Šťastně až navěky
Kelly Oram
Cinder & Ella série
< 2. díl
Konec jednoho příběhu často znamená začátek jiného… Filmová hvězda Brian Oliver a jeho Popelka Ellamara Rodriguezová našli lásku i mimo digitální svět. Ztráta anonymity jim však přináší další překážky, které musí oblíbený pár Hollywoodu překonat. Stres z Brianovy slávy a tlak vyvíjený na jejich nový vztah je pomalu ničí a slavný pár se začíná bát, zda si navzdory všemu dokáže svou lásku udržet, nebo jestli se šťastné konce nalézají jen v pohádkách…... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány Pohádky a bajky
Vydáno: 2018 , BaronetOriginální název:
Happily Ever After, 2017
![luzajickova luzajickova](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/282072/m_lu3440-yqX.jpg?v=1566129879)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Já ten příběh prostě naprosto MILUJU.
Je to celkem podobné Moderní Popelce, ale tohle vážně na MODERNÍ POPELKU NEMÁ!
Originální příběh, nic lepšího jsem nečetla.
A HLAVNĚ je to snad jediná knížka, kterou jsem kdy četla, aniž by mě hlavní postavy rozčilovaly.
Brian (Cinder) a Ella jsou naprostá zlatíčka.
Strašně se mi líbilo, jak BRIAN ELLU PODPOROVAL! Kéž by takoví princové existovali.
Juli Viv Scotty Rob Viv tátové Briana mamina Doug
Anna mě překvapila, nečekala jsem, že se změní, ale mile mě překvapila.
Jennifer, tu jsem v prvním díle moc nemusela, ale tady mě ani tak nevadila.
Elly otec? No, proboha, v prvním díle jsem ho neměla ráda, ke konci maličko ano, ale tady, no, pochopila jsem, proč to udělal... ALE STEJNĚ.
NÁDHERNÝ KONEC. Možná by bylo fajn napsat i třetí díl, jenže to by už nebylo ono, neměla by autorka o čem psát, takže je fajn, že to takhle krásně zakončila, ale maličko to protáhnout ještě mohla.
DOPORUČUJI PŘEČÍST OBA DVA DÍLY, JE TO NAPROSTO UŽASNÝ PŘÍBĚH.
![Luciska13 Luciska13](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kritické komentáře tady mě trochu vyděsily, ale musím říct, že nakonec se mi kniha celkem líbila, zmizela jako nic. Akorát mi přišlo, že ve spoustě situací udělala autorka krok zpět.
Na konci minulého dílu se Ella přijala taková jaká je a celý tento díl sama se sebou bojuje, což je vlastně hlavní pointou.
Další věc je, že v minulém díle se Ella usmířila s otcem, který ji v jejím vztahu a lásce dokonce podporoval, a najednou jsou na nože a Braina nesnáší.
A poslední věc je, že minulý díl říká, že se Ella před Brainem nestydí a téměř bez špatného pocitu mu sama jizvy ukázala a najednou s tím má velký problém.
Toto jsou mé připomínky, ale chápu, že asi vzhledem k tomu, čím si Ella prošla, je pro ni všechno zmatené a nejisté. I přes to jsem knihu opět četla jedním dechem, tento díl byl přeci jen optimističtější a vtipnější, první díl byl více navážno.
![laura laura](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/5764/laura-Elq.jpg?v=1611256255)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Váhala jsem. Na tři hvězdičky to podle mě ani není, ale na druhou stranu - ani jsem při čtení této knihy moc netrpěla. Byla to trošku nuda, pořád tak nějak to samé - ona se bojí, on jí dodává odvahu... Fakt takoví chlapi někde rostou? No, nevím... Pro mě nereálné.
To ale neznamená, že takoví neexistují - třeba ano. Jen je nepotkáte v běžném životě ;)
Hezké na tomto příběhu bylo sžívání se s rodinou, vztahy s nevlastními sestrami, ten krůček po krůčku, kdy k sobě všichni nacházeli cestu. No a pár vtipných scén s Brianem - to tenhle příběh zachránilo od pádu do úplného zapomnění.
