Chybějící článek
Walt Becker
Nevelkou jeskyní skrytou pod povrchem středoafrické planiny pomaličku postupuje kupředu mladá žena a kužel její baterky proniká tmou, kterou po nesčetná staletí neporušil jediný paprsek světla. Je tu nedostatek vzduchu, prostor vyvolává zvláštní pocity a působí klaustrofobii - a přesto paleoantropoložka Samantha Colbyová nebyla nikde raději než právě tady. Cítí, že se ocitla na dosah vědecké nesmrtelnosti a když světlo baterky odhalí bílou kostru, opřenou o stěnu jeskyně ví, že by tohle mohlo být ono: chybějící článek, dlouho hledané řešení tajemství zrodu lidstva. Prastaré kosti však vyvolávají více otázek než na kolik dávají odpověď.... celý text
Možná moc přitažené za vlasy, ale četlo se to dobře a bylo to zajímavé, jen mi to mozek prostě nepobral :) ale příběh byl zajímavý a napínavý.
Krásná dobrodružná kniha,plno záhad,krásná příroda já mohu jenom říci.že to nemá chybu.Mě se kniha moc zamlouvala.A moc doporučuji!
Zbeletrizovaný Daniken - někdy dost zdlouhavé a popisné. Silnější v dobrodružných pasážích, ale i zde se drží zajetých schémat. Filozoficky někde na úrovni věřícího antidarwinisty. Technicky dost mimo, vývoj je už dál.
Dobrodružný román a kdo má rád různé nevysvětlitelné záhady lidstva, určitě se mu bude tato knížka líbit
Kdo překoná odpor k hnusné obálce (zodpovědný "PataMatér" by se měl podívat na anglická vydání knihy, jak se to má dělat), najde docela slušnou a podnětnou, ačkoli na můj vkus příliš dobrodružnou knihu, která vysvětluje a spojuje vznik Homo Sapiens s mýty o Zářících, tedy mimozemšťanech, kteří navštívili Zemi (na rozdíl od autora to vidím na polovinu druhého tisíciletí př. Kr.), a razantně urychlili vývoj lidstva. Potěší nejen příznivce Michaela Crichtona nebo Jamese Rollinse (Labyrint z kostí). Trochu, inu trochu víc, to skřípe, zejména pak v ulítlém závěru, ale to tak v podobných knihách bývá. Nechápu, proč tolik spisovatelů musí v případě takových zajímavých témat děj "obohatit" zbytečnými boji znesvářených skupin a zbytečnou dramatizací na úkor logiky. Oč lepší je třeba Spielbergův přístup v úžasném filmu a knize Blízká setkání třetího druhu! Tak má legenda o poznání vypadat.