Co je to řeka?
Monika Vaicenavičiené
Krásně ilustrovaná kniha o řekách a jejich bohatém propojení s námi. Vnučka se svou babičkou na imaginární výpravě objevují tajemství řek, setkávají se s poutníky i dobyvateli, kouzelnými říčními delfíny nebo jesetery staršími než dinosauři, loví ryby, koupou se a zkoumají mnoho dalších věcí. Řeka je jako nit, vytváří na zemském povrchu nádherné obrazce, oživuje krajinu i naše vědomí a především - vypráví příběhy. Díky ní se potkávají různá místa, časy i lidé. Kniha čerpá ze zeměpisných, historických a mytologických odkazů i osobních postřehů a spojuje faktografii s poetickým vyprávěním. Řeky nám neustále připomínají, že všechno v životě má dva břehy, a ať jsme na kterémkoli, můžeme být dobrými sousedy.... celý text
Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , LabyrintOriginální název:
Vad är en flod?, 2019
(SPOILER) Publikace vhodná pro volný čas. Jednu stránku čte dospělý, druhou malý čtenář. Nejkrásnější čtenářský zážitek pro oba. Radost má čtyřicet stránek, ale účinek dlouhodobý. Doporučuji.
Kniha , která upoutá už svým formátem .Krásně ilustrovaná a moc mile napsaná . Jednotlivé kapitolky jsou nápaditě a poeticky vykreslené . Hned jak jsem ji vzal do ruky , bylo jasné , že ke mně promluvila a budu ji rád představovat jiným jako krásnou knihu .
Neuvěřitelně krásné provedení knížky, která je velmi inspirativní. Text a ilustrace jsou lahodící oku a předkládané vyprávění o řece motivuje k dalším vyprávěnkám ze života.