E-maily Coco Pinchardovej
Robert Bryndza
Coco Pinchardová série
1. díl >
Kde Bridget Jonesová skončila... Coco Pinchardová pokračuje! Coco sa vydala mladá, porodila krásneho syna a sen o úspešnej kariére spisovateľky zavesila na klinec. Napokon jej predsa vyjde román, manžel Daniel zošedivie ako strieborný lišiak a syn Rosencrantz dospeje. Je čas užívať si život! Pod vianočným stromčekom si Coco otvára darček od Daniela. Nie je to šperk, ale iPhone. Predznamenáva začiatok Danielovej krízy stredného veku a Coco ho nachytá v posteli s mladšou ženou. iPhone sa jej stane spovednicou. Coco sa cez e-maily zdôveruje priateľom – Chrisovi, starnúcemu synovi zbohatlíkov, mierne alkoholickej učiteľke Marike a mnohým ďalším. Potom stretne fešáka Adama a ako slobodná štyridsiatnička zbiera a lepí kúsky svojho rozbitého života.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2013 , Ikar (SK)Originální název:
The Not So Secret Emails of Coco Pinchard, 2012
Mám ráda všechny Bryndzovy knihy, takže ani tahle mi nemohla uniknout. Při čtení jsem se skvěle bavila, málokterá kniha mě dokáže rozesmát nahlas. U Coco se mi to stalo několikrát:-)
Lepších 3,5*/5*. Je to má první kniha autora, detektivky nečtu. Kniha je skvělé oddechové čtení, které vám sice nedá žádnou přidanou hodnotu ale skvěle se pobavíte, vypnete a budete se usmívat a cítit trapně tak jako Coco. Postavy jsem si oblíbila od prvních stran a ta čtivost knihy byla dokonalá. Moc doporučuji všem, kteří se chtějí pobavit a vypnout.
První třetina mi připadala bláznivě vtipná. Smála jsem se nahlas. Ale pak to byla vcelku nuda.
Musím říct, že z knihy nejsem úplně nadšená tak, jako z detektivek od Roberta. Nicméně můj požadavek na vtipnou, oddechovku to naprosto splnilo. Pokud hledáte něco zábavného a něco, kde vypnete,tak za mě rozhodně tahle kniha vše splní.
Navíc mě na konci knihy velmi potěšila zmínka, že se pracuje na filmové verzi detektivních případů Eriky Foster .
Takze uplne jinej Bryndza a bylo to moc fajn cteni. Nekdy az prehnane historky, dyl jsem si zvykala na humor nekterych postav, ale vetsina byla moc sympaticka. Kniha nabirala spad. Takze... kdy vyjde dalsi dil? :D
Věřím, že si tato série jistě své spokojené nebo nadšené čtenářky najde. Osobně ji však hodnotím jako průměr, který je však taky fajn na to, aby si člověk odpočnul. Třeba s kopečkem zmrzliny, nohama v bazénu a touto růžovou nádherou v ruce.
Oddechový a úsměvný příběh ze života, střelená hrdinka se kterou se můžeme ztotožnit, zcela normální starosti a eskapády, které mohou potkat kohokoli z nás.
Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové tak mohu doporučit jako příjemné letní čtení.
Román je psaný formou e-mailů. E-maily jsou psané od Coco, proto jsou v nich i rozhovory. Je to zajímavé zpestření románu. Čekala jsem, že se budu u knihy více smát. Nesmála jsem se skoro vůbec, ale příběh se mi i tak líbil. Brala jsem to jako oddechový román, který mě nakopne na těžší čtení. Více si můžete přečíst v mé recenzi.
Čekala jsem víc. Přepisy emailů, moc dat a působí to, že pisatelka píše sama sobě. Rychle přečteno ale od Roberta Bryndzy mám raději detektivky :)
Příběh na mě působil místy až moc překombinovaně, byla patrná snaha pobavit za každou cenu, i když to bude skřípat. Humorných scén je v knize hromada, některé pobavily více, jiné méně, některé však působily vyloženě trapně. Zde platí zlaté pravidlo, že méně je někdy více.
Přiznám se, že to byla moje první romantická komedie. A také jen kvůli tomu, že to je Bryndza.
Ale stálo to za to. Zasmál jsem se. Několikrát. Nejskvělejší jsou Rosencratz a Chris. Doporučuju :).
Jednoznačně.
Jsem velmi pozitivně překvapená, není to žádná přeslazená romantika, s Coco je zábava. Super oddychovka plná zábavných momentů. Moc jsem si Coco užila!
Od autora jsem tuto knihu četla jako prvotinu a musím říct, že to byl takový průměr. Bylo to vtipné, což je plus. Bylo to psané formou emailů, to je taky plus. Co mě ale mrzelo bylo, že vlastně nebyly odpovědi na ty emaily. Četli jsme jen to, co psala Coco ostatním. Sama Coco byla hodně naivní postava, ale měla teda smůlu chudák :D. Jako, nacpat do takového příběhu Kate Moss a Michaela Jacksona… Klobouk dolů :D Asi se ale pustím spíše do jeho detektivek, ve kterých je pověstný :)
Vtipné, příjemné, nenáročné čtení.
Místy jsem se vážně nasmála.
Ke konci trošku ubylo vtipů, proto "jen ty čtyři hvězdy".
Ale celkově dobré.......
Máme rádi knihy tohoto autora, do teď detektivky. Ale ani touto knihou nezklamal. Naopak . Velmi příjemná oddechovka, plná humorných i vážnějších situací, které musí hlavní hrdinka řešit. Samozřejmě nechybí ani romantika.
Kdo má rád humor ve stylu Bridget Jones, ten si asi přijde na své. Je tu ne tak nenápadná reklama na úžasné Slovensko a na toleranci - skoro všichni kolem Coco jsou gayové (nebo naprostí tupci, co nemají smysl pro humor, a tak považují hrdinku za psychopata a volají na ni policii.) Míra trapasů neúnosná, rodina na zastřelení, vrátím se zpátky k Sophii Kinselle.
Bridget Jones v mailech, jen je vdaná a se synem...úplně jiný styl než jsem od tohoto autora zvyklá, ale povedlo se..vřele doporučuji takové lehké, ženské čtení při odpočinku se sklenkou vína:-)
Bola to prvá kniha od tohto autora. Veľmi sa mi páčila. Bolo to vtipné. Dosť som sa aj nasmiala. Úplná oddychovka.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Těžko říct, nakolik knize uškodilo, že je v ČR vydána po téměř 10 letech od svého vzniku. Takových "ztroskotaných" hrdinek, které vrší na sebe jeden karambol za druhým, vše se komplikuje, mají - pochopitelně - úžasného gay přítele atd. už naplnilo tolik knih, že se nejedná o nijak originální příběh. E-mailová forma mi přišla zcela zbytečná.
Plusem je, že Robert Bryndza umí psát čtivě, živě a některé vtípky byly opravdu povedené, takže jako dovolenkové čtení, proč ne? Pokud by mě kniha minula, o nic bych nepřišla ;-)