Co oči nevidí, to manžela nebolí
Alena Jakoubková
Fotografka Melanie se v manželství s Jardou nudí. Jardovi, odborníkovi na vývoj nových farmaceutik, nabídli prestižní práci hostujícího profesora na univerzitě v Bordeaux. Dostali k užívání krásný domek ve vesnici nedaleko města, ale Melanie tam nemá na práci nic jiného než se starat o dům a sekat trávník. Ještě předtím, než s manželem odešli do Francie, pracovala pro prestižní kulturní časopis, takže se jako žena v domácnosti necítí zrovna nejlépe. Vše se změní ve chvíli, kdy se seznámí s Céline. Ta jí nabídne, že ji představí šéfredaktorovi jednoho magazínu, který prý shání fotografku pro seriál o akvitánských vinicích. Má to ale drobný háček. Melanie totiž Jardovi slíbila, že po dobu, kdy budou ve Francii, pracovat nebude…... celý text
Co oči nevidí, to manžela nebolí
Milé vyprávění, které se dobře čte. Takový trochu nereálný příběh, který se čte sám, odehrává se ve Francii a částečně v Austrálii. Já mořské plody nejím, ale pro milovníky těchto potvůrek to bude výživné. Dávám 4 hvězdy a těším se časem na další Jakoubkovou.
Já fakt nevím, proč to čtu. U každé autorčiny knížky si říkám, to je tak naivní, nereálné... A pak vidím v knihovně další Jakoubkovou, kterou jsem ještě nečetla, a stejně si ji půjčím a přečtu.
Čtivá, oddechová jednohubka, ale tentokrát pro mě hoodně přehnaná a nereálná. Aspoň v mém životě. Na moře drahého luxusního jídla, velice inteligentních lidí s hvězdnou kariérou, jsem už u této autorky zvyklá. Ale jako vážně, vůbec nikdo nemá problém s jazykovou bariérou? Všichni jsou na tom tak velice dobře, že si všude koupí dům...? A toho nakoupeného a vypitého vína!!!
No, tentokrát toho bylo na mě až moc!!!
Má první kniha od autorky, pohodová, lehký, předvídatelný děj, oceňuji, že spisovatelka používá především dialogy, takže se kniha čte svižně. Překvapilo mě, že hrdinové neměli problém se s kýmkoliv kdekoliv domluvit. Trochu mi vadilo, že nikdo neřeší velké věkové rozdíly mezi partnery. Myslím si, že v reálném životě to tak jednoduché není. Ale nebráním se další knize od paní Jakoubkové.
Další kniha od Jakoubkové,která nenadchne,ale ani neurazí-nějak se to již zvrtlo.Jak je zvykem má kniha název podle českého přísloví"Co oči nevidí,to manžela nebolí "a od toho se odvíjí tento příběh.V této knize i když se jednalo o vzdělané lidí ,tak je zvláštní ,že všichni uměli francouzsky a měli dostatek peněz,aby mohli kupovat domečky na pláži a pendlovat mezi Prahou,Francií a Austrálií a samozřejmě jíst ústřice,kaviár a ostatní lahůdky.Ale je to vše dost nepravděpodobné a přehnané , to je můj názor na tuto knihu.
Moje první a také asi poslední setkání s touto paní autorkou. Hlavní hrdinka možná inteligentní žena, která si za 20 let nevšimla vedle jakého žije idiota a pořád chce něco dávat dohromady. Všichni Češi umějí asi dokonale francouzsky, protože se na pohodu baví s každým. Všichni mají dostatek peněz a času, aby neustále pendlovali po světě. A to, že kniha je ve větší míře kuchařka a v menší turistický průvodce, to už nemá cenu ani rozepisovat.
a je tu další oddechovka, která se prima hodí k podzimním dnům. Manipulativní manžel, který vyžaduje naprostou oddanost své manželky a chce se stát středem jejího vesmíru. A žádný prostředek k dosažení cíle mu není cizí. Děj se odehrává dílem ve Francii, dílem v Austrálii, standardně se hodně vaří a hodně miluje. Mě kniha zpestřila podzimní večer, díky za ni.
Austrálie Francie česká literatura venkov fotografové
2009 | Dopadlo to špatně...vzali se |
2011 | Chytrá žena pro manžela přes plot skočí |
2011 | Čiň manželu dobře - peklem se ti odmění |
2012 | Manžel, který štěká, taky kouše |
2010 | Všude manžel o dvou kůrkách |
Další klasická romanovka paní Jakoubkové... tentokrát plus za Mircino tajemství, na jehož odhalení jsem byla zvědavá.