Přesto si myslím, že k této knize se už nevrátím. Protože číst o ničem podruhé prostě nechcete :)
![LiLinka LiLinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Milé pokračování příběhu Cindera a Elly, které vytváří úsměv na tváři. Při čtení jsem si oddychla, hrdinové jsou velmi sympatická dvojice a zamilujete si je. I když se zde vlastně nestalo nic extra zajímavého, doporučuji přečíst.
![Kudík Kudík](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/277124/m_kudik-Erv.jpg?v=1563354680)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Překvapilo mě nízké hodnocení druhého dílu. Raději nečtu předem komentáře, abych se něco zásadního předem nedozvěděla.
Nakonec mě kniha příjemně překvapila. Děj byl bez zásadních zvratů mezi ústřední dvojicí a celkově i vtipnější. Líbilo se mi škádlení a špičkování mezi Ellou a Brianem. Pobavila jsem se, ať už u stěhování Elly do bytu, anebo u španělského překladu, při rozhovoru s Rhettem Kesslerem. Epilog mi naopak neseděl. Přečteno za 1,5 dne.
![hana8062 hana8062](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63298/m_63298.jpg?v=1459854942)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Šťastně až navěky.... Tady ale budu za škarohlída. Na to, jak se mi líbil první díl, tento jsem protrpěla. Věc se má tak, že Cinder touží po Elle, ale je příliš velký správňák a gentleman, než aby naléhal a Ella pořád couvá, protože "ještě není připravena". A o tom zhruba to je:). Ještě o konfliktu s otcem, bulváru a zlém showbyznysu. Tak. Jinak je to taková hodně obličejová záležitost. Na každé stránce se někdo z hrdinů kouše do rtu, buď svůdně nebo nervózně (záleží na situaci), případně do tváře (z rozčilení), vystrkuje bradu (bojovně) vraští čelo (zachmuřeně), krčí nos (znechucením) nebo protáčí panenky (otráveně... Ella to dělá ob stránku) . Crcala jsem se s tím čtyři měsíce, pořád odkládala a přečetla štos dalších knížek . A samotný konec mě v půl druhé ráno rozladil, tak že jsem ani usnout nemohla :-D. 30% z úcty k prvnímu dílu.
![klarinka9974 klarinka9974](https://www.databazeknih.cz/img/users/79_/79251/m_klarinka9974-KOr.jpg?v=1658383973)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
První díl jsem si zamilovala, prožívala jsem celý příběh s Cinderem a Ellou. Užívala jsem si každý okamžik a byla jsem z knihy nadšená. Teď ale přišel druhý díl. Tolik jsem se těšila až jsem se nemohla dočkat a pociťuji zklamání. Vůbec mě to nebavilo, nudila jsem se a čtení bylo hodně zdlouhavé. Je to velká škoda, na to jaký byl první díl skvělý, tak tomuto dílu chybí nějaká akce, tajemství a tak dále..... No bohužel.....
![Saryinka Saryinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/272250/m_saryinka-qWG.jpg?v=1638997065)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mě se to teda moc líbilo.
Tato kniha se spíš soustřeďuje na přerod Elly. Věnuje se jejímu strachu a také jejímu odhodlání konečně začít žít, i přesto, že si z minulosti nese takové utrpení.
Krásný konec tento příběh jen perfektně završil.
Ráda se k této sérii zase vrátím.
![V.Vendulii V.Vendulii](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/219450/m_v-vendulii-PJ8.png?v=1556096813)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Já jsem byla teda hodně zklamaná, s prvním dílem nesrovnatelné. Začátek mě bavil, ale čím víc příběhu uplynulo tím víc jsem se do čtení musela nutit. Hlavně ten konec, něco tak nereálného a naivního jsem ještě asi nečetla.
