Chlapec, který rozdával sny
Luca Di Fulvio
New York, 1909. Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa, určují pravidla brutální gangsteři a jejich poskokové. Pokud tu chce člověk přežít, nesmí měnit zavedená pravidla. Ledaže by měl charisma a neuvěřitelný dar fantazie. Román, jenž nás zavádí do prostředí rodícího se filmového průmyslu, rádia, Brodwaye, reklamy, mrakodrapů a luxusních automobilů, vypráví o velké lásce a houževnatosti snu, který zvítězí nad tvrdou realitou.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2020 , Ikar (ČR)Originální název:
La gang dei sogni, 2008
druhá knížka autora se mi líbila mnohem víc než ta první. syrové, trochu vulgární, trochu brutální, ale vlastně i trochu naivní.
opravdu čtivé.
Škoda...román byl vcelku dobře rozjetý, bohužel se z něho brzy stal laciný příběh, který se snažil napodobit Kmotra či jiné mafiánské příběhy. Víc k tomu nemám co napsat.
Neuvěřitelně silná kniha. Nechci používat fráze, ale jestli něco naplňuje význam slova americký sen, pak je to tento román. Krásná próza, napínavé čtení. Hlavní hrdina ztělesňuje všecko, co má mít správný muž - i ty chyby. Až do poslední stránky jsem trnula, jak to vlastně dopadne. Billovi bych přála ještě horší konec, než který měl. Za všechno zlo, co způsobil jiným. Nádherné čtení o lidech takových, jací jsou, neodtrhnete se, doporučuju, podle mě je na 6 hvězdiček. Zajímavé, ta první kniha o Dívce, která se dotkla hvězd, mě tolik nechytla. Doufám, že se na knižní trh dostanou ještě další knihy tohoto zajímavého a nevšedního autora.
Charakteristika jedním slovem - syrové. Příběh plný násilí, sexu, chudoby, ale také amerického snu v drsných dobách začátku minulého století.
láska první láska gangsteři přistěhovalci, imigranti filmový průmysl zajímavé dialogy
2016 | Dítě, které v noci našlo slunce |
2015 | Chlapec, který rozdával sny |
2014 | Dívka, která se dotkla nebe |
2019 | Sen, který se naplnil |
2021 | Všechny touhy vedou do Říma |
Slibný začátek, pěkně rozvyprávěný příběh. Ale pak se něco zaseklo a vše směřovalo k předvídatelnému konci a lá Hollywood.