Zvíře

Zvíře
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25934/cherub-zvire-25934.jpg 4 186 186

Cherub série

Příběh začíná tím, že dva školáci jsou svědky útoku na svou maminku, kterou přepadnou dva maskovaní muži z militantního hnutí za práva zvířat a těžce ji poraní. Žena totiž pracovala pro výzkumnou laboratoř, experimentující se zvířaty. Tisíce zvířat denně zahynou při laboratorních experimentech; podle některých jde při těch pokusech o získání zásadních vědeckých poznatků, zato jiní jsou schopni udělat cokoliv, jen aby tomu zabránili. A James, Lauren a Kyle, tři dokonale vycvičení dětští špióni z jednotky CHERUB, se ocitli přímo uprostřed bitevního pole, protože dostali za úkol zjistit co nejvíc informací o extrémistické skupině, která krvavými prostředky bojuje proti testům na zvířatech. Misi zakončili úspěšně, jen Lauren se po otřesných zážitcích rozhodla stát se vegetariánkou. Celý příběh je napínavý, chytrý a vtipný a navíc přiměje čtenáře, aby se zamysleli nad tím, zda ty kruté pokusy na zvířatech jsou nutné – a zda je nezbytné, aby kvůli nim byli na sebe navzájem krutí i lidé.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: , BB art

Man vs Beast, 2006

Hanncha
23.05.2022 4 z 5

Celá série je pro mě srdeční záležitost. Doporučuji!

TaLu
14.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Jednotlivé díly série se velmi těžko shánějí a tak jsem zatím četla první díl a teď tento. Nevím, zda je to překladem, ale vyjadřování dětí vyznělo často nepřirozeně. Vlastně i chování. Vztahy neodpovídaly věku, to by mohlo být způsobeno tím, co mají hlavní postavy za sebou. Výcvikem se musejí postavit na roveň dospělým agentům a přitom oklamat okolí mládím. Nešťastné je často používané slovo poblinkat. Prostě v mých představách i mladý agent zvrací a rozhodně neblinká !
Zápletka kolem teroristické skupiny, která ve jménu práv zvířat neváhá mrzačit lidi byla zajímavá. Místy vzhledem k vydání knihy zastaralá. Zřejmě se ve světě ještě najde dost farem, které načerno obchodují a zvířata v nich trpí v nevyhovujících podmínkách. Přesto se v posledních letech mnohé obrátilo k lepšímu. Pocházím z vesnice a proseděla jsem v bývalém zaměstnání řadu hodin na školeních o pohodě zvířat. Takže problematiku poměrně podrobně znám i z druhé strany. Někdy není jednoduché, zajistit všechna nařízení vlády a EU. Ale Ti, kteří to myslí se zvířaty dobře, se nepřestávají snažit. Vegetarián nejsem, ale vždy jsem se považovala za člověka milujícího a respektujícího přírodu a zvířata. A jako třešnička na dortu byla zmínka o Bíglovi, ze kterého bude vegetarián. Měli jsme to štěstí s Bíglem prožít řadu let. Je to lovecké plemeno. Pokud nedostane maso, myslím, že si ho prostě uloví. Takže kniha byla oproti prvnímu úžasnému dílu taková nevyvážená, ale dobrodružství v ní nechybělo. Pokud by šlo půlit, tak tři a půl.

KajkaMicinka
07.05.2021 4 z 5

opět krásně čtivá kniha

Thromulus
28.06.2017 4 z 5

Škoda, že se akční děj rozjel až ke konci knihy. Ale i tak dobrá kniha.

anibeni
24.03.2014 4 z 5

Další pěkný díl a zajímavé čtení série Cherub, jenom už to neni tak úžasný,. jako první čtyři díly... Pořád ale platí, že kniha, resp. celá série, je hodně dobře napsaná..

Verrrunka
11.10.2013 2 z 5

No tak za prvé absolutně nechápu, co dělala tahle kniha v oddělení pro dospělé. A za druhé taky dost nechápu, jak se v tom může někdo orientovat, jak z toho může být někdo tak nadšený a jak ten děj může bavit někoho, komu není dvanáct.

AjťačkaTýnka
29.08.2013

007-ičkoví agenti, špičkově vycvičení a obalení nejbezvadnějším dějem.
Co víc si přát?
Úžasné! :)

Jack Bauer
29.06.2013 5 z 5

Další skvělý díl z nejlepších dětských knih, které si rádi přečtou i dospělí, tentokrát o týrání zvířat.

MagdalenaHalow
24.03.2013 5 z 5

Robert Muchamore si zvolil velmi dobré téma. Týrání zvířat je strašný hnus. Z popisování prostředí a z toho, jak se lidé dokážou chovat ke zvířátům se mi zvedal žaludek. Nejhorší na tom je, že to není jen vymyšlený příběh, ale že se to na světě vážně děje. Přesto nevím, jestli mám dát hodnocení 4 nebo 5 hvězdiček. Občas jsem se totiž dost ztrácela v postavách díky tomu, že jich tam bylo opravdu hodně a spousta z nich měla falešná jména. Ale jinak CHERUB opět nezklamal :)

LuciRoo
17.02.2012 5 z 5

Perfektni kniha, stejne jako vsechny ostatni dily... dalsi ze skvelych pribehu o mladych agentech =D

Robert Muchamore
britská, 1972