Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh přehled
Charlie Mackesy
Kniha o společném putování chlapce, krtka, lišky a koně a jejich cestě za domovem. Oblíbený příběh Charlieho Mackesyho byl adaptován do podoby krátkého animovaného filmu, který poběží o letošních Vánocích ve Velké Británii. Tato krásně zpracovaná kniha oslavuje práci více než stovky animátorů a dvou let výroby filmu - Charlieho charakteristické ilustrace ožívají v plných barvách s ručně kreslenou tradiční animací a doprovodným ručně psaným scénářem. „Doufám, že vám tato kniha dodá odvahu a budete se díky ní cítit milováni.“ S láskou Charlie... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: 2022 , PragmaOriginální název:
The Boy, The Mole, The Fox And The Horse, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh. Přihlašte se a napište ho.
Jen pár stran na kvalitním papíře. Chlapec pokládá otázky na které odpovídá krtek, později kůň. Liška je spíše jen doprovází na dlouhé cestě. Jsou to moudra a citáty, doprovázena zajímavými ilustracemi.
"Co je podle tebe největší ztráta času?"
"Porovnávat se s druhými," odpověděl krtek.
Krásný a přitom jednoduchý příběh - určený malým i velkým. Je v něm tolik univerzálního obsahu, že si v něm každý najde něco pro sebe - ať už má jakoukoli náladu nebo potřebu, tento příběh mu přinese útěchu. Vybrala jsem si ji jako kombinaci Malého prince a Medvídka Pú. Zdá se mi, že v dnešní době je potřeba více takového obsahu, abychom si připomínali nadčasové hodnoty, jako je dobro, mír a laskavost. Nejen pro druhé, ale hlavně pro sebe, protože na to často zapomínáme.
Nejprodávanější knihy minulého týdne (28.02. - 06.03.)
10.03.2022
Knižní novinky (19. týden)
09.05.2021
Knižní novinky (22. týden)
25.05.2020
„Najväčšia strata času je porovnávať sa s druhými.“
„Keď si slobodný, sám sa môžeš rozhodnúť, čo urobíš.“
„”Máš ešte nejakú radu?“ opýtal sa chlapec. ”Neurčuj svoju hodnotu podľa toho, ako sa k tebe správajú druhí,“ odvetil kôň.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh v seznamech
v Přečtených | 1 240x |
v Mé knihovně | 305x |
přátelství, kamarádství láska pro děti citáty pro mládež motivační knihy laskavost autorské ilustraceAutorovy další knížky
2021 | Chlapec, krtek, liška a kůň |
2022 | Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh |
Co se obsahu týče, shrnula bych to následovně: laskavost a spokojenost se sebou samým. Myslím si, že není někdy od věci si tyto jednoduché věci "zopakovat", ale na druhou stranu je knížka asi dost pro mladší čtenáře, kteří si tyto věci teprve uvědomují. Ve mně jako dospělém člověku to už moc obsahově nezanechalo, spíš jsem se neustále kochala a ochala nad ilustracemi, které jsou zkrátka nádherné. Také bych chtěla umět takhle kreslit! Většinově hodnotím tedy ilustrace a ne obsah :-)