Cinder & Ella přehled

Cinder & Ella
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357618/bmid_cinder-a-ella-Aty-357618.jpg 4 677 677

Cinder & Ella série

1. díl >

Ellin život není žádná pohádka. Před necelým rokem ztratila matku při autonehodě, z níž sama vyvázla vážně zraněná. Svého otce léta neviděla a teď se musí přestěhovat k jeho nové rodině. Jediný, kdo jí rozumí, je Cinder, s nímž se už roky přátelí přes internet, ale s kterým se nikdy nesetkala. Ví, že je vtipný, chytrý a stejný knihomol jako ona. Netuší však, že Cinder je jeden z nejslavnějších hollywoodských herců, který navíc hraje prince v jejím nejoblíbenějším filmu. Změní se teď konečně Ellin život v pohádku? Kelly Oram přináší emotivní převyprávění nesmrtelné pohádky o Popelce.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Baronet

Cinder & Ella, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cinder & Ella. Přihlašte se a napište ho.

ivetdos
28.08.2024 5 z 5

Tak tenhle kousek mě opravdu překvapil, snad 6 let mi ležela v knihovně a přečtenou jsem ji pak měla za dva dny. Svých 89 % si rozhodně zaslouží. Jasně, musíme ji číst s tím, že je určená teenagerům, je to taková sladká tragi-pohádka, ale neskutečně mi sedla do nálady. Ačkoliv anotace nějaké drama naznačuje, nečekala jsem, že půjde o tak vážnou věc, která bude protknutá celým dějem knihy. Je to vlastně velmi smutné čtení… obalené v cukrové vatě. Zamilovala jsem si oba hlavní hrdiny, jejich rozhovory, vrátila jsem se do doby, kdy mi bylo 12 a pořád dokola jsem sjížděla na videokazetě Moderní popelku. Tohle je tak trochu jiná popelka, ale velmi originální.

Pokud stejně jako já milujete zmiňovaný film a zároveň chcete silný příběh s hromadou romantiky, až vás budou trnout zuby, něco, u čeho si oddychnete, určitě po knize mrkněte. Jen mě mrzí ta šílená obálka.

evik_svistik
05.08.2024 5 z 5

Tak sladké, ale i tak strašně moc příjemné čtení, za mě úplně super!!!

adela.hol
20.06.2024 5 z 5

Osmnáctileté Elle se před necelým rokem obrátil život vzhůru nohama. Při autonehodě přišla o matku a sama zůstala vážně zraněná s trvalými následky. Je nucena přestěhovat se k otci, se kterým léta nemluvila. S ním získává i macechu a dvě nevlastní sestry. Jediný, kdo jí dokáže po všech hrůzách udržet nad vodou, je Cinder. Její o tři roky starší kamarád z internetu. Nikdy se nesetkali, neznají pravou totožnost toho druhého, ale přesto o sobě vědí všechno. Jak Ella zareaguje, až zjistí, že Cinder ve skutečnosti je jejím princem z pohádky?

Kniha je psaná v ich formě především z pohledu Elly, pár kapitol má i Cinder. Už v té první pochopíte, že toto nebude jen snový pohádkový příběh, ale že se v něm odehrají i silné momenty.

Miluju, když postavy mají mezi sebou chemii ještě předtím, než se potkají. Jejich chatová a telefonní konverzace byla plná vtipu, nevinného flirtování a vzájemné podpory. Na společnou interakci z očí do očí si chvíli počkáte, ale o to víc vás to žene ve čtení dál. A za to čekání dostanete zaslouženou odměnu.

Autorka postavila příběh tak, že si po dočtení chcete přečíst celou sérii Kronik prince Cindera a poté si rovnou pustit Druidského prince s Brianem Oliverem v hlavní roli. Chcete se také účastnit filmové premiéry a být součástí toho velkolepého finále.

Postavy byly skvěle napsané a jejich vývoj v průběhu celého příběhu byl uvěřitelný. I když jste třeba ze začátku některé postavy neměli rádi, nechápali je, po vyjasnění určitých věcí, jste jim, stejně jako Ella, mohli odpustit. Až tedy na její spolužáky, kde se jen ukázala zloba lidí. Nestačí, že člověk trpí sám o sobě, proč mu nenaložit ještě víc, že?

Tuto moderní verzi Popelky rozhodně doporučuji všem romantickým duším. Brian Oliver rozhodně není zbabělec a pro nalezení své Popelky udělá cokoliv.

Kniha Cinder & Ella v seznamech