Obnažená
Sylvia Day
Je možné, aby dva emocionálně labilní a minulostí poznačení lidé, jimiž jsou milionář Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, navázali vztah – a udrželi si ho? Hluboké citové pouto mezi nimi sice vznikne, je však natolik zvláštní, že v jistých momentech se jejich vztah dá přirovnat k boji kdo s koho. Často je před rozchodem zachrání jen tělesná touha, protože jeden druhého až démonicky přitahují.... celý text
Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: 2012 , Fortuna Libri (ČR)Originální název:
Bared to You, 2012
(23. 2. 2014) Po Padesáti odstínech šedi jsem si řekla, že by to chtělo kvalitnější a lépe hodnocenou četbu. Bohužel mě Obnažená zklamala. Nepřenesla jsem se přes neskutečnou antipatii ke všem postavám (hlavně matce Evy), nesympatický styl psaní a chyby v tisku a knihu jsem asi v polovině odložila, protože mě deprimovala. V obavách z dalšího zklamání jsem sáhla po Božském bastardovi... ale to už je jiná recenze :-)
Knížku jsem si pořídila do mobilu na takové to "kdybych se někde náhodou hodně nudila a neměla s sebou nic jiného", jednou tahle situace přišla, já se začetla a skončila jsem s poslední stránkou knihy. Je to čtivé, psané s nadsázkou, lehkostí, postavy nejsou nepříjemné, mají takové ty lidské vlastnosti, což mi mnohdy chybí, prostě jsou to normální lidi, a je to zkrátka oddech. Jasně, není to veledílo, ale četlo se to dobře. A souhlasím s komentáři níže: koho literatura tohohle typu nebaví, ať to nečte a věnuje svůj čas něčemu, co mu za to stojí. :)
Fajn čtení :) tenhle styl knížek je vše na stejné brdo, ale jako oddechovka proč ne :)
více se mi líbily barvy lásky :)
Prostě jsem to zkusila... třeba by to mohlo být jiné než ostatní erotické romány... ale není - je to všechno na jedno brdo.
Už při prvním setkání hlavních postav přeskakují jiskry, které ani jeden ještě v životě nezažil mozek vypíná a stěhuje se do nižších partií odkud se už po celou knihu nevyšplhá - a já si říkám - pane bože, už zase.
Autorka to s emocemi docela umí, ale hrozně to přehání... v celé knize je to ode zdi ke zdi a ty nárazy kolikrát až bolí.
Navíc se postavy občas chovaní drobet nelogicky - Evu stolkuje matka... to jí neskutečně štve (to chápu), ale to že jí v podstatě stolkuje chlap, kterého zná asi tak týden - to s lehkostí hází za hlavu... Navíc se jí kolikrát nějaká situace nelíbí a vzápětí to stejně udělá a všechno je ok. Spousta hádek, které všechny končí stejně.
Plusem je čtivost a pár vtipných momentů... Další díl asi jen prolétnu, tuším o čem to bude a asi to bude dost podobné jako toto dílo
Další trilogie erotických románů a byla jsem mile potěšena. Celou trilogii jsem přečetla jedním dechem, samozřejmě, že některé pasáže sem přeskakovala kvůli stálému opakování, ale děj knihy je silný a emotivní. Palec nahoru
Tuhle knihu jsem ze začátku četla jedním dechem, ale ke konci už jsem to nedávala, bylo to zbytečně vleklé a na mě až moc přeplácané. Nemohla jsem se dočkat až ji konečně dočtu. Ještě se rozmyslím, zda se pustím do dalších pokračování.
Nemám s čím srovnávat, odstíny čehokoliv jsem nečetla a ani po tom netouží. Až na pár povídek od Johanson a Small a knih od Shone jsem nic erotického nečetla. Pokud tato kniha měla za úkol pohltit čtenáře a omámit jeho smysly,u mě se to povedlo. Ani ne tak erotika jako to co bylo za ní,to ve mě vzbuzovalo spoustu pocitů nebo emocí či co mě to hnalo pořád číst. Někdo v tom bude vidět jen sex a romantiku a jiskření a bude mít pravdu je tam toho dost,ale kdo bude vnímat ten zbytek a bude hledat to proč to a tamto,myslím,že nebude zklamaný. Jen by mi stačila jedna kniha,uvidím co bude dál,ale ze zkušenosti vím,že protahované a přidávané díly nejsou vždy k dobru právě naopak.
Velice povedená kniha s touto tématikou. Jen jsem zvědavá, kolik bude mít tato série ve skutečnosti dílů :-D.
Začátek mě trošku odrazoval, kvůli němu jsem knihu četla na 2x. Konec zbytečně protahovaný. Celkově kniha pěkná, když se člověk konečně začte, tak se čte sama.
Srovnání s 50 odstíny se člověk nevyhne, ale pro mě se jedná o 2 krásné příběhy lásky, kde každý má něco svého, něco do sebe :) Hrdinové jsou sympatičtí, příběh sice občas předvídatelný, občas ale přijde nečekaný zvrat... Knihy jsem nemohla odložit až do posledního řádku - moc dobře se to čte, skvěle napsáno :) Doporučuji všem, kterým se 50 odstínů líbilo!
Knihu jsem nakonec dočetla, ale docela mi to trvalo, brala jsem ji do ruky, jen když jsem potřebovala vypnout a nemela jsem chuť přemýšlet. Asi už tento příběh byl v padesáti odstinech a osobně si myslím, ze jeden stačí. Nicméně kniha mně nenadchla, ale dočetla jsem.
Podoba s ,,Padesáti odstíny" tu bezesporu je. Mně se však docela líbila psychologická zápletka, bohužel její zpracování je však opravdu slabé, takže celkový dojem tak nějak zůstal v kurníku. Na konci jsem si říkala, zda se autorka z té svojí sexuální frustrace aspoň vypsala. Některé pasáže jsou ale fakt vtipné, řešení konfliktů zajímavá, takže z mého pohledu škoda takového povrchního zpracování.
Dlouho jsem se přemlouvala než jsem Crossfire zažala číst. A už teď vím, že jsem udělala hloupost. Kniha je skvěle napsaná a ještě lépe se čte. Příběh Gideona a Evi je velmi nevyrovnaný (jednou nahoře, podruhé zase dole), ale také plný citu. Proto neváhejte jako já. Doporučuji :-)
milostné romány erotika Padesát odstínů
Po přečtení Padesáti odstínů jsem "měla chuť" na další erotické čtení. A vybrala jsem dobře. Hlavní postavy mi byly sympatické, občas jsem jim sice nadávala, ale mám ráda takové to ..jo a nebo ne... Příjemné čtení před spaním, fajn se mi po tom usínalo..... Uvidíme co pokračování, rozhodně si další díl vypůjčím.