Harry Potter a Fénixův řád přehled

Harry Potter a Fénixův řád
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13/bmid_harry-potter-a-fenixuv-rad-FuG-13.jpg 5 12999 12999

Harry Potter série

Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)

Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Harry Potter a Fénixův řád. Přihlašte se a napište ho.

Veronika33
09.12.2024 5 z 5

Od tej časti Harry Potter, Ron, Hermiona a ostatní hrdinovia čoraz viac čelia temným silám, ktoré sú spriahnuté s Voldemortom, už to nie je detská kniha, ale skôr také young adult fantasy. V tomto diele prídeme o daľšiu kladnú postavu, ale zopár nám ich aj pribudne. Zase super čítanie, proste srdcovka.

18LenkA12
08.12.2024 5 z 5

Čtenář se v tomto díle, znovu setkává se známými hrdniny z předešlých dílů, ale zároveň se seznamuje s novými a mnohdy zákeřnými postavami. V tomto díle je vysvětleno i mnoho otázek z prvních čtyř dílů série. Kniha je opět plná zvratů, úsměvných situacích a dobrodružství.

andrew8woods
07.12.2024 3.5 z 5

Poprvé čtu tuto sérii a tento díl mi dal zabrat. Je to ten nejdelší, i když by nemusel. Přijde mi, že autorka má tak trochu problém s naplánováním příběhu a to nejen co se celé série týče, ale i jednotlivých knih. Začátek je opět celkem nudný a nezáživný. Opakuje se u mě i celkem výrazný odpor k hlavnímu hrdinovi, který mi prostě není sympatický (bohužel většina dalších postav je na tom dost podobně).
Jako positivní část beru vlastně všechno ostatní. Některé části příběhu jsou vlastně super (autorka prostě umí vymyslet zajímavé věci). Líbily se mi různé odkazy na předchozí díly (i když autorka z nějakého důvodu na všechno až moc okatě poukazuje). Nová postava profesorky obrany proti černé magii je taky dost dobrá. Závěr knihy je asi nejlepší ze všech dílů (tedy kromě té vysvětlovací části, při té se musím vrátit k počátku tohoto komentáře).
Nejsem přímo rozhodnutý jestli je tento díl lepší než předchozí, ale asi ano (určitě je lepší než všechny první tři díly).

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Zemřel Pavel Medek, překladatel Harryho Pottera

03.02.2015

Ty nejsi špatný člověk, jsi dobrý člověk, kterému se přihodily špatné věci. (Sirius Black)

Za to, co cítíš, se nemusíš stydět, Harry, ozval se mu za zády Brumbálův hlas. Naopak... v tom, že jsi schopen cítit takovou bolest, je tvoje největší síla. -Albus Brumbál

Ocenění knihy (2)

2004 - Anthony Award (Best Young Adult Mystery)
2003 - Bram Stoker Award (Best Work for Young Readers)

Kniha Harry Potter a Fénixův řád v seznamech

v Přečtených22 527x