Chytré jídlo: Zdravé tipy a recepty, které vám prodlouží život
Cinzia Trenchi
Co jsou to chytré potraviny? Vědecký výzkum ukázal, že některé potraviny jsou obzvláště bohaté na univerzální základní prvky, tak důležité pro naše zdraví, jako jsou vitaminy, minerální látky, vlákniny a jiné "chytré" molekuly, které blahodárně působí proti stárnutí buněk. Tyto potraviny mohou přispět i k boji proti vzniku závažných onemocnění, jako je rakovina nebo kardiovaskulární a degenerativní choroby. Tyto látky se nacházejí například v červených pomerančích, borůvkách, špenátu, červeném zelí, malinách, rýži, celozrnných těstovinách, fazolích, bazalce, hlávkovém salátu chilli a kakau. Všechny tyto potraviny mají schopnost pozitivně ovlivňovat naše zdraví a jsou-li pravidelně konzumovány, nahradit farmaceutické doplňky stravy. Díky svým vlastnostem aktivují geny dlouhověkosti, které chrání organismus proti hromadění škodlivých tuků a snižují riziko vzniku chronických onemocnění. Kniha receptů je doplněna nádhernými fotografiemi a podrobnými popisy, jak „chytré" potraviny upravit, abychom si uvařili jídla bohatých barev i vůní. Dále jsou tu nutriční vlastnosti a nejlepší metody vaření jednotlivých surovin. Kniha je rozdělena do čtyř sekcí (snídaně, předkrmy, hlavní jídla, džusy a koktejly). Dopřejte svému organismu delší mládí a větší vitalitu.... celý text
Literatura světová Kuchařky Zdraví
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Smart Food: Healthy Tips and Recipes to Extend Your Life, 2017
více info...
Přidat komentář
Autorovy další knížky
2018 | Pouliční jídlo - Z ulice až na váš stůl |
2017 | Veganská kuchařka |
2018 | Chytré jídlo: Zdravé tipy a recepty, které vám prodlouží život |
2017 | Detox - Recepty a tipy jak najít rovnováhu a zdravý život |
2019 | Za studena lisované šťávy |
Nádherně ilustrovaná kniha, srozumitelně napsané recepty s docela dostupnými ingrediencemi. Avšak i když jsem vyznavačem zdravé stravy, nějakou velkou (nebo lépe řečeno novou) inspiraci jsem nenačerpala.