Chyba jejího manžela
Sheila O'Flanagan
Roxiino manželství s Davem bylo harmonické i po dvaceti letech. Jednoho dne však přijde Roxy dříve domů a najde Dava v posteli s atraktivní mladou sousedkou. Náhle si není ničím jistá – minulostí, společným podnikáním a především budoucností jejich rodiny. Vše se změnilo a Roxy stojí před obtížným rozhodnutím, jak dál.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
Her Husband's Mistake, 2019
Zbytečně dlouhé, žádné velké překvapení ani zvrat se nekonal....ale to tady ani nebylo úmyslem, pohled do života ženy, která je matkou, ale chce mít i svůj vlastní pracovní život a něco dokázat. Mít to o 100 stránek méně, byla by větší spádovost a lépe téma vyniklo. Otázka kolem fotografie a otce....mi přišla jako zbytečné nastavování.
Plytké, nudné. Absolutně nezajímavá a nudná kniha. Snad ani nelze hodnotit jako nenáročnou oddychovku. Ale dávám plus za poutavý název knihy..... Díky kterému jsem po knize sáhla.
Mám velice ráda tento styl knížky, jak námětu, tak psaní. Obyčejný příběh o obyčejných věcech. A přesto čtivě napsaný, okořeněný tak akorát, abych se vždy, když musím knížku odložit, těšila, že se k ní brzy zase vrátím.
Situace nijak výjimečná, manželův "úlet" se sousedkou. Těžké řešení když jsou tady dvě děti, ale východisko se musí nalézt. A o tom kniha je.
Po delší době zase jeden příběh, který se mi velmi těžko hodnotí. Já jsem od něj čekala něco trochu jiného, ale to neznamená, že je špatný. Není. Tempo vyprávění je pozvolné (pro mě místy až příliš). Potěšilo mě, že závěr je jiný, než u většiny ostatních knih, takže za to si autorka získala mé sympatie. Akorát jsem čekala na nějaký zásadnější zvrat a ten stále nepřicházel. Jenže na druhou stranu: ani nebyl potřeba. Především je to typ příběhu, nad kterým se čtenář zamyslí. Ano, je to rozporuplné hodnocení - doporučuji přečíst a udělat si vlastní názor.
2021 | Chyba jejího manžela |
2019 | Tajemství mé matky |
2017 | Pohřešovaná manželka |
2002 | Ztráty a nálezy |
2001 | Náhle sama |
Pomalu se odvíjející příběh sice neměl takový spád, jak by mohl mít, ale kniha se dobře četla a byla ze života, takže proč ne.