SPOILER!!!
Jako vážně? Zásnuby, které si Ella v podstatě vydupala a první sex až po zásnubách, po půl roce vztahu (potažmo po třech a půl letech vztahu?) to by nevydržel ani svatej natož filmová hvězda Hollywoodu.
![Knihomolka10942 Knihomolka10942](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/239263/m_knihomolka10942.png?v=1723741848)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Na sto procent byl první díl daleko lepší než toto pokračování... Čekala jsem podobnou bombu jako u jedničky ale tohle mě celkem zklamalo. Ty slaďárny typu: "nic k Vánocům nechci, stačí že mám tebe" a "už teď mi chybíš lásko" jsou prostě strašně přeslazený a určitě by se to obešlo i bez toho... Chyběla mi tem nějaká zápletka, něco co by ten děj oživilo, ale bohužel nic tam nebylo, celý děj jen pomalu táhnul.
![jesterka.as jesterka.as](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/14600/m_jesterka-as.jpg?v=1731227272)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak tedy pokračování :) čekala jsem o čem to bude a i když kniha má název Šťastně až navěky, tak jsem se bála velkých dramat ve vztahu Cindera a Elly. Jsem šťastná, že jsem se pletla. Kniha nezklamala, je báječným doplňkem prvního dílu. Neztrácí napjaté scény i ty vtipné, takže čtenáře dál drží přikovaného ke gauči, křeslu, vaně, nebo kterémukoli místu, kde se na knihu vrhnete ;) Vůbec by mi nevadilo další pokračování i když sama nevím o čem by mělo být aby kniha neztrácela na půvabu. Ale zase na druhou stranu, já to vědět nemusím, musela by si to vymyslet autorka, takže klidně můžu říct - sem s tím paní autorko! :))) Těším se na cokoliv dalšího co nám od Vás nakladatelství poskytne :)
Snad jsem Vám tímto splnila skromné přání i když vím, že české recenze v životě Vy sama, číst nebudete ;) Ale co kdyby ;)
P.S.: jen ty fotky chybí, chápu že jsou jen v myšlenkách, ale faaaakt bych je chtěla vidět, musí být úžasné ;)
![Pavla79 Pavla79](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/107017/m_pavla79-Je2.jpg?v=1540847960)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Podle komentaru jsem si rikala... "Ou, Pavlo, ten druhy dil sis nemela brat..." Nakonec ale nebyl tak desny.. Ano, nebyla to uz ta pohadka..., ano, bylo to pritazene za vlasy...ona moc place, on je az moc chapavy..., ale na tom vyrovnavani se s nehodou, pohledem lidi, prijmuti sebe sama, je pekne napsane... Prectena byla rychle, nelituji...
![bibi.r bibi.r](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10884/10884.jpg?v=1381127938)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Tento díl byl jednoznačně slabší, ale i tak jsem si u něj dobře odpočinula.
Trochu mě zlobilo, že se hrdinové chovali nepravděpodobně, ale co už.
![Denisa_a Denisa_a](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/46186/m_denisa-a-gA3.jpg?v=1574621352)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Z prvního dílu jsem byla úplně nadšená. Tak jsem samozřejmě zatoužila i po pokračování. Velká chyba. Vůbec mě to nebavilo. Nejdříve jsem přeskakovala řádky, později bohužel kapitoly. TO, na co všichni čtenáři čekali, stejně nepřišlo. Škoda, příběh mohl být zakončen tak krásně v prvním dílu...
![ivedoo ivedoo](https://www.databazeknih.cz/img/users/20_/209391/m_209391-gg6.jpg?v=1509816145)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Až na to, že každou 5. stránku Ella brečí, tak to byla fajnová knížka, kterou jsem měla za den přečtenou. 1. díl byl určitě lepší.
Krásný oddechový příběh. Sice nemá na první díl, ten byl o trochu lepší, ale jinak jsem s knihou spokojená :)