Holky jako nitky
Jordi Sierra i Fabra
Jess Huntová, Cyrille, Vania – holky jako nitky. Holky, které se proslavily svou extrémní štíhlostí. Holky, které za svou krásu zaplatily příliš mnoho. Jess zemřela na předávkování drogami. Cyrille prodělala v dětství ženskou obřízku. Ve 12 letech ji otec prodal obchodníkovi s velbloudy. V dospělosti spáchala sebevraždu, když se dozvěděla, že má AIDS. Vania je už deset let nezvěstná. Zmizela poté, co se na klinice léčila s anorexií. A Jon Boix je mladý novinář, jenž právě dostal za úkol napsat reportáž o této bývalé topmodelce. Nikdo neví, co se s ní před deseti lety stalo, zda je ještě vůbec naživu a jak se jí podařilo zmizet jakoby mávnutím kouzelného proutku.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2010 , CooBooOriginální název:
Chicas de alambre, 2008
Kniha se mi opravdu líbila. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Až do posledních stránek nevíte, co se stalo. Každou kapitolou odhalujete více zajímavostí a přemýšlíte nad tím, jak to dopadne. Já ji přečetla jedním dechem. Byla prostě úžasná :)
Na knížce se mi líbilo,že je postavena na reálných faktech.Jsou zde uváděny srovnání s osobami,které opravdu existují,tudíž nám jsou postavy bližší a dokážeme si je lépe vybavit. Také se často objevuje přímá řeč a je v ní hodně citově zabarvených slov. Knížka je psána ichformou - z pohledu hlavní postavy Jona. Kapitoly jsou krátké. Příběh je psán chronologicky a autor dost často příběh "usekne" a zbytečně průběh zakončí rychle. To je snad jediné co bych mohla této knize vytknout :) Čte se skvěle,já jsem se u ní opravdu nenudila. Určitě bych jí doporučovala přečíst :)
Miluji knížky ze série Cool Girl.Jsou vždy zábavné i poučné v nádherné rovnováze.Tahle se mi snad líbila nejvíce.Jona jsem si oblíbila držela jsem mu palce celou cestu,aby Vanii našel.
tato kniha mě prostě děsně vtáhla.. toto téma mi vůbec není cizí.. žádný přeslazený románek se nekonal..
Tato kniha mě moc bavila, četla se sama. Mohu jen doporučit