Co se stane po půlnoci

Co se stane po půlnoci
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545604/bmid_co-se-stane-po-pulnoci.jpg 4 17 17

Některá pouta musíte zpřetrhat, abyste zjistili, že ve skutečnosti se zničit nedají. Do maturity už zbývají necelé dva týdny, když Lily obdrží tajuplný anonymní dopis. Má se zúčastnit tradičního pranku, který chystá parta čtvrťáků na ostatní spolužáky. Když se ukáže, že za vším stojí její bývalý kluk Tag, Lily už nemůže vycouvat. Tagův geniální plán ukrást školní ročenky a pomocí nápověd k nim dovést neoblíbeného předsedu školní rady ale nemá chybu. Celá skupina se musí v průběhu noci nepozorovaně pohybovat po celém školním areálu, prchat před nočními hlídači, učiteli i ponocujícími studenty, a Lily a Tag se po dlouhé době ocitají spolu o samotě. Co se mezi nimi stane během jedné jediné noci?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

What Happens After Midnight, 2023


více info...

Přidat komentář

terezak016
11.09.2024 4 z 5

Tohle je už druhá kniha od autorky, a musím říct, že tenhle příběh se mi líbil o maličko víc, než ten první.
Jsme na luxusní střední škole, kde se každý rok volí Šprýmař a to je bezva zábava. Užila jsem si tu misi, kterou si letošní maturanti připravili. Díky tomuhle dobrodružství jsem poznala hodně míst a lidi, které střední škola nabízí.

Lily a Tag, měli lásku jako vystřiženou z románu Jenže pak se to začalo kazit, a oni už spolu nejsou. Teď mají příležitost, jak spolu zase začít mluvit. A to je tady ta hlavní myšlenka! Že ačkoliv můžete mít sebe větší zamilovanost, pokud spolu dva nemluví, a nechají jednat domněnky, vztah je u konce.
Chemie postav funguje skvěle, zábava a napětí z toho, jak to všechno dopadne mi nedovolilo knihu odložit.

Tohle je za mě krásná YA romance, kdy se člověk hodně pobaví.
za knihu v rámci #spoluprace děkuji @cosmopolis_cz

kristy.books
09.08.2024

Leto porušených pravidiel bolo skvelé, preto som sa tešila aj na autorkinu druhú knihu. Co že stane po půlnoci bola romantická YA oddychovka z prostredia strednej školy, no musím povedať, že Leto ma zaujalo viac. Pri tejto novinke mi chýbalo niečo, vďaka čomu by som si povedala wow.

Lily bola šikovné mladé dievča, ktoré mali ľudia v okolí radi. Bola inteligentná, priateľská a dobrosrdečná. Veľmi sa mi páčil jej otvorený vzťah s mamou, boli kamarátky, mali veľa spoločných záľub, o všetkom si hovorili, nemali pred sebou klamstvá, no jednoducho nejedno dieťa by chcelo mať takýto vzťah s rodičmi.

Obľúbila som si aj ostatné postavy. Tag bol úplné zlatíčko a neraz som pri ňom mala srdiečka v očiach. Alex bol ,,vtipálek", neustále niečo vymýšľal a svojou pohodovou povahou vedel odľahčiť situáciu. S Tagom boli ako bratia a mňa ich priateľstvo hrialo pri srdci. Priateľ Lilinej mamy bol tiež veľký sympaťák a s jej mamou sa veľmi dobre dopĺňali.

Veľká časť príbehu sa odohrávala počas jednej noci, kedy sa pripravoval každoročný predmaturitný ,,prank". Počas týchto príprav si Lily a jej kamaráti zažili množstvo dobrodružstiev.

Samozrejme, nesmela chýbať ani romantika, tentokrát sa niesla v duchu druhej šance. Od začiatku bolo cítiť, že city Lily a jej ex ani po roku neochladli a stále sa majú veľmi radi. Bolo medzi nimi však viacero nevysvetlených vecí, takže nebola núdza ani o dávku emócií. Títo dvaja tvorili rozkošný pár, neraz som sa pri spomienkach na ich vzťah usmievala ako slniečko na hnoji a celý čas som im držala palce, aby k sebe opäť dokázali nájsť cestu.


