Čínská medicína prevence a léčení stravou
Manuela Heider de Jahnsen

Čínské učení o výživě Tato kniha nenabízí jen dobrý úvod pro laiky, je také dobrou příručkou pro pokročilé, pro praktikanty čínské medicíny. Je jednou z mála knih, které mohou být umístěny jak v knihovničce, tak i v kuchyni. Starý ideál ,,stravy jako léčebného prostředku'' nalézá v dnešní době opět svůj význam, ikdyž je v současnosti dávána před moudrostí přednost pouhým vědomostem. Filosofie a praktické užívání stravy tak, jak je představeno v této knize, může člověku pomoci při optimalizaci svého zdravotního stavu, při předcházení nemocem a může dokonce podporovat i účinky terapeutického působení. ... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2009 , Fontána (Dobra & Fontána)Originální název:
Große Handbuch der Chinesischen Ernährungslehre
více info...
Přidat komentář


Určitě zajímavá kniha. Pro mě ale, jako naprostého laika, moc složitá. Celou jsem ji nepřečetla.
Autorovy knížky
2009 | ![]() |
Částečně souhlasím tady s kolegyní níže. Byla to jedna z nejobtížnějších knih, co jsem četl naráz. Věřím, že držet se popsaných postupů, tak se nám všem udělá líp. Horší je když nemůžete sehnat ve svým okolí švestičky umeboši, mořský řasy a další super věci, na které se často odkazuje. Nebo možná můžete, ale jste líní :)
Ale i tak při pročtení najdete spoustu "vedlejších" zajímavých tipů, třeba proč nepít při jídle apod. A nemyslím, že je pravda, co se píše v anotaci, že to je dobrý úvod pro laiky. No kdyby to tak bylo, tak tím laikem rovnou raději zůstanu :)