Volanie Kukučky

Volanie Kukučky
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224636/bmid_volanie-kukucky-PHv-224636.jpg 4 4936 4936

Keď sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna v londýnskej štvrti Mayfair, vyšetrovatelia rýchlo usúdia, že šlo o samovraždu. Prípad sa zdá byť uzavretý. Lulin brat má však stále isté pochybnosti. A najatý súkromný detektív má za neho odhaliť pravdu. Cormoran Strike je vojnový veterán, ktorý si z Afganistanu odniesol ťažké zranenie a jazvy na duši. Počas riešenia prípadu preniká do sveta distingvovaných mladých mužov a krásnych zvodných žien, prichádza na desivé súvislosti a sám sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Plus

The Cuckoo's Calling, 2013

hatuli
09.08.2014 1 z 5

Je to docela nudná kniha,dočetla jsem ji jen kvůli tomu jak dopadne,ale autorka by se měla spíše věnovat psaní pro děti.Strika popisuje jako staršího padesátníka,ne třicátníka.Chybí představivost děje,jak by to mohlo být,nebo vypadat.Nudná ,rozvláčná kniha,vzbuzující lítost nad Strikovým osudem a trampoty s umělou nohou :-)

maid
08.08.2014 5 z 5

Rowlingová je prostě génius. Jinak to nelze říct.

jiri2737
08.08.2014 5 z 5

Neuvěřitelný styl. Tak dobrou detektivku jsem ještě nečetl. Pochopil jsem v čem spočívá mistrovství Rowlingové. Ve věrohodném popisu vnitřních pocitů hlavních postav.

TerJac
08.08.2014 5 z 5

Musím přiznat, že mne kniha mile překvapila. Na detektivky moc nejsem a kniha na mě působila od začátku velmi rozvláčně, příběh jakoby stále někdo pořád natahoval .... ale zase jsem Rowlingovou podcenila a zapomněla na to, že tohle je právě její styl a žádná informace není v příběhu u ní nepotřebná ... Volání kukačky prostě skvělé, druhou polovinu knihy jsem přečetla ... ani nevím jak rychle. Talent se autorce prostě upřít nedá :-)

tatruszka
07.08.2014 4 z 5

Knihu jsem přečetla po delší době. Bylo to stejné jako s Prázdným místem - dlouho mi trvalo, než jsem našla v příběhu to správné kouzlo a než jsem na příběh "chytla slinu". Druhou půlku jsem pak zhltla jedním dechem.

cie
06.08.2014 4 z 5

Trochu jiná detektivka...není plná zvratů a napětí, kdy by hlavní hrdina každou chvíli s někým zápasil a byl v ohrožení života. Právě naopak hlavní hrdina hlavně pátrá, vyšetřuje a rozhovory s podezřelými zabírají většinu knihy. Občas to bylo nudnější, ale líbilo se mi, jak to na konci knihy do sebe vše zapadlo. Těším se na další díl! ;-)

Ronin Roujin
05.08.2014 4 z 5

Moje první setkání s Rowling. (když nepočítám filmy) Nakonec se z toho vyklubala celkem povedená old skool detektivka (odehrávající se v součastnosti). Pokud si ji opatříte ve formátu mp3, tak si připočítejte minimálně půl hvězdičky za t jak si pan Oliva pohrál s hlasy jednotlivých postav.

petrilena
05.08.2014

Průměrná detektivka, trochu rozvláčná, měla jsem problém jí dočíst.

blanickaa1
02.08.2014 5 z 5

Kniha se mi líbila od první stránky, což je u mně co říct. Nejsem čtenářka detektivek, takže jsem opravdu netušila kdo je vrah a celou knihu jsem tedy byla napjatá. J.K.R. prostě umí a já už netrpělivě čekám na další její knihu.

Hedwik
31.07.2014 3 z 5

Kniha není vůbec špatná i když jsem dal jen tři hvězdičky. Je dobré, že kniha je napsána pod pseudonymem autorky, alespoň jsem se dokázal více od této spisovatelky odpoutat a nepředstavovat si HP. Kniha je hezky napsaná, popisně, ale to vůbec nevadí, už jsem si zvykl :) Je to trochu jiná detektivka než na které jsme nyní zvyklý ze "severské masáže", detektivka bez honiček, střílení, taková klasická, někdy na mě bohužel působila nudně. Co mě však zklamalo je celková rozuzlení, ale je to velmi individuální. Možná jsem čekal i více díky recenzím, Další knihu bych si však rozhodně přečetl.

ivzu77
30.07.2014 5 z 5

Kniha se mi četla velice dobře, zaujala mne i nová postava detektiva Cormorana Strike, vzhledem k výbornému vypravěčskému umění autorky jsem si ho dokázala představit od " hlavy k patě". Prožívala jsem jeho osud s ním a pátrala jsem po celou dobu v jeho postupných odhaleních děje vyšetřování.... těším se na jeho další případ!
za mne doporučuji!!!

