Co všechno zavál sníh

Co všechno zavál sníh
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171102/co-vsechno-zaval-sni-171102.jpg 5 13 13

Kniha je šťastným spojením poetických textů básníka J. Seiferta a snímků novinového fotoreportéra O. Rakovce. Zimní snímky ukazují nejen památky v bílém odění, zasněžené sochy, ale i lidi v ulicích na procházce nebo při bruslení. Typickou zimní atmosféru dokreslují bílé střechy a větve stromů. Básníkovy texty nejsou na fotografiích tematicky závislé, ale ladí s knihou v celkové atmosféře Publikace obsahuje poetické fotografie zasněžené Prahy doplněné moudrými texty a láskyplnými vzpomínkami J. Seiferta... celý text

boticelli
19.12.2023 5 z 5

Okouzlen nádhernýmy texty ve Všech krásách světa jsem si obstaral i tuto knihu s fotografickým doprovodem. Asi v ní budu listovat vždy takhle v prosinci, ta atmosféra, slovní i obrazová, tam je.

triatlet
30.12.2019 5 z 5

"Zasněžená Praha! Takhle jsem ji už dlouho neviděl. Sníh sice částečně zakryl její španělské barvy, ale zato ji ozdobil tolikerými závoji, že srdce nad tou krásou usedalo."

Pár črt Jaroslava Seiferta o sněhobílé Stověžaté doplňují desítky černobílých fotek Oldřicha Rakovce.
I když se příroda za oknem momentálně spíš zelená, tak atmosféra Rakovcových fotografií i Seifertových slov přenese čtenáře na práh 70. let, kdy oba umělci uvažovali o společném díle. Bohužel vinou normalizace publikace vyšla až po jejich smrti.
Jaroslav Seifert skládá hold například Františku Hrubínovi nebo Vojtěchu Hynaisovi.

"Co všechno zavál sníh! Všechno. Minulost i přítomnost, staré děje i to, co žijeme dnes ve svých krátkých a pospíchajících životech."

tomáš1612
13.06.2019 5 z 5

Krásné fotky a ještě krásnější básně. Skvělé spojení!

poetika zima fotografie Prahy

Autoři knihy