Jako v kávovém mlýnku
Cleo Coyle (p)
Coffee House Mystery série
< 2. díl
Clare má s Village Blend starosti. Kavárna sice dobře prosperuje, ale její zákazníci umírají. Stálá zákaznice najde smrt pod metrem. Byla snad v nějaké tísni? Detektiv Quinn je přesvědčený, že někdo má na případu soukromý zájem, zvláště po „sebevraždě“ další zákaznice. Bohužel, jeho hlavním podezřelým je Bruce Bowman - nový muž v Clařině životě. Bruce je dokonalým spojením dobře vypadajícího muže a silné osobnosti. Jaká škoda, že ženy, které se objeví v jeho životě, umírají. Clare tak nyní bude riskovat své srdce i svůj život, aby mohla sledovat vrahovu stopu až do samého konce.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Through the Grinder, 2004
Kniha se hezky četla. Skládala se vlastně hlavně z návodů a receptů, jak připravit kávu, dále taky spoustu rozprav a diskuzích o slavných knihách a faktech z novin. Bylo to skutečně poučné, autorka musí být jistě velmi vzdělaná žena. Příběh byl zajímavý, do poslední chvíle jsem neodhalila vraha, jen jsem se snažila zůstat v přesvědčení s Clare.
Začátek této knihy mě trochu vyděsil –dívka ,která jde nic netuší je popostrčena a přejeta vlakem, lokomotiva ji chvíli hrnula před sebou ,na kolejích zůstala její červená bunda-její vrah cítil uspokojení a šel na své oblíbené cappucino !.Tak tohle ne-knihu jsem dál nečetla, podívala jsem se na pár dalších stran kde se autor věnoval vaření kávy. Knihu jsem odložila-nedočetla, tudíž nehodnotím.
Lákalo mě to prostředí kavárny a nakonec se ukázalo, že nejlepší na celé knize je líčení přípravy kávy - to člověk úplně dostane chuť na šálek espresa:) Ale jinak je to průměr - poklidné čtění, bez větších překvapení a zvratů, tak trochu červená knihovna - prostě neurazí, ale ani nenadchne. Další porci kávy si už ale nedám.
Ja mam opacny nazor nez LemonCake, prijde mi, ze se psani, zlepsilo oproti prvni knize. Uz je tam i trochu okmbinace, prekvapeni a konec nebyl tak uplne ocekavany. Ikdyz, aby bylo mozne psat dalsi dily, bylo potreba nechat hlavni hrdince prostor :)
Detektivní příběh, kdy se hlavní představitelka snaží vyřešit záhadná úmrtí na vlastní pěst. S názvem knihy to má spojitost pouze v tom, že zavraždění byli návštěvníky její kavárny. Rozuzlení zajímavé, neočekávané, není to až tak napínavé, vhodné pro klidné večery, kdy se chcete do knížky pořádně začíst.
detektivní a krimi romány káva kavárny
2013 | Mezi zrnky kávy |
2013 | Jako v kávovém mlýnku |
2005 | Pomsta Sithů - Filmový příběh |
1999 | Epizoda I. - Anakinova cesta ke svobodě |
2010 | Hannah Montana 2 - Střetnutí |
A mě se to opět líbilo. Kniha vyloženě splňuje její označení v angličtině "cozy mystery", kdy je příběh bez surovosti a brutality jako severské krimi. Je to takový ten druh pohodové detektivky, kdy vás příběh baví, odpočinete si u něj a ještě dostanete chuť na kávu :-)