Chlapec, vtáčik a truhlár

Chlapec, vtáčik a truhlár
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355929/bmid_chlapec-vtacik-amp-truhlar-SNn-355929.jpg 5 64 64

Alberto žije v mestečku Allora, kde ryby vylietavajú z mora a domy žiaria ako drahokamy. Býva sám a dni trávi tým, že vyrába truhly pre miestnych obyvateľov, ktorí odišli na večný odpočinok. Jedného dňa mu do života vstúpi záhadný chlapec menom Tito a čarovný vtáčik, ktorí unikajú pred nebezpečenstvom a hľadajú útočisko. Tito je ustráchaný a nedôverčivý, ale kým zimné dni sú chladnejšie a ponurejšie, v Albertovom dome je čoraz teplejšie a veselšie. Uchráni truhlár chlapca a vtáčika pred sliediacimi očami miestnych klebetníc a tieňom minulosti? Tento príbeh je o živote, o smrti a o tom, ako môže nádej prežiariť miesto, ktoré poznačil smútok.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Albatros (SK)

The Boy, The Bird and The Coffin Maker, 2017

rejka79
21.07.2024 3 z 5

Mám ráda podobny typ poetickych knížek, magický realismus, ale tato mi prijde trochu detinska a nedomyšlená. Nějaký spisovatelský talent tomu chybí. Pro deti hezké čtivo. 3,5 hvězdičky.

kopeceli
05.06.2024 5 z 5

Mám moc ráda tento typ knížek. Líbila se mi pohádková atmosféra vyprávění, dobro, které přemůže zlo, síla přátelství a krása města, květin, létajících ryb... Úžasná fantazie spisovatelky mě pohltila a přenesla do kouzelného města Allory, do truhlárny.
Doporučuji.

kusma
29.10.2023 5 z 5

Krásná pohádka. Tak smutná a tak plná naděje a lásky. Doporučuji.

smrtonos4157
11.01.2023 5 z 5

Krásný příběh k vánocům...velice uvěřitelný, hezky napsaný s tajemstvím na konci.

karolina0346
01.11.2022 4 z 5

Hrozně smutný a zároveň moc milý, dokonce svým způsobem i veselý příběh.
Krásné ilustrace.
Konec moc otevřený, doufejme, že se na Isole mají dobře.

Děsivé je, že Titův otec mi připomínal osobu z mého života.

mclenin
15.04.2022 4 z 5

Pohladenie na duši. Po celý čas sa mi pred očami premietali výjavy ako z animovaných filmov v štýle Pieseň mora, Brendan a tajomstvo Kellsu alebo Vlkochodci. Presne taký štýl by tomuto príbehu pristal aj vo "filmovej" podobe.

Hobitka
09.02.2022 4 z 5

Pěkná knížečka. Příběhem i grafickým zpracováním. Lehce otevřený konec, což moc nemusím, ale sem mi to i sedí... :)

marianna7090
13.12.2021 5 z 5

Skvelé, nádherné, detské, rozkošné, milučké. Úplne ňuňu, také na tento vianočným čas. Ďakujem za túto knižočku.

ut.la
17.10.2021 4 z 5

Hezký příběh. Trochu napínavý, trochu srdečný, a hlavně s krásnou atmosférou. Jednoduché čtení před spaním.

Entchen
28.08.2021 5 z 5

Tato kniha by mohla sloužit i jako důkaz, že i v tom nejbarevnějším městě lidé zažívají nešťastné chvíle. Nějakou chvíli asi ještě budu přemítat nad existencí hory s rubínovými květy a osudem chlapce, ptáka a truhláře.

douchová
01.02.2021 5 z 5

Krásná atmosféra a hluboký příběh....stvořeno pro společné čtení, užijí si to i rodiče.

IvetKl
28.10.2020 4 z 5

Pěkný příběh, na mě však moc smutný.

MahtielNencon
28.09.2020 4 z 5

Citlivý pribeh, zo začiatku smutné ale pribeh a hlavne jeho koniec je čarovný. Predstavovala som si talianske dedinky, domy a celu atmosféru mesta Allora. Kniha má takú zvláštne príjemnú atmosféru. Nádhera. Odporúčam aj deťom aj dospelým, knihu som mala na relax a oddych od pracovného kolotoča.

divnoKF
14.12.2019 5 z 5

Naprosto unášející kniha. Nečekala jsem že bude tak vyjmečná

EmiClare
28.10.2019 5 z 5

Nenechte se oklamat tím, že je to ze začátku smutné, ta knížka je úžasná :)

Ditules
28.10.2019 4 z 5

Velmi zvláštní čtení... Magický realismus pro děti.

ElissEm333
02.10.2019 5 z 5

Kouzelný příběh, který pohladí na duši. Jak já jim fandila!!!

sadlo
24.09.2019

Připojuji se k názoru, že tato knížečka je milá, i když je tam lidské zlo, naplní vás obsah nadějí, láskou. Skvělý dárek na Vánoce.

clouds
26.08.2019

Velmi krásné a velmi poetické čtení, které v sobě nese určité vnitřní kouzlo, smutek osudů obou protagonistů je vyvážen jejich nadějeplným sblížením - příběh jako by balancoval na tenké niti nereálna - a přece se svými tématy dotýká těch nejbolestnějších a nejpravdivějších věcí. Čtení nebude pro malé děti, tím je obálka zavádějící, spíš pro ty trochu starší, kteří mají blízko k tajuplným knížkám s hlubšími vrstvami....

wiix
29.10.2018 4 z 5

Veľmi netradičná kniha pre deti. Dosť morbídna na to, aby som ju menším deťom čítala, no dosť podivná, aby sa mne ako dospelákovi páčila. Navyše nesie krásne jednoduché a predsa pravdivé myšlienky o živote a ľuďoch, pretavené do prostej verzie, ktorá veľmi nezaťaží myseľ no emočné vás poteší.

Autorovy knížky

Matilda Woods