Harry Potter a Fénixův řád přehled
J. K. Rowling (p)
Harry Potter série
Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Albatros (ČR)Originální název:
Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Fénixův řád. Přihlašte se a napište ho.
Tento díl je pro mě spíš takový přechod mezi dětskou četbou o kouzelnickém hrdinovi a četbou s prvky thrilleru, na pomezí mezi světem dětí a dospělých. Zrozením Voldemorta se i do knih vkrádá větší temnota. Objevuje se mnoho nových tvorů, věcí, okolností. Díl už je opravdu dlouhý, zdá se mi, že až zbytečně. Z celé série tento vyhledávám nejmíň.
Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)
27.10.2024
Zemřel Pavel Medek, překladatel Harryho Pottera
03.02.2015
„Ty nejsi špatný člověk, jsi dobrý člověk, kterému se přihodily špatné věci. (Sirius Black)“
„Za to, co cítíš, se nemusíš stydět, Harry, ozval se mu za zády Brumbálův hlas. Naopak... v tom, že jsi schopen cítit takovou bolest, je tvoje největší síla. -Albus Brumbál“
Ocenění knihy (2)
2004 -
Anthony Award
(Best Young Adult Mystery)
2003 -
Bram Stoker Award
(Best Work for Young Readers)
Kniha Harry Potter a Fénixův řád v seznamech
v Přečtených | 22 655x |
ve Čtenářské výzvě | 1 064x |
v Doporučených | 1 394x |
v Mé knihovně | 5 093x |
přátelství kouzla zfilmováno čarodějové fantasy pro děti pro dospívající mládež (young adult) fantasyAutorovy další knížky
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Nemůžu říct která je nej, všechny jsou skvělé, ale tenhle dil odpovídal méně filmovému zpracování, kniha je vždy lepší