Svatba duchů
Peter May
Čínské thrillery série
< 7. díl
Li Jen a Margaret Campbellová se několik let po dramatickém závěru Pekingského rozparovače vracejí v nové povídce. „Tu zmizelou dívku jsem minulý týden viděl na svatbě duchů. Jako nevěstu.“ Li Jen a Margaret Campbellová prožili několik krušných let. Teď se oba snaží zvládat obrovskou pracovní zátěž a zároveň každodenní péči o svého syna Li Jona. Poté co Campbellovou osloví jedna zoufalá matka a dotkne se tak jejích vlastních mateřských instinktů, Li se pustí do vyšetřování případu zmizení sedmnáctileté pekingské dívky Ťiang Mej-lin. Tato laskavost se však brzy promění ve vyšetřování spojené s nebezpečným ilegálním obchodem a temným obřadem z dávné minulosti.... celý text
Literatura světová Povídky Thrillery
Vydáno: 2020 , HostOriginální název:
The Ghost Marriage, 2010
Taková fajn detektivní jednohubka. Sotva se nadechnete, už to skončí. Námět je podle mě zajímavý, určitě to šlo rozepsat jako plnohodnotný román, takhle to na mě působilo trochu odfláknutě. Ale celkově se mi to líbilo.
Povídka zakončující celou sérii. Aspoň se čtenář dozví, jak to dopadlo s hlavními aktéry, když to bylo v předchozím díle tak utnuto.
Sbohem. Nebo možná spíše na viděnou. Série skončila. Aspoň že jsme poznali, že to Margaret s Li Jenem vyšlo. Aspoň na delší chvilku.
Skvělá, ale velmi krátká povídka na závěr mých oblíbených čínských thrillerů. Dávám 5*.
Sérii Čínské thrillery jsem si oblíbila, na povídku jsem se těšila. Bohužel za mě - byla příliš krátká, myslím, že motiv a téma by se dalo daleko lépe rozepsat - klidně i do dalšího plnohodnotného dílu.
Kraťoučká povídka, poměrně slabá, ale čtenář, který si oblíbil tuto čínskou sérii, ji uvítá jako jakési uzavření celé série (i když zakončena ani zde samozřejmě není).
Taková jednohubka. Za mě dobré. Člověk si zavzpomíná na staré dobré časy s touto sérií.
Když od toho nic nečekáte, docela příjemná jednohubka, tak k vypití jednoho šálku kávy.
Tak alespoň nějaké zakončení "čínské série", kterou autor tak náhle opustil. Poslední setkání s hrdiny (ne se všemi) a zajímavý detektivní příběh, odhalující dost morbidní čínskou tradici. Škoda, že je to jenom povídka....
Taková jednohubka k odpolednímu kafe. Bylo skvělé se znovu vrátit do Pekingu a setkat se se známými postavami Margaret a Lim a dalšími. I když tato krátká povídka nema takovou tu hloubku předchozích dílů, i tak se autorovi opět podařilo navodit tu starou známou atmosféru Číny, kombinace moderního života a tradic je fascinující. A i v tak krátké povídce samozřejmě nechyběla pitva, jako vždycky u Maye podrobně popsána. Jen na palčinky jian bing tentokrát nedošlo.
2013 | Skála |
2014 | Muž z ostrova Lewis |
2015 | Pán ohně |
2015 | Výjimeční lidé |
2014 | Šachové figurky |
Krátké - a skvělé. A bohužel i smutné, protože jako ve všech krimi knihách, i tady je mrtvola - druhdy živoucí člověk - kterou kdosi bude silně postrádat.
Co víc k tomu říct? Někdy je méně slov více :-).
Drahý autore, Margaret a Li Jen jsou pořád spolu, pořád v Číně, a není pochyb že se tam určitě pořád vraždí... Uvítala bych vycestování z Pekingu do jiné lokality a vyšetřování nějakého hodně zajímavého případu... Tak sedni a začni psát další díl!
:-)