Chata děsu
Jan Karel Čemus
Napínavé a nebezpečné dobrodružství 4 chlapců při stavbě chaty vrcholí pátráním po vrahovi.
Tak jsem se zase chtěla vrátit do dětství. Moc se mi to nepovedlo.Tenkrát se mě fakt líbila, ale už mě není těch 9,10,11 a vidím ji tak trochu kritickým okem. O tom, jací jsou čtyři kamarádi se vlastně moc nedozvíme. Nejsou zde popsány jejich vlastnosti. A je mně protivné, jak Petra stále nazývají tlustým Petrem. To je mezi kamarády docela zvláštní a divné.
Chtěla jsem knihu donést vnukovi, ale už jsem si to rozmyslela Nelíbila by se mu. Ztrácel by s ní čas a je tolik jiných pěkných knih, které si chce přečíst.
Taký mix troch pátračov a ABC-čkových strážcov. Nie zlé, len príliš jednoduché, po charakteroch postáv ani vidu, ani slychu. Trošku krimi, dosť dobrodružstvá a napätia, ale len do 10 rokov.
výborná knížka pro školáky ...... napínavá a čtivá .... jako malej jsem si jí dal asi 3x :-) ....
Vzpomínám si na knihu, když jsem na ní narazila na databázi. I když je asi spíš určená chlapcům, jako dítě jsem ji zhltla. Asi jsem měla nějaké dobrodružné období.
Tuto knížku jsem jako dítě přímo zhltla a měla jsem příšerný strach. J.K.Čemus patřil k mým oblíbeným autorům a v tomto příběhu byla atmosféra přímo hororrová.
1991 | Chata děsu |
1970 | Jezero na Vysočině |
1942 | Šest hvězdiček |
1943 | Frantík vynálezce |
1947 | Ranč nad Vltavou |
Chm. Slabý odvar z Foglara, pro dnešní děti takřka nepoužitelný. Proč to dali ve škole synovi-sedmákovi, mi hlava nebere. A to jsem na takovéto starší dobrodružné knížky dost zatížená. Sorry, ztráta času.