Chladnokrevně

Chladnokrevně
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534262/bmid_chladnokrevne-65f1f8eb11103.jpg 4 2807 2807

Chladné londýnské ráno. Velký kufr, který vyplavila Temže. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a její kolegyně Mossová už tuší, že je uvnitř nečeká příjemné překvapení Ale na to, co doopravdy najdou uvnitř, když se jim zrezivělý kufr podaří na několikátý pokus otevřít, nemůže být nikdo nikdy připraven Byť to není poprvé, co detektiv šéfinspektor Erika Fosterová čelí brutální vraždě, kufr s rozřezaným tělem mladého muže vyplavený na břeh Temže ji šokuje. O dva týdny dříve bylo navíc nalezeno v podobném kufru tělo mladé ženy. Je to jen náhoda, nebo se Erika a její tým budou muset znovu postavit sériovému vrahovi? Co obě oběti spojuje? A co další případy, které se sice staly v jiném okresu a za jiných okolností? Mohou se i u nich najít nějaké styčné body s případem těl v kufrech? Zločin si navíc, jak známo, nevybírá dovolenou a Erika se zaplete do paralelního případu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Grada

Cold Blood, 2017

Interpreti: Martin Stránský

Kami33
10.11.2021 5 z 5

Skvělá série, skvělý příběh.

Emsice
10.11.2021 4 z 5

Opět zajímavý příběh,ke konci hodně poutavý ale už mě trošku začíná fascinovat,jak ta policie prd dělá.

Lienilda
06.11.2021 4 z 5

Rychle a dobře se to čte, případ je hrůzný, vrah je znám téměř od začátku a už jen čekáte jestli ho stihnou dopadnout

kristyna3919
01.11.2021 5 z 5

Předposlední kniha / případ Eriky F. se mi líbil nejvíc. Konec byl parádní, tahle kniha mě fakt bavila!

Surikata369
12.10.2021 5 z 5

K této, již páté, knize v sérii opět nemůžu a nechci nic moc vytknout. Čte se to opravdu dobře, autorův styl psaní mi moc sedí. Přijde mi tak nějak příjemný, že vraha známe opět skoro od začátku knihy, aspoň mi odpadá to věčný celoknížkový hádání :D Mrzí mě, že už mě čeká jen poslední díl.

petraj30
08.10.2021 5 z 5

Skvělé jako vždy, možná ještě lepší. Tento scénář byl krvavější než posledně a taky napínavější. Vyskytlo se tu sice pár výjimek, kdy to bylo trochu přehnané a taky nebylo úplně všechno vysvětlené, ale i přesto "klobouk dolů." Pro mě to bylo uvěřitelné.
Možný spoiler.
Scénář, kdy vraha známe od poloviny knihy, je u této série téměř neměnný. Ale vůbec není na škodu sledovat vrahův postupný vývoj. Dokonce jsem narazila i na pár překvapení.
Tato série je úžasná a moc mě mrzí, že už se blížím do finiše. Erice bych přála štěstí i v tom osobním životě.
Upřímně doufám, že tato série ještě nekončí a dočkáme se dalších skvělých pokračování.

Dietwithstyle
13.09.2021 4 z 5

První kniha, kterou jsem od Bryndzy četla a musím říct, že se mi dost líbila. Vlastně ani nijak nevadí, že se jedná již o páté pokračování. Celý příběh je dost tajemný a konec za mě nečekaný, i když některé věci byly poměrně dost jasné.

minirock
04.09.2021 5 z 5

Bryndza se pomalu ale jistě stává mým oblíbeným spisovatelem. A i když jsem četl jen Dívku z ledu a po ní až tuhle knížku, což je pátý díl série, není to moc na škodu. Děj je opět skvěle vygradovaný a nenudil jsem se ani chvilku, naopak. Erika sice není vzor všech ctností ale má mé sympatie. Těším se na další knihu.

Mirin1349
03.09.2021 4 z 5

To je taková paráda, když je série konzistentní a když si čtenář může být jistý, že i další kniha jednoduše bude skvělá. Sérii s vyšetřovatelkou Erikou jsem si oblíbila hned, byť Erika mi sympatická prostě není a asi ani nestihne začít být, autorův styl mi sedí a kapitoly vždy ubíhají závratnou rychlostí. I tentokrát byl příběh zajímavý a hezky propletený. Jako již standardně pachatele známe relativně brzy, na což si obvykle nepotrpím, ale u Bryndzy nad tím ráda přimhouřím oči. Těším se na závěr série.

wlado
22.08.2021 4 z 5

Pekné čítanie, výborne vykreslený dej a postavy.

Fanda74
09.08.2021 3 z 5

Taková střední cesta - detektivka, kde už od začátku tušíte, kdo bude ten zlý, pak se to nějak rychle semele, vcelku nesympatická vyšetřovatelka (možná by nebyla, kdybych její případy četl postupně a přišel jí na chuť) a zápletka mi taky nepřipadal nijak zvlášť výjimečná. Ale pěkně se to čte.

KydlochMoris
02.08.2021 4 z 5

Název odpovídá, velmi drsné vrazdy, ale já to mám ráda. Jen myslím, že byl konec opět moc rychlý, klidně bych ještě přidala aspoň deset stránek :-)

VeFab
01.08.2021 5 z 5

Opět perfektní!

Hermiona419
30.07.2021 5 z 5

Opět velmi povedená detektivka! Vřele doporučuji!!!

m_martina
28.07.2021 5 z 5

Tento případ s Erikou Fosterovou byl zase hodně čtivý a dobře napsaný. I když si ji už asi neoblíbím. Přesto budu ve čtení dalších knih pokračovat.

bezzink
14.07.2021 2 z 5

Za me nedoporucuji. Knihu jsem zacala cist uz minuly rok, bohuzel se mi nedalo zacist. Az ted pri stehovani sem ji vyhrabala a rekla si, ze ji dam jeste sanci. No druha pule knihy uz byla lepsi, ale porad to neni ono. Porad u Bryndzy cekam na ten moment kdy si reknu - “Aha, uz chapu, proc je to bestseller!” Cekam asi marne. Erika je stale stejne otravna, stale se se vsema hada, vsichni ji hazi klacky pod nohy, jen ona je hvezda jasna a ostatni jsou neschopni, ale i presto ji furt berou pripady, nechapu! Vrah znam opet od zacatku, to neni zrovna moudre, ztraci se tim napeti, sokujici zvraty a tak podobne. Navic pokud autor napise, ze Nina verila, ze to dobre dopadne, ale bohuzel se pletla, pak uz ja jako ctenar dopredu vim, ze Max chce zabijet. Kdyby tam to ALE nebylo, stale muzu taky verit jako Nina a doufat. Zkratka Brydza hned u vseho vylozi karty na stul, zadna prekvapeni, zadne zvraty, proste nuda.

Grety
14.07.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, Max jako představitel sexy magora a jeho Nina, jako najivka, co udělá cokoliv pro svého milého. Erika je do práce zcela ponořená a skoro nic jiného nemá... Mě to jen vede k myšlence, proč je to typický vzorec detektiva skoro všech autorů? Je ve skutečnosti detektiv workoholik a vlk samotář?

JitkaH83
01.07.2021 5 z 5

Opět výborná detektivka,v každé knize této série je linie příběhu jinak vyprávěná a to je dobře.

Lullina
30.06.2021 5 z 5

Robert ale umí psát ....kam na takové nápady vůbec chodí ? Právem si vysloužil čestné místečko v mojí knihovničce hned vedle Cartera !Erika Fosterova a její tým ...kdo četl předchozí knihy má tenhle tým prostě rád ...knihu přečtěte jedním dechem nebudu nic prozrazovat snad jen kdo ji koupí neprohloupí a já se těším na další Bryndzovinu

mataj
30.06.2021 5 z 5

Kniha je jako obvykle čtivá a napínavá. A stejně jako u ostatních dílů sledujeme současně s vyšetřováním i život a počínání samotného pachatele/pachatelů. S celou sérii jsem byla velice spokojena (i když mi Erika zvlášť k srdci nepřirostla).