LaCata
27.07.2014 4 z 5

Mám ráda tenhle svět viděný očima Rowlingové. Jak jednoduše pomocí latinských citátů antických autorů dokazuje, že všechno tady už bylo. Krásně napsané, myslím, že si ji za čas přečtu znovu, a i když budu znát konec, zase si ji užiju.

Isew
27.07.2014 1 z 5

Asi jsem čekala něco jiného. Něco ve stylu prvního Harryho Pottera, kdy jsem byla napnuta až do konce a na konci mi "spadla brada". No, bylo mi sice o deset let méně, ale zážitek to byl fajnový. Proto jsem čekala víc než jen standardní, suchou a málo objevnou detektivku. Chvílemi mě to ukrutně nebavilo a říkala jsem si, že když přeskočím až na konec, vlastně se nic nestane. A na konci jsem zjistila, že kdybych to udělala, o nic bych nepřišla. K této knize se určitě nevrátím.

kony9
24.07.2014 5 z 5

Mám hrozně ráda styl J.K.Rowling, takže jsem byla nadšená - a to jak příběhem, tak stylem, jakým je kniha napsaná. Je to velmi čtivé, napínavé, neokoukané téma, a skvělý název! Když jsem dočítala, tak jsem litovala, že už je konec :)

Evouš
23.07.2014 3 z 5

Soukromý detektiv hledající pravdu o smrti mladé modelky. Příběh, který určitě nadchne nejednoho čtenáře, ale…

Nečekejte akční scény ani nečekané zvraty v ději. Tady uvidíte poctivou detektivní práci – hledání svědků, ověřování teorií, výslechy podezřelých. Ten, kdo je zvyklý na severskou krimi, v podání Nesbøho nebo Larssona, bude nejspíše otrávený neustálým opakováním známých faktů a skutečností. Nicméně poslední třetina knihy nabídne svižnější tempo a celkově věcnější závěr, bez delších popisných pasáží.

Za sebe dávám 3 hvězdičky. Myšlenka příběhu dobrá, propracované charaktery postav a respekt k jménu JK Rowling. Na druhou stranu musím přiznat, že mě stálo hodně přemlouvání pročíst se až do konce, který zase nebyl nijak strhující a nečekaný. Domnívám se, že kdyby knihu vydal neznámý autor, zůstala by bez většího povšimnutí ležet v regálech knihkupectví.

Amandaa
23.07.2014

Jednotvárný příběh mě moc nenadchl, asi v půlce jsem měla nutkání knížku odhodit. Ale nakonec jsem ji přečetla a závěr mě docela překvapil. Trochu míň detailů by knize neuškodil. Navíc na můj vkus obsahovala příliš mnoho vulgarismů. Nemůžu hodnotit kladně, ale ani záporně.

mrvikovak
21.07.2014 1 z 5

Knížku jsem odložila a asi jí už nedočtu. Je to pro mě velká nuda.

pobijecmuch
21.07.2014 odpad!

Milá Stáňo !
Tak jsem si na tvoje doporučení pořídila ten detektivní trhák "Volání kukačky" od té Rowlingové. No nevím co na to říci. Po padesáti stránkách (ne odstínech) neustálého tlachání o ničem, jsem knihu odložila a vrátila se k ní až teď o dovolené. Podle mého názoru kdyby se nevědělo, že jméno autora Robert Galbraith je pseudonym J.K.R., tak by kniha upadla do šedi pruměru a žádná sláva by se nekonala. Dialogy jsou takové divné, jako bych je už někde četla, takové prostě někde vykradené. Přirovnávání této knihy k románům s Perry Mason je dost drzé a neuctivé. Největší slabinou je zápletka a její uspěchané rozuzlení. Prostě tento román napsala žena a zatím nové Christie nebo Sayersové se ještě nenarodili.
Stáňo, tak mám z této "detektivky" divný pocit, i když tato kniha byla napsaná pod mužským jménem, tak můj "starý" ji odmítl.
Prostě kniha Volání kukačky není nic novým a dosud neobjeveným. Je to prostě jen menší literární humbuk.
Zdraví tě tvoje kamarádka
Máňa

Titi
20.07.2014 2 z 5

Nejnudnější detektivka, jakou jsem kdy četla. Kdo má načteno, pozná vraha celkem brzo a ani nemusí být napnutý, jestli se náhodou nespletl. Kdyby knihu skutečně napsal nějaký neznámý Robert Galbraith, tak by se za chvíli prodávala ve výprodeji. Doprčic, tak jsem se těšila... :o(

iku07
20.07.2014 4 z 5

Moc příjemné čtení. Po smršti drsných severských detektivek, které se na čtenáře valí ze všech stran, mi klasická anglická detektivka udělala radost. Vždy jsem se těšila, až budu mít čas si chvilku v ní počíst.