Áňa 998
24.07.2024 4 z 5

Od autorky jsem minulý rok četla Léto porušených pravidel, která nebyla špatná, ale čekala jsem něco malinko jiného. Četla se mi ale dobře, tak jsem si řekla, že zkusím další knihu, Co se stane po půlnoci. Opět atraktivní obálka, lákavá anotace... Překoná Léto porušených pravidel?
.
Do Léta jsem se pustila kvůli písničkám Taylor Swift, podruhé už jsem si pozorně přečetla anotaci a věděla, co čekat. Čekala jsem hravý příběh ze školního prostředí, s humorem.
.
Hlavní postavou je Lily, správná, milá a vtipná. Společně s dalšími vrstevníky se stane tvůrci tradičního pranku na maturitní ročník. Vše by bylo super, kdyby dalším vtipálkem nebyl její bývalý přítel Tag.
.
Chemie mezi nimi je patrná a z počátku moc nechápete, proč se tihle dva rozešly. V průběhu knihy ale začnete chápat. Sama jsem tomu dost rozuměla, zároveň jsem si ale přála jejich happyend.
.
Děj knihy se odehrává v jedné jediné noci. Je to rychlé čtení, kterému pomáhají krátké kapitoly, promluvy postav... Zároveň díky přípravě žertíku se postavy rychle pohybují, takže jsem s nimi držela tempo a čtení mi neskutečně ubíhalo.
.
Za mě byla tahle kniha snad ještě lepší, než Léto porušených pravidel. Každá měla něco do sebe a tady mě prostě bavila ta hravost. Opět se mi kniha četla jedna báseň, a pokud u nás od autorky něco vyjde, ráda se pustím do čtení!

lena.o.knihach
18.07.2024 3 z 5

Od K. L. Walther mě minulý rok Léto porušených pravidel dost překvapilo. Vlastně jsem nečekala, že se mi bude až tak líbit, takže letošní novou knihu jsem si nemohla nechat ujít.

Blíží se maturity a je již tradicí, že ke konci školního roku udělá tajná osoba ze čtvrťáku prank na ostatní spolužáky. Lily dostane možnost se ho jako spolupachatelka zúčastnit, jenže se ukáže, že za vším stojí její bývalý kluk Tag.

Letní tábor z loňska jsme vyměnili za školní prostředí a většina knihy se odehrává během jedné noci.

Námět se mi líbil a k postavám jsem si také za tu krátkou chvíli našla cestu, ale romantická linka druhá šance k mým oblíbeným zrovna nepatří a tady se mi to ještě víc utvrdilo.

Ta chemie mezi hlavní dvojicí byla už od začátku a vlastně to celou dobu bylo, jako kdyby se nikdy nerozešli.

Co se stane po půlnoci je milá young adult romantická oddechovka, ale ničím mě prostě nedostala.

Děkuji @grada_cz & @cosmopolis_cz za knihu. #spoluprace

Jane2016
20.06.2024 4 z 5

Novinka od K. L. Walther je konečně tady! Autorky úžasné knihy „Léto porušených pravidel“, kterou jsem nedávno přečetla! A rozhodla jsem se, že chci poznat víc z její tvorby.

Do příběhu jsem se pustila s velkými očekáváními. A ty se mi částečně naplnily! Dočkala jsem se zajímavého příběhu, sympatických postav a taky maličkostí, které mi připomněly bezstarostnost spojenou se střední školou.

Kniha je napsaná velice akčně a věřím, že se čtivostí bude mít problém jen málokterý z Vás. Sama jsem otáčela stránku za stránkou a čtení si maximálně užívala.

Každopádně za mě byla o chlup lepší autorčina předchozí kniha! I když tato se rozhodně taky může směle zařadit mezi ty lepší z young adultovek. Pokud máte tento žánr rádi, tak Vám „Co se stane po půlnoci“ rozhodně vřele doporučuji.