Vražda v Honolulu

Vražda v Honolulu
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51515/bmid_vrazda-v-honolulu-Kfj-51515.jpg 4 29 29

Charlie Chan série

1. díl >

Když je ve svém domě nedaleko mořského pobřeží zavražděn jeden z nejbohatších mužů ostrova, vedou stopy k řadě podezřelých, kteří s ním měli nevyřízené účty. A tehdy uvádí autor na scénu detektiva místní policie Charlieho Chana, moudrého rozšafného muže, který se vyjadřuje svéráznou květnatou angličtinou, jedná vždy se svrchovanou zdvořilostí, ale má skvělou intuici a neúnavnou vytrvalost. V pátrání mu pomáhá sympatický, trochu naivní mladý Američan z Bostonu, který přijel na Havaj jen nakrátko z pověření své rodiny, ale podobně jako už mnozí návštěvníci podlehl kouzlu exotického ostrova. Pátráni po pachateli je výtečně rozehráno, ač zprvu začíná jen několika málo stopami. Nevynechá jediného z podezřelých a neopomine jediný motiv vraždy, od starých neodčiněných vin až po lačnost po majetku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta

The House Without a Key, 1925

Katy_vKnihách
03.07.2024 3 z 5

Příště si asi rozmyslím, než začnu číst tak starou knihu. Stránky mi spíše přibývali, než ubývali. Nevím proč, ale děj se tak neskutečně táhl, jestli to bylo mluvou...no možná. Zápletka totiž jinak byla dobře vymyšlená, jen to stáří knihy je strašně znát. Vážně se nemůžu nechat nalákat jen prostředím a dobrou vraždou. Jelikož tady jsem si to prostředí vůbec neužila. Naopak až dokonce jsem trpěla, protože to opravdu neodsýpalo a ani na chvíli jsem se do děje neponořila. Věřím tomu, že v době vydání to musela být skvostná kniha, ale na dnešní poměry už to moc čtivé není.

Ladis777
24.04.2023 3 z 5

Je to takový jednoduchý příběh, horší varianta milostných detektivek A. Christie, není to tak promyšlené, spousta věcí není dořečena a dořešena, pachatel nepřekvapil, spíš překvapil důvod. Škoda je taky, že atmosféra Honolulu je taková moc papírová, ač má kniha asi přesvědčovat o barevnosti a živosti místa, ale papírová je i většina postav, což je škoda, nejživější mi tam přišla tetička Minerva. Ale jako oddechovka do autobusu to jde, četl jsem mnohem horší detektivní díla.

Luigi1
09.12.2022 5 z 5

Tak uvidíme zda Charlie Chan vyřeší tento zapeklitý případ.

elena2054
12.05.2019 3 z 5

Naivní román červené knihovny s detektivní zápletkou.
Jsem schopna přečíst 600 stran za víkend, tohle jsem myslela, že nedočtu. Měsíc mi to trvalo, pokaždé jsem u čtení usla, a to i klidně dopoledne.
Snad je to dostatečně výstižná recenze. :)

Pavelpi
09.12.2017 4 z 5

Autora moc nemusím,ale myslím,že tahle kniha se mu docela povedla.Bylo to napínavé a celkem i děj nabral brzy obrátky.Takže jsem si v klidu početl.

Jadla
14.07.2017 5 z 5

Také mě nejvíc zaujalo to prostředí Havaje, společnost, která tam žila, chování jejích členů. Ale i samotný příběh se čte dobře, je svižný.

Naias
01.05.2015 3 z 5

Súhlasím s tým, že pri čítaní je najlepšie vypnúť mozog. Ale viac mŕtvol som ku šťastiu nepotrebovala. Úplne mi stačili popisy nádherného prostredia. Najradšej by som nasadla do stroja času destinácia Havaj.

Rup
30.04.2015 4 z 5

Tak tohle je čistokrevný román do kapsy, tedy rodokaps. Vypnout mobil, vypnout tablet, vypnout mozek a číst. Jen těch mrtvol mohlo být víc - autor si na to připravil nejednu situaci. A také to mohlo být o třetinu kratší. V daném žánru velmi dobré.