Coco Chanel
Megan Hess
Jen málo osobností historie módy o sobě může tvrdit, že jsou stejně vlivní, jako byla Coco Chanel. Od skromných začátků přes mnohé trápení, které na ni v životě čekalo, je její příběh příběhem síly, odhodlání a kreativní vize. Tato kniha mezinárodně uznávané módní ilustrátorky Megan Hess je ilustrovaným příběhem života Coco Chanel – náhledem do jejího magického světa, na ikonické návrhy, které vytvořila, a na říši módního domu Chanel.... celý text
Pro ženy Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2017 , EsenceOriginální název:
Coco Chanel: The Illustrated World of a Fashion Icon, 2015
Nádherné ilustrace i zpracování. Jen tato Coco Chanel je víc podobné herečce, která ji ztvárnila ve filmu, než skutečné Coco... Vím, nebyla tak pěkná, ale přesto bych víc ocenila zachování věrnějšího obrazu.
Ty ilustrace, ty detaily - nádhera!
A ta stříbrná ořízka? To už je třešnička na dortu. Po grafické stránce opravdu klenot. Jsem nadšená, přesně takové knihy zbožňuju a chci je mít ve své knihovně, abych se jimi mohla kdykoli pokochat.
Už stříbrnými konci stránek ve Vás kniha vzbudí údiv. Coco Chanel byla ikonická a autorka si nejspíš stanovila za cíl vytvořit o významné ženské osobnosti ikonickou knihu. Povedlo se, klobouk dolů!
Přiznávám, že před čtením této knížky jsem o životě Coco Chanel nevěděla nic a hodně jsem se dozvěděla.
Pěkná kniha, ale na mě málo informací.
"Abyste byli nenahraditelní, musíte se vždy odlišovat."
Jak z několika málo fakt udělat velkou knihu. Čte se dobře, ale počáteční nadšení z doprovodných ilustrací rychle opadlo díky zjištění, že Coco chodí ve stále stejném oblečení, stejně tak, jako že se jedny a tytéž ilustrace x-krát opakují v rámci koláží stále dokola. Zkrátka taková soutěž "Najdi 10 rozdílů". Obrázky jsou sice hezké, ale v důsledku moc vypovídající hodnoty nemají. Kniha je jednovečerním souhrnem toho, co se dočtete jinde. Za tu cenu na jeden večer raději koupit dva lístky do kina...
Toto je spíš obrázkový stručnější životopis, ale je to prostě “dizajnovka”, která mi zdobí pokoj, protože ilustrace jsou dech beroucí.
Nádherná kniha, která zaujme na první pohled kouzelnými ilustracemi, stříbrnou ořízkou, pevnou vazbou a celkově kvalitním zpracováním, kdy kniha působí opravdu luxusně.
Ilustrace jsou doplněné krátkými texty, které nepůsobí vůbec útržkovitě ale jsou naopak nosné a věcné, a čtenář se tak dozví skutečně dostatek informací o daném tématu.
Za mě velmi povedená kniha o úžasné ženě a nesmrtelné módní ikoně, která bude ozdobou každé knihovny.
Pěkně a neotřele graficky zpracované. Dobrá kniha pro milovnice módy, souhrn informací o věhlasné módní ikoně.
Krásná kniha, hodně noblesní - má stříbrnou ořízku. Ilustrace jsou krásné, dotvářejí životní příběh Coco. Dostala jsem jako dárek a tak už je součástí mojí knihovny.
Absolutně nádherná kniha zdobená skvostnými ilustracemi Coco Chanel a jejího životního příběhu. Coco předběhla svou dobu a proměnila jednoduchost v naprostou eleganci, která nikdy nevyjde z módy.
Tahle knížka je pastvou pro oči! Krásný životní příběh Coco, kterou velice obdivuji, zpracovala Megan Hess (především po vizuální stránce) bravurně! Knížku přečtete za krátkou chvíli, ale nádherné ilustrace vás upoutají natolik, že si uvědomíte, že v rukou držíte skutečně umělecký kousek!
životopisy, biografie Paříž móda módní návrháři, návrhářky ilustrace, knižní malba autobiografie Coco Chanel, 1883–1971
2017 | Coco Chanel |
2016 | Šaty |
2018 | Paříž pro milovníky módy |
2018 | New York pro milovníky módy |
2020 | Ikony |
Krásná, za hodinu přečtená - víc jsem kochala než četla. Nádherná ilustrace. Zkusim vyhledat v knihovně i další autorčiné knihy. Tohle mě bavilo :)