý byl i gastropopis jednotlivých zemí.