Co se skrývá pod zemí
Charlotte Guillain
Ať kráčíme po rušné ulici, nebo se procházíme lesem, je stále co pozorovat. Napadlo vás ale někdy zastavit se a podívat se dolů? Co se skrývá pod šedou vrstvou asfaltu? Jaký svět se rozkládá pod krásně zelenou trávou? Vydejte se s námi na objevitelskou výpravu z povrchu Země až k jejímu žhavému jádru. Ponořte se do jejích hlubin a prozkoumejte svět, který nevidíme. Zjistíte, že je stejně bohatý a pestrý jako ten na povrchu a že ukrývá tajemství, o nichž jste neměli ani tušení.... celý text
Zajímavá kniha, která popisuje to, co se skrývá pod zemí. Formou leporela může dítě vidět, tak jak jdou jednotlivé vrstvy pod sebou až do samotného jádra.
Občas mě přepadají myšlenky na všelijaké otázky. Zkrátka přemýšlím nad nesmrtelností chrousta. Jednou jsem přemýšlela, co všechno se ukrývá pod zemí. Náhodou jsem narazila na tuto knihu a byla jsem nadšená. Vše mi jednoduše a navíc s krásnými ilustracemi vysvětlila. Jsem spokojená a můžu jenom doporučit.
Opět na chvíli oddechovka. Leporelo pro nejmenší s obrázky o tom, co lze najít pod zemí, v hlíně. Nevím , jestli to tak malý mozek dokáže pochopit a dítě se nezačne hned hrabat v již zmíněné hnědé struktuře, která jde někdy hůř dolů, ale to už nechávám na nich :)