Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh
Charlie Mackesy
Kniha o společném putování chlapce, krtka, lišky a koně a jejich cestě za domovem. Oblíbený příběh Charlieho Mackesyho byl adaptován do podoby krátkého animovaného filmu, který poběží o letošních Vánocích ve Velké Británii. Tato krásně zpracovaná kniha oslavuje práci více než stovky animátorů a dvou let výroby filmu - Charlieho charakteristické ilustrace ožívají v plných barvách s ručně kreslenou tradiční animací a doprovodným ručně psaným scénářem. „Doufám, že vám tato kniha dodá odvahu a budete se díky ní cítit milováni.“ S láskou Charlie... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2022 , PragmaOriginální název:
The Boy, The Mole, The Fox And The Horse, 2019
Kniha citátů a úvah, jen náznak příběhu. Není to tedy moc na čtení od začátku do konce, spíš jen tak zalistovat a popovídat s dětmi o pár stránkách. Ilustrace se líbily, hlavně jejich množství. Mě příliš nezaujala, i když s mnoha moudry souhlasím.
Moc nechapu to nadseni z teto knihy... Je plytka a dle meho precenovana. Hvezdicky davam za hezke ilustrace, ale pribeh nula... Radoby citaty uz tu byly tisickrat a neprinasi nic noveho.
"Co máme dělat, když nás bolí srdce?" zeptal se chlapec. Dopřejme mu přátelství, společné slzy a čas, dokud se neprobudí šťastné a s novou nadějí."
Knížku jsem přečetla dřív než jsem snědla zákusek - Kaštany. Obojí bylo moc dobré.
Já jsem to vůbec nepochopila. Ani se mi nelíbily ty ilustrace. Ten krtek ani nevypadá jako krtek.
To byla tak nádherná kniha! Většinu jejích myšlenek jsem si napsala, protože jsou úžasný a každý by si je měl aspoň jednou připomenout, nezapomenout na svou hodnotu a mít se rád takový, jaký je. Dost věcí mě chytlo za srdce. A to zpracování? To je hotová pastva pro oči. Ty kresby mě dostaly. Některé byly jednoduché, ale přesto krásné. Opravdu moc povedená knížka.
Milý příběh s hezkými myšlenkami. V knize se objevuje opravdu málo textu, přesto má kniha docela hloubku. Možná bych ale uvítala příběh trochu rozsáhlejší. Asi jsem od knížky čekala víc. Často bývá přirovnávaná k Malému princi, ten byl ale podle mě lepší a odnesla jsem si z příběhu mnohem víc. Co se mi na této knize líbilo asi nejvíc, byly ilustrace. Ty byly opravdu nádherné. Knížku hodnotím asi jako trochu slabší průměr.
Jedna z nejprostších knih textových, však ducha plna jest nadmíru velkou! Malby nádherně dokreslují, co myšlenky a rozjímání rozehrává v mysli sonety...o čem? No o životě každého z nás :-)
Tuhle knihu asi nedocení jen tak někdo.....jen snící básnící srdceplní života mouder. Kniha mi hodně připomíná Malého prince, ale dokázala víc....v nemnoha slovech svázat tolik myšlenek a moudrosti. Ano, je to odvislé hodně od každé mysli, srdce a myšlenkách životem načerpaných. Ale kdo má z čeho těžit, ten vytěží úměrně svých zdrojů. Já vytěžil mnoho napoprvé a těším se již nyní za čas, co nového zjistím příště :-)
Některé citáty mě zaujaly více, některé méně. Asi jsem od toho čekala více. Na druhou stranu, kniha vyzdvihuje laskavost a empatii, která mezi lidmi docela chybí.
Prostě krásná kniha ze všech stran. Citáty, které pohladí na duší, ale taky takové, co vás donutí se zamyslet.
Pohlazení i poučení. Krátká kniha, spíše moudra a pravdy s povedenými ilustracemi. Přečetla jsem během chvilky, přemýšlela o ní mnohem déle. A pak ještě jednou.
Ke knize jsem se dostala skrze doporučení a jsem za to vděčná. Procházím sama obdobím, kdy mám pocit že vše nějak pozbylo významu a pak otevřu takovou knihu, která mi pohladí duši způsobem, který nedokážu popsat. Děkuji
Krásná kniha s poučnými citáty a krásnými kresbami. Opravdu pro každého, bez rozdílu věku. Přečteno během pár minut.
Jednotlivé myšlenky a celková pointa velké ano, kresby nádherné, ale stačí to opravdu na knihu, je to vlastně kniha, když i když jsem jednotlivé kapitoly četla opravdu pomalu, tak 30 minut a nebylo o čem? Ano některé věty tesat do kamene a uvědomit si je. Ale já vám nevím, jestli je to kniha, nebo jen grafik a autor uměli 15 myšlenek roztáhnout do knižní podoby.
Filosofické a pohádkové knihy 2v1 jsou knihy, které zřejmě vždy potěší. Párkrát jsem si u čtení poplakala, jindy jsem byla schopna ty nejoblíbenější pasáže přečíst mému milému.
Přenádherné ilustrace s milou předmluvou. V jednoduchosti je krása.
Neuvěřitelně zajímavý koncept a moc se těším, až si jednou, spolu s Malým princem, budu moci knihu pročítat se svými dětmi.
Bohužel za mě ne. Třeba se ke knížce někdy vrátím a nahlédnu pod její "pokličku", ta mi ale zatím zůstává pevně zavřená. Ilustrace jsou však nádherné.
přátelství láska pro děti citáty pro mládež motivační knihy laskavost autorské ilustraceAutorovy další knížky
2021 | Chlapec, krtek, liška a kůň |
2022 | Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh |
Nejsem cílová skupina pro tento druh literatury. Zde je jedno moudro/ citát za druhým. Ano, má to hloubku, ale na mě to působí jako talíř, jemuž chybí dno. Mám raději knihy, ze kterých moudrost vyvěrá skrytě mezi řádky, ne prvoplánově.
Každopádně ilustrace jsou nádherné, proto hodnotím